Annonce
Kultur

Billetter gives væk gratis: Heartland inviterer til intimkoncerter og talks

Med en mor fra Kina og en far fra Viborg er hun vokset op med en følelse af at skille sig ud. Helena Gao begyndte at bruge musik til at skabe et rum, som var fri for udefrakommende forventninger og fordomme. Hun giver koncert 22. maj. Pressefoto.

Som de fleste allerede ved, så bliver det langt hen ad vejen endnu en festival-løs sommer, vi går i møde. Men Heartland sætter nu et lille plaster på det sår, der stadig er ved at hele hos mange kulturelskere.

Med to livearrangementer 22. og 23. maj på Egeskov Slot sætter festivalen fokus på det at tage del i kulturen og det fællesskab, deltagelsen bringer. De to live-events streames digitalt til hele Danmark i weekenden 28 og 29. maj, hvor Heartland skulle have fundet sted, hvis det ikke havde været for coronaens restriktioner.

Heartland inviterer sit publikum indenfor i slottets riddersal med koncert- og samtalerækken "Take Part – Support culture. Supported by you"

Annonce

- En stor del af Heartlands kerne er det fællesskab, som festivalen skaber samt muligheden for, at publikum kan tage del i blandt andet kunstens visioner og videnskabernes ideer. At kunne træde ind i en fysisk og spektakulær atmosfære og sammen tage del i kulturen. Og det vil vi gerne sætte fokus på med dette tiltag, siger Janne Villadsen, program- og udviklingsdirektør på Heartland i en pressemeddelelse.

Billetterne til de to events uddeles gratis ved lodtrækning. For dem som ikke deltager live giver Heartland muligheden for at tage del i både koncert- og samtalerækken, da ”Take Part – Support Culture. Supported by you” streames digitalt 28 og 29. maj.

Program og sådan deltager du

Lørdag d. 22. maj:

Musik: Helana Gao kommer fra et multikulturelt hjem. Med en mor fra Kina og en far fra Viborg er hun vokset op med en følelse af at skille sig ud. Helena begyndte at bruge musik til at skabe et rum, som var fri for udefrakommende forventninger og fordomme. Her opstod mødet mellem den venlige popmelodi og de ubekymrede, eksperimenterende arrangementer. I dag er Helena Gao studerende ved Det Rytmiske Musikkonservatorium i København. Her udforsker hun komposition, produktion og øvrige musikalske evner på mange parametre og begår sig nu også som DIY-artist. Resultatet er indtil videre blevet til EP’en Extended Adolescence, som udkom i november sidste år. På EP’en udtrykker Helena sit følelses- og tankeregister, og man mærker både stemmen af generation Z og en barndommens illusion, der opløses gennem teenageårenes ensomhed.

Talk: Om forskellighed & fælleskabMorten Kirkskov & Moussa Mchangama

Moderator: Mads Staghøj

Hvad er det, der kan bringe os sammen på tværs af forskelligheder og skabe nye fælleskaber i tid, hvor grænser og mangfoldighed er i udvikling? Det vil skuespilchef Morten Kirkskov og bæredygtighedsrådgiver Moussa Mchangama give deres perspektiv på, når de mødes og samtaler omkring, hvordan vi mennesker kan finde sammen på tværs af kulturer og oplevelser.

Morten Kirkskov er skuespiller, teaterinstruktør og forfatter. Han har siden 2015 været skuespilchef på Det Kongelige Teater og var tidligere teaterdirektør for Aalborg Teater. Morten har siden sin debut i 1990 optrådt på Det Kongelige Teater og en lang række andre teatre i København og som skuespiller i flere tv-serier, bl.a. Borgen. Han har skrevet romanen Kapgang, der også fik stor succes som film. Morten modtog i 2017 Årets Reumert som bedste instruktør for sin udgave af Lang dags rejse mod nat og er i år nomineret til Årets Reumert 2021 for iscenesættelsen af Hamlet, Prins af Danmark,begge på det Det Kongelige Teater.

Moussa Mchangama er forperson i Mino Danmark og medejer af rådgivningsvirksomheden In Futurum. Han har været redaktør på magasiner som Cover og DANSK, og har desuden været jævnlig bidragsyder til medier som Radio24syv, Heartbeats, IN og Kommunikationsforum. Moussa skriver og taler blandt andet om kultur, medieansvar og bæredygtighed og arbejder i skæringspunkterne mellem det personlige, det sociale og det virksomhedsmæssige.

Søndag d. 23. maj

Musik: Jeuru (Ja-Rue) er singer-songwriter, født og opvokset i Queens, New York. Han startede allerede som barn med at synge i skole og kirke, og som 16-årig begyndte han at skrive sin egen musik. Med sin evne til at mestre både rap og sang, har Jeuru udviklet et helt særpræget udtryk, og har udforsket en særlig måde at forbinde sine kompositioner med sin kunstneriske identitet. Han bevæger sig ofte mellem genrer og blander sin unikke R&B-vokal med electronic soul, eksperimenterende R’n’B og trip hop. Jeuru er nu bosat i København, hvor hans mørke og ærlige debut EP ’King Of The Cruel’ udkom tilbage i 2018, og han er senere i år aktuel med sit kommende debutalbum.

Talk: Om kultur og fælleskab Stine Pilgaard & Kjartan Arngrim

Moderator: Marta Sørensen

Hvordan bringer kultur os sammen? Det spørgsmål søger denne samtale at give perspektiv på. Kultur kan nemlig noget helt specielt, når det kommer til fælleskaber. Vi kan mødes over musik, kunst, litteratur og samles om at tage del i den. En stor del af Heartlands kerne er det fælleskab, som festivalens kultur skaber. Derfor vil vi gerne sætte fokus på præcis den egenskab ved kulturen i en tid, hvor store forsamlinger ikke er muligt. Forfatter Stine Pilgaard og musiker Kjartan Arngrim vil i denne samtale give deres perspektiver på kulturens samlende rolle og reflektere over, hvad der gør kultur så specielt, når det kommer til fælleskab.

Stine Pilgaard er cand.mag. i dansk og uddannet fra forfatterskolen i 2010. Hun debuterede i 2012 med romanen Min mor siger, som blandt andet blev præmieret af Statens Kunstfond og nomineret til DR Romanprisen. I maj 2020 udgav hun sin tredje roman Meter i sekundet, som siden har høstet flere flotte anmeldelser. Stine interesserer sig for mennesker og de forskelligheder, der ofte er anledning til misforståelser mellem dem.

Kjartan Arngrim er musiker og cand.mag i dansk og filosofi. Han er forsanger, sangskriver og medstifter af det danske orkester Folkeklubben, der over de sidste 9 år har markeret sig som et af landets bedste og mest flittige live-bands med fem album i bagagen. Kjartan er optaget af det indre liv, historien og samfundslivet, som ofte er udgangspunkt for hans tekster og virke.

Lodtrækning af billetter

Alle er velkommen til at deltage i lodtrækningen af billetter til Take Part – Support Culture. Supported by you.

Tilmelding til lodningen sker på heartlandfestival.dk/cc. Her tilmelder man sig med e-mail samt hvilken dag, man ønsker at deltage. Tilmeldingen slutter onsdag d. 19.maj, hvorefter vinderne vil få besked via e-mail.

De to live-arrangementer har begrænset antal pladser, og Heartland opfordrer derfor alle til at dobbelttjekke deres kalender, inden de tilmelder sig eller give deres billetter videre, i tilfælde af man skulle blive forhindret i at deltage.

Annonce
Odense For abonnenter

Nyt notat afslører dyb frustration i specialenhed mod bander: Kriminelle går under jorden, men kan beholde kontanthjælpen

Annonce
Annonce
Annonce
Assens For abonnenter

Kæmpe solcellepark til 78 millioner bliver taget i brug om få dage: - Vi forventer, at varmeprisen falder med ti procent

Annonce