Annonce
Sport

Liverpool har udsigt til møde med Chelsea i FA Cuppen

Carl Recine/Ritzau Scanpix
Hvis Liverpools reserver kommer forbi Shrewsbury, venter Chelsea i femte runde af FA Cuppen.

Femte runde af den traditionsrige FA Cup kan byde på et brag af de helt store, da Chelsea ligger til at møde Liverpool på hjemmebane i det, der svarer til turneringens ottendedelsfinaler.

Det blev en kendsgerning ved mandagens lodtrækning.

Før opgøret bliver en realitet, skal Liverpool dog lige vinde omkampen i fjerde runde på hjemmebane mod Shrewsbury.

De to klubber spillede 2-2 i deres pokalmøde søndag, efter at det reservespækkede Liverpool-hold havde sat en føring på 2-0 over styr mod mandskabet fra den tredjebedste række.

Når omkampen spilles på Anfield 4. februar, bliver det igen med en masse reserver hos Liverpool. Manager Jürgen Klopp har sendt sine stjerner på vinterferie, og det har han ikke i sinde at ændre på.

Lodtrækningen til næste runde gav mulighed for et interessant møde mellem Wayne Rooney og hans tidligere klub, Manchester United.

Nu tørner Rooney ud for Derby, der dog lige skal slå Northampton først i fjerde runde.

Manchester City skal på udebane møde Sheffield Wednesday, mens vinderen af omkampen mellem Tottenham og Southampton på hjemmebane skal møde Norwich.

Mandag aften skal Bournemouth møde Arsenal. Vinderen af den kamp kan se frem til en udekamp mod Portsmouth. Kasper Schmeichel og Leicester får hjemmebane i næste runde mod enten Coventry eller Birmingham.

Endelig skal enten Reading eller Cardiff møde Sheffield United, mens West Bromwich tager imod enten Newcastle eller Oxford.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Brandvæsenet måtte rykke ud: Brand i lade

Leder For abonnenter

Trods corona tæt på danskerne: Der er ingen grund til at gå i panik

Endnu er ingen danskere diagnosticeret med coronavirus, men lægernes vurdering er, at det kun er et spørgsmål om tid. Det er derfor sandsynligt, at OUH som et af de seks danske modtagehospitaler snart tager imod en eller flere patienter, der er smittet med coronavirus. Det vil være en nyhed, som både fynske og landsdækkende medier vil bringe, og nyheden vil uden tvivl øge nervøsiteten og bekymringen hos mange danskere. Men er der reel grund til at være bekymret, hvis forudsigelserne om smittede danskere holder stik? Ikke ifølge læger med speciale i infektionssydomme - hvis man vel at mærke følger lægernes råd om hygiejne og omgang med andre mennesker. Og disse lægelige anvisninger kan man finde snart sagt alle steder, både på nettet og i de trykte medier. Et ekstra middel til at dæmpe nervøsiteten kan være at få nogle proportioner om sygdommen på plads. Fra Hubei-provinsen i Kina har coronavirus bredt sig til Iran og en række europæiske lande. Værst ramt i Europa er det nordlige Italien med over 300 smittede og 11 dødsfald. Det er slemt og trist, og sundhedsmyndighederne skal ønskes held og lykke med at inddæmme sygdommen. Men over for det og overført til hjemlige forhold står imidlertid, at der i vinteren 2017-2018 døde 1644 danskere af influenza. Med andre ord har især ældre, svækkede mennesker mangefold større grund til at frygte en vinterinfluenza end coronaen. De kinesiske tal for smittede og døde af sygdommen kan forekomme voldsomme, men dels er Kina som bekendt et stort land med et enormt indbyggertal, dels er det et faktum, at den generelle hygiejne i Kina ikke er på europæisk niveau. Desuden kan man have tillid til, at det danske sundhedsvæsen er gearet til at håndtere situationen, ligesom man kan stole på informationerne. Coronavirus skal bekæmpes på tværs af landegrænser, og de begrænsninger, som er en del af bekæmpelsen, må folk tage i stiv arm. Der er grund til fornuftig adfærd efter fagkundskabens vejledninger. Men der er ingen grund til panik.

Fyn

Trods corona: 650 efterskoleelever fra Oure på vej ud i verden

Odense For abonnenter

Tidligere overlæge fra OUH efter dødsfald på Havebæk: Forbryderisk ikke at reagere

Annonce