Annonce
OB

Live: OB i provins-braget mod AGF

OB's Ramon Leeuwin og AGF's Patrick Mortensen er klar til en ny duel fredag aften fra kl. 19.00. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)

FODBOLD: Det kan ikke blive mere nervepirrende. Både OB og AGF er inde i en meget god periode og der er lagt op til især et fysisk brag af dimensioner på Nature Energy Park og det vurderes, at der kommer minimum 10.000 tilskuere og måske endda helt op til 12.000 tilskuere trods rodet ved stadion med letbanebyggeriet.

OB har i de seneste seks kampe kun lukket mål ind mod FC Nordsjælland og kan slå et hul til AGF og andre hold i kampen om top seks-placeringerne med en hjemmesejr. AGF har til gengæld for første gang i otte år formået at vinde fire kampe på stribe.

Skadeslisterne i de to klubber er korte og kun OB's tab af den lårskadede Ryan Johnson Laursen kan give hovedbrud. Det forventes, at Jeppe Tverskov spiller efter en kort sygdomsperiode midt i ugen. AGF er uden Nicklas Helenius, men ville måske kun have startet på bænken alligevel.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Annonce