Annonce
OB

Live: Masser på spil for OB mod FCN

OB's Oliver Lund i duel mod FC Midtjyllands angriber Frank Onyeka i søndagens tabte Superliga-kamp. Lund skal bestå mod FC Nordsjælland i et rekonstrueret OB-forsvar. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Når OB spiller mod FC Nordsjælland klokken 18.00, er der klare krav til hjemmeholdet om at få udbytte af kampen. Begge hold spiller for bronzen og en europæisk billet. Følg med live her.

Fodbold: Der står medaljer og europæiske billetter på spil for begge hold, når OB og FC Nordsjælland klokken 18.00 sparker til bolden for første gang i påskesolen på Nature Energy Park i Odense.

Efter skærtorsdags resultater overtog Esbjerg tredjepladsen med 45 point foran OB, der før aftenkampen har 43 point, mens Brøndby - der blev slået i Esbjerg - er nede på 40.

Med en sejr kan OB dermed slå et gevaldigt hul på seks point ned til Brøndby, mens FC Nordsjælland før slaget mod OB har 38 point og dermed for alvor kan distanceres af fynboerne.

Omvendt kan et OB-nederlag så småt få de stribede alarmklokker til at bimle - i forhold til det eneste perspektiv, der er for resten af foråret. Nemlig den nævnte bronzemedaljer og/eller en billet til Europa League.

Fjerdepladsen kan dog også bruges til noget, hvis FC Midtjylland vinder pokalfinalen mod Brøndby. Så skal nummer fire spille en playoff-kamp hjemme mod det hold, som slutter nummer syv. Og det kan eksempelvis blive AGF.

Så der står masser af spil i aftenkampen.

Man kan følge live-opdateringen fra stadion her.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Energi Fyn interesseret i at købe Fjernvarme Fyn: Borgermøde viste massiv modstand mod fjernvarmesalg

Leder For abonnenter

Sparetid i kommunen: Respekt for aflysning af julefrokost i Ældre- og Handicapforvaltningen

RESPEKT FOR AFLYSNINGEN Julen er som bekendt traditionernes tid, men en arbejdsgiverstøttet firmajulefrokost kan aldrig blive en så fast tradition, at den er ubrydelig. Derfor fortjener beslutningen om at droppe årets julefrokost for de 4500 medarbejdere i Odense Kommunes Ældre- og Handicapforvaltning respekt. Herunder medarbejdernes accept af beslutningen. Forvaltningens direktør Gitte Østergaard og Forvaltningsudvalget traf beslutningen, fordi økonomien er dårlig. Forvaltningen har i år brugt for mange penge, og dette overforbrug skal tjenes ind i 2020. Forvaltningsledelsen agerer altså på samme måde, som en ansvarlig ledelse i en privat virksomhed. I den private sektor er der mere julefryns til medarbejderne i år med store overskud, end i år med røde tal på bundlinjen. Anskuer man Ældre- og Handicapforvaltningen som en helt almindelig arbejdsplads, er beslutningen om at aflyse julefrokosten derfor elementær. Men beslutningen har skabt debat, fordi rådmand for Ældre- og Handicapforvaltningen, Søren Windell (K), er så ærgerlig over aflysningen, at han foreslår en centralisering af kommunens penge til personalepleje. Windells begrundelse er, at alle medarbejdere i en kommune bør have samme beløb til fryns. De enkelte afdelinger kan så selv bestemme, om pengene skal bruges til en julefrokost eller en sommerfest eller noget tredje. Rådmandens forslag er velment, og hans argument om, at god personalepleje er med til at fastholde gode medarbejdere, er bestemt validt. Men det modsatte argument, at lokal medbestemmelse også er personalepleje, er lige så vægtigt. Og her skal man huske, at Odense Kommune ikke blot er en stor arbejdsplads med i alt cirka 13.000 ansatte. Det er også en mangeartet arbejdsplads med vidt forskellige kulturer. Beslutningen om, hvordan man bedst fejrer jul med kollegerne, kan man derfor roligt overlade til de enkelte afdelinger. Det er ikke noget, politikerne behøver at blande sig i, hvad borgmester Peter Rahbæk Juel da også fornuftigvis afviser. Politikerne i Ældre- og Handicapudvalget har i solidaritet - må man gå ud fra - med medarbejderne besluttet også at aflyse deres julefrokost. Det er da en sympatisk beslutning. Men det må være tilladt at tilføje: Alt andet havde også set underligt ud og sendt et blakket signal.

Odense

4500 ansattes julefrokost-tilskud droppes: Tillidsrepræsentant opfordrer medarbejderne til at holde fast i julefrokosten

Annonce