Annonce
Sport

Liverpool åbner svær hattrick-jagt i Champions League

Paul Ellis/Ritzau Scanpix
Liverpool jagter ny Champions League-finale, men Jürgen Klopp foretrækker at vinde ligaen, forsikrer ekspert.

Liverpool er ved at gøre det til en god vane at nå helt frem til Champions League-finalen under manager Jürgen Klopp.

I maj 2018 blev det til nederlag på 1-3 til Real Madrid i Kiev, og for fire måneder siden endte det i triumf i Madrid, hvor Tottenham blev besejret 2-0.

Tirsdag aften skydes det nye Champions League-gruppespil i gang, og Liverpool indleder mod Napoli jagten på et finale-hattrick, der i så fald vil være tilsat et ekstra krydderi for klubben.

Finalen spilles i Istanbul, hvor Liverpool i 2005 begik sit historiske finalecomeback og vendte 0-3 til sejr mod Milan. Jürgen Klopp sætter dog ikke næsen op efter en gentagelse.

- Jeg vil ikke have noget problem med, hvis det sker igen, men på dette tidspunkt, er jeg ikke så sikker på, at det vil ske, siger Jürgen Klopp.

Han ser sit hold som kandidat til at nå langt, men der er mange klubber om buddet, mener han.

- Vores chancer er lige så gode som de fleste andres, men jeg tror ikke, at den engelske dominans bliver så stor. Mange klubber har gode chancer.

- Juventus vil være der, Paris Saint-Germain ligeså. Og Real Madrid. Bayern München har hentet Ivan Perisic og Philippe Coutinho, hvilket vil være et stort boost.

- Man kan også tage et kig på Borussia Dortmunds trup. Er Liverpools stærkere end den? De kan lave fem ændringer, og du vil sige, "spillede de virkelig ikke i sidste uge", eksemplificerer Klopp.

Liverpool har åbnet Premier League med fem sejre og en målscore på 15-4 og har allerede et forspring på fem point til den nærmeste forfølger, Manchester City.

Netop de klubber kæmpede en indædt kamp om mesterskabet i sidste sæson, hvor City vandt med blot et point.

Dermed har Liverpool stadig ikke vundet mesterskabet siden 1990, og sulten efter Premier League-titlen kan koste internationalt, mener Viasats fodboldekspert Peter Kjær.

- Som udgangspunkt har Liverpool gode muligheder i Champions League. Man er ikke dårligere end i sidste sæson, hvor det lykkedes at gabe over begge dele, og det er svært at pege på hold, der er markant bedre lige nu.

- Men forbeholdet er, at ligaen kommer til at fylde maksimalt. Sad du alene med Klopp og lovede, at intet ville slippe ud, ville han helt sikkert vælge Premier League-trofæet. Det er det, fansene vil have efter så mange år, siger Peter Kjær.

Napoli og Liverpool var også i samme gruppe i sidste sæson, hvor klubberne sloges om at komme med Paris Saint-Germain videre. Dengang trak Napoli sorteper, da keeper Allison reddede Liverpool i sidste minut.

Tirsdag mødes de i Napoli klokken 21.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Folketingspolitikere støtter flere tog på Vestfyn: Uld i mund om regningen

Klumme

En livsingrediens, du ikke må f**** med

Det var blevet mørkt, da de to ladvogne endelig kørte afsted - fyldt med alskens indbo. Stumtjeneren, skænken, lænestolen og alt det andet habbengut, der vidnede om, at et liv engang var blevet levet med tingene. Huset, som tingene kom fra, var lige så mørk som aftenen. Jeg har set husets to gamle beboere mange gange. Sludret med dem om campingvognen, ferien sydpå og julefrokosten i pensionistklubben. Om længslen efter besøgene, der pludselig stoppede – og sorgen over det. ”Hvorfor?”, hang altid tungt i luften. En dag var kvinden væk. Demensen havde taget hende, sagde nogle. Længe efter konen forsvandt, så jeg manden gå alene frem og tilbage på vejen. Han så fortabt og trist ud. Ensom. I stedet for at tage kontakt til den gamle mand, begyndte jeg at ”gemme” mig, når jeg så ham. Bag min telefon, mit pandehår eller mælken, der i raketfart skulle på køl. For jeg har jo virkelig travlt, ikk’? Åbenbart alt for meget om ørerne til at give den gamle mand fem minutter af min tid (for hvad nu, hvis han, ligesom Fakta, gerne ville have, at jeg blev lidt længere?). Dét var der altså ikke tid tid. Nu er manden også væk. Det har han været et godt stykke tid. Jeg har taget mig selv i at hold øje med, om han kom forbi min vindue. Det gjorde han ikke. Mon han er død lige som livet i huset? Er han kommet på plejehjem? Er der overhovedet andre end mig, der har bemærket, at han er væk? Jeg ville ønske, at jeg kunne spole tiden tilbage. At jeg havde taget hovedet ud af r**** og talt med min næsten nabo, som jeg gjorde for år tilbage. For hvad er egentlig mere vigtigt end, at vi ser hinanden og tager os tid til hinanden? Relationer er det vigtigste i verden. Det er dem, der er med til at holde ensomheden fra døren. Relationer får os til at føle os i live. Studier viser faktisk, at det skærer år af vores levetid, hvis vi ikke er en del af relationer. Det tomme hus og møblerne på vognenes lad fik mig for alvor til at vende blikket mod en af mine relationer, hvor mørket er ved at falde på. Det fik mit til at tænke på, hvordan tid er en livsingrediens, vi ikke må f**** med. En dag har vi ikke mere tid at give af. Vi skal sænke farten og lade være med at spilde tiden på at brokke os over vejret eller lørdagens genudsendelser på tv. Tidsspilde er det også at bære nag, være vrede over fortiden, at kæmpe for at få ret eller for at ændre andre. Vi skal give hinanden vores (nu)tid. Være sammen med de mennesker, vi holder af. Tale med hinanden – naboen, forældre, kassedamen, ens børn, taxichaufføren, venner. Give hinanden kys, kram og komplimenter. Hver dag. Dét er en god måde at bruge tiden på.

Fyn

Hjertestop-ordning har klaret sig over al forventning: Nu overvejer regionen at skrotte den

Annonce