Annonce
OB

Videoanalyse af kampen: OB vinder 3-0 over Horsens

OB-jubel ved Mads Frøkjær-Jensen (OB 29) til 1 - 0 i kampen i 12. runde af 3F Superligaen mellem OB og AC Horsens på Nature Energy Park Odense, søndag den 6. oktober 2019. . (Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix)

FODBOLD: Med en sejr over AC Horsens på Nature Energy Park kan OB måske gå på landskampspause på en fjerdeplads i Superligaen, hvis kampen Randers-AGF arter sig.

Mange ser gerne OB i top fire, når turneringen er omme, men i første omgang stiler fynboerne efter top seks og efter at lægge afstand til de fire dårligste hold i Superligaen og dermed til nedrykningsfaren i en sæson, hvor tre hold skal ud af Superligaen.

OB har efter 1-0-sejren ude over Midtjylland udtaget en trup på 22 spillere og det dækker over, at der er tvivl om fem af dem. Troels Kløve og Ryan Johnson Laursen spiller ikke, mens Moses Opondo, Issam Jebali og Jacob Barrett Laursen kan håbe på en plads på bænken.

Marco Lund har karantæne og det kan åbne for debut for den venstrefodede nigerianske back Kingsley Madu.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Annonce