Annonce
Nyborg

Live talkshow på Bastionen får flere gæster

Skuespiller Lars Simonsen, her i en lidt ældre udgave, vandt sin første Robert i kategorien "bedste mandlige hovedrolle" tilbage i 1985. Det var med filmen "Tro, Håb og Kærlighed". Arkivfoto: Yilmaz Polat

Skuespiller Lars Simonsen har sagt ja til at deltage i samtale med Bertel Haarder og museumsleder Janus Møller Jensen om det nordiske fællesskab ved lørdagens arrangement. De 120 første billetter er reserveret til Stiftstidendes læsere.

Nyborg: "Broen", "Forbrydelsen", "Rejseholdet", "Pelle Erobreren", "Den Kroniske Uskyld" og "Tro, Håb og Kærlighed".

Perlerækken af tv-serier og film, som Lars Simonsen har spillet med i ved siden af sit arbejde på Odense Teater, er lang. Lørdag den 8. september klokken 12 er han med blandt gæsterne, når Fyens Stiftstidende og kulturhuset Bastionen inviterer til live talkshow i kulturhusets teatersal.

Med på scenen er også tidligere undervisnings- og kulturminister Bertel Haarder samt afdelingsleder på Nyborg Slot, Janus Møller Jensen.

Der er gratis adgang, men fordi der er tale om et Cafe Stiften-arrangement, vil de første 120 pladser være reserveret til avisens faste læsere. Abonnenter kan skaffe en billet på stiftenfordele.dk eller ved at ringe på telefon 66111111.

Alle andre skal gå ind på Bastionens hjemmeside og booke en billet til det 60-70 minutter lange arrangementet, hvor Stiftstidendes lokalredaktør, Kasper Riggelsen, i bedste talkshow-stil blandt andet vil spørge ind til den fælles nordiske kulturarv, hvilken rolle Nyborg spiller i Norden, og om det overhovedet giver mening at tale om et nordisk fællesskab.

Intet talkshow uden musik, som i dagens anledning leveres af ingen ringere end den islandske sangerinde Ragga Grøndal. Derudover kan publikum glæde sig til et par små og store overraskelser undervejs.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce