Annonce
Sport

Liverpool forlænger med angriber med vigtige mål i støvlerne

Antonin Thuillier/Ritzau Scanpix
Den belgiske angriber Divock Origi scorede flere afgørende mål for Liverpool i slutfasen af sidste sæson.

Matchvinder i Merseyside-derbyet mod Everton, afgørende mål i comebacket mod FC Barcelona i Champions League-semifinalen og en scoring i Champions League-finalen mod Tottenham.

Den belgiske angriber Divock Origi var manden bag en række vigtige mål i slutfasen af sidste sæson for Liverpool, der sluttede sæsonen som toer i Premier League, mens det blev til triumf i Champions League.

Det har sikret Origi en ny kontrakt i Liverpool. Det skriver klubben på sin hjemmeside.

Der er tale om en kontrakt på flere år, men der oplyses ikke, hvor lang den er.

- Jeg blev en mand i denne klub. Jeg kom til, da jeg var 19 år, siger den i dag 24-årige Origi til klubbens hjemmeside.

- Vi er fortsat unge, så der er fortsat en masse potentiale i gruppen af spillere. Jeg har det bare sjovt i træning og på banen. Det er vigtige faktorer som spiller, siger Origi.

Han kom til Liverpool i 2014 fra franske Lille på en femårig kontrakt, og det er blevet til 28 mål i 98 kampe for klubben.

I den periode har han været udlejet to gange. Han var en sæson i Lille og en sæson i tyske Wolfsburg. Desuden har flere skader drillet angriberens karriere i Liverpool.

Origi er i Liverpool oftest reserve for klubbens stjernetrio i front bestående af Sadio Mané, Mohamed Salah og Roberto Firmino.

Liverpool-manager Jürgen Klopp kalder den nye kontrakt for en win-win-situation.

- I forhold til alder er det en vigtig kontrakt for ham og for os. Det bliver en vigtig rolle, han får for os i næste sæson, siger Klopp til hjemmesiden.

Her skal Liverpool forsøge at fravriste Manchester City det engelske mesterskab.

/ritzau/

Annonce
Læs Liverpools pressemeddelelse om kontrakten
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Annonce