Annonce
Fyn

Glæde overalt på Fyn: Kunder og butiksejere jubler over genåbningen

En butiksejer i Odense finder flaget frem til at byde kunderne velkomne. Det er første gang siden jul, at der er kunder i de fynske butikker.  Mandag formiddag følger Fyens.dk med i åbningen af butikker rundt om på Fyn. Foto. Birgitte Carol Heiberg
Der er nu kunder inde i butikkerne og ude på gader. For første gang siden jul kan fynboerne komme i butikkerne rundt om på øen. Fyens.dk er ude at rapportere i de fynske handelsbyer mandag formiddag. Der er stor glæde rundt omkring i de fynske byer. Det fremgår af de live-interviews, som fandt sted mandag formiddag.

Fyn: Flag overalt, balloner i Middelfart, blomster i Ringe, forårssol mange steder og store brede smil alle steder.

Dagen i dag er en glædens dag for de fynske butiksejere og kunder. Rundt om i de fynske byer er reportere fra Fyens.dk klar til at rapportere fra en handelsliv, der finder vej ud af corona- og vinterdvalen.

Da de fynske butikker senest havde åbent, havde fynboerne fortsat til gode at pakke julegaverne op. Siden da har butikker overalt på Fyn og i resten af Danmark været ramt af den omfattende lukning, der skal gøre sig til at tøjle coronaen.

Men fra i dag åbner butikkerne, efter at først en ekspertgruppe og siden et politisk flertal har fundet det forsvarligt at åbne butikkerne.

Rundt omkring på Fyn er der mandag formiddag fyldt pænt op i butikkerne, og byerne tager sig i dag ekstra festligt ud med flag, store smil og festivitas. Foråret er kommet til Fyn.

- Det er fedt at butikkerne er åbnet. Det skal jeg ind og støtte. Og det er dejligt, at så mange er dukket op, siger odenseanere Jan Arentoft til Fyens.dk's udsendte i gågaden i Odense, inden Jan skulle ud for at investere i en ny blazer.

- Det er en fantastisk følelse. Vi har glædet os helt vildt, siger Anette Langholm, som er indehaver af Tinga Tango Designbutik i Nyborg.

- Der har været gang i den, siger Nicolaj Jespersen fra Elsalg i Faaborg, der også konstaterer at nedlukningen har været dyr for elektronikbutikken på strøget i den fynske købstad.

- Kunderne er glade, og det er vi også, siger Pernille Gjørtz fra Butik Gjørtz i Otterup. Hun har i øvrigt sat gang i et udsalg på 70 procent for at få plads til de friske forårsvarer til kunderne på Nordfyn.

Det er ikke kun butikkerne, som har kunne åbne. Det samme har udendørs kulturinstitutioner.

Og Danmark Fugle Zoo i Nårup er et af de sted, som nu også kan invitere gæster indenfor.

- Det er skønt at være i gang igen, siger ejer Hans Aage Hjeresen til Fyens.dk's udsendte, mens fuglene kvidrer lystigt i baggrunden.

Annonce
Kerteminde For abonnenter

Ejer af sportsbar peger på problemer ved nye restriktioner - vil ikke være en sur kælling: - Jeg synes, det er fuldstændig hul i hovedet

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Nyborg får sin egen kulturpris

Coronavirus

Rejsevejledninger bliver lempet - men ferierejser frarådes

Annonce