Annonce
Nyborg

Live talkshow på Bastionen får flere gæster

Skuespiller Lars Simonsen, her i en lidt ældre udgave, vandt sin første Robert i kategorien "bedste mandlige hovedrolle" tilbage i 1985. Det var med filmen "Tro, Håb og Kærlighed". Arkivfoto: Yilmaz Polat

Skuespiller Lars Simonsen har sagt ja til at deltage i samtale med Bertel Haarder og museumsleder Janus Møller Jensen om det nordiske fællesskab ved lørdagens arrangement. De 120 første billetter er reserveret til Stiftstidendes læsere.

Nyborg: "Broen", "Forbrydelsen", "Rejseholdet", "Pelle Erobreren", "Den Kroniske Uskyld" og "Tro, Håb og Kærlighed".

Perlerækken af tv-serier og film, som Lars Simonsen har spillet med i ved siden af sit arbejde på Odense Teater, er lang. Lørdag den 8. september klokken 12 er han med blandt gæsterne, når Fyens Stiftstidende og kulturhuset Bastionen inviterer til live talkshow i kulturhusets teatersal.

Med på scenen er også tidligere undervisnings- og kulturminister Bertel Haarder samt afdelingsleder på Nyborg Slot, Janus Møller Jensen.

Der er gratis adgang, men fordi der er tale om et Cafe Stiften-arrangement, vil de første 120 pladser være reserveret til avisens faste læsere. Abonnenter kan skaffe en billet på stiftenfordele.dk eller ved at ringe på telefon 66111111.

Alle andre skal gå ind på Bastionens hjemmeside og booke en billet til det 60-70 minutter lange arrangementet, hvor Stiftstidendes lokalredaktør, Kasper Riggelsen, i bedste talkshow-stil blandt andet vil spørge ind til den fælles nordiske kulturarv, hvilken rolle Nyborg spiller i Norden, og om det overhovedet giver mening at tale om et nordisk fællesskab.

Intet talkshow uden musik, som i dagens anledning leveres af ingen ringere end den islandske sangerinde Ragga Grøndal. Derudover kan publikum glæde sig til et par små og store overraskelser undervejs.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Regler må stoppe elløbehjul-rod

’Elløbehjul roder i bybilledet’. ’Elløbehjul kører for hurtigt der, hvor der er mange mennesker’. Sådan lød det i min radio i anledning af, at transportminister Benny Engelbrecht mandag holdt møde med de kommuner – deriblandt Odense - hvor det i dag er lovligt at køre på elløbehjul, og hvor elløbehjulene i dag fylder alt for meget i bybilledet på den kedelige måde. Både når de er i brug, og når de ikke er. Men radioværten kunne næsten ikke sige det mere forkert. Hvis et elløbehjul – som oftest ligger og – flyder et sted på gaden, så er det, fordi den person, der senest har brugt det, bare har smidt det. Uden så mange andre hensyn end at det lige passede mig bedst der. Og hvis der er for meget fart på elløbehjulet, så skyldes det udelukkende den, der styrer tempoet. For selvom elløbehjul er smarte, sjove og et godt alternativ til flere biler på vejene, så kan de hverken flytte sig fra et sted fra et andet eller sætte farten uden hjælp fra et menneske. Ansvaret for det rod, som er opstået i kølvandet på lovliggørelsen af elløbehjulene, ligger kun ét sted: Hos dem, der bruger dem. Det er derfor, der er opstået et behov for regler. Fordi tankeløsheden og fraværet af hensyntagen lever for godt hos nogle af dem, der bruger elløbehjulene. Vi skal alle sammen være her og kunne færdes sikkert i trafikken. Så det er mit ansvar, at jeg kigger mig for, inden jeg går over en vej – at jeg ikke bare træder ud i forventning om, at de hjulede trafikanter standser. Det er mit ansvar, at jeg sætter min cykel i et stativ eller i det mindste parkerer den, så den fylder mindst muligt på et fortov, fordi jeg lige skal hente et par bukser, en fløderand eller fire tallerkener. Og det er mit ansvar, at jeg ikke parkerer min bil foran en ud- eller indkørsel, så jeg spærrer vejen for andre. Men nogle brugerne af elløbehjul er ikke det ansvar voksent eller bevidst, og så må der regler til. Og sanktioner til dem, der ikke kan finde ud af at følge dem. Selvom det ville været meget nemmere, hvis vi bare ryddede op efter os selv og tog hensyn til andre.

Sydfyn

Det flyder med vildsvin: Nummer seks drevet i land på Ærø

Annonce