Annonce
Kerteminde

Live fra Kirsebærfestivalen: Se Rylens ankomst, hør om idéen til festivalen og sig hej til den nye kirsebærminister

Fyens Stiftstidende tog dig tæt på Kirsebærfestivalen, hvordan idéen opstod, hvad en kirsebærminister er, og hvem den nye minister blev.

Kerteminde: For 15. gang danner Kerteminde rammen for Kirsebærfestivalen. Allerede fredag morgen startede festivalen med gratis morgenbrød, og i løbet af fredag middag havde flere og flere fundet vejen til Torvet for at gå på opdagelse i de forskellige boder. Andre havde taget plads ved bænkene ved Hindsholmvej for at være klar til Rylens ankomst klokken 14.

Også Fyens Stiftstidende havde fundet vej til Rylens ankomst. Fra klokken 13.50 sendte avisen live, hvor du blandt andet kunne høre den afgående kirsebærminister fortælle om, hvordan han selv har lavet sin ministerskjorter og hvilken gave, han havde til den nye kirsebærminister, se Rylen og kirsebærdronningen ankomme, høre hvordan idéen til festivalen opstod over et glas whiskey i Skotland og se, hvem der blev den nye kirsebærminister.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Byråd sætter punktum for Odeon-sag: Men der mangler stadig en undskyldning

Leder For abonnenter

Odeon har tumlet rundt som en beruset balletdanser

Det er ynkeligt, at selskabet bag Odeon ikke vil undskylde de løgne, som man var sendt ud i offentligheden for at dække over sagen om den systemkritiske kinesiske dansetrup Shen Yuns aflyste optræden i musik- og teaterhuset. Odeon-selskabet har, som det fremgik af avisen tirsdag, i stedet valgt at "beklage" sin optræden via en advokat, men man har ikke haft mod og mandshjerte nok til at sige det lille, men vigtige ord "undskyld". Det er uhørt dårlig stil; en uforskammet opførsel. Derfor må man håbe, at Odeon tager ved lære af forløbet og den berettigede kritik, der er blevet rejst mod selskabet. For selvfølgelig skal man undskylde, når man stikker en løgn. Odeon har i Shen Yun-sagen tumlet rundt som en beruset balletdanser midt i et balletkompagni. Man har løjet for offentligheden, og man har løjet for sin kontraktpartner, Odense Kommune. Det har absolut ikke været kønt at se på. Det er blevet grundigt tilbagevist, at aflysningen af den kinesiske dansetrups optræden skyldtes pres fra det kinesiske regime. Der findes ganske enkelt ikke skyggen af dokumentation for, at den kommunistiske supermagt Kina har forsøgt at diktere programmet i et musik- og teaterhus i hjertet af Danmark. Der er andre og bedre forklaringer på, at Shen Yun-truppen ikke fik lejlighed til at optræde i Odeon. Alene det faktum, at truppen er ukendt i offentligheden og derfor næppe ville have haft gennemslagskraft til at samle et større publikum i Odeon, kan begrunde, at truppen fik et nej fra Odeon. Det kunne man imidlertid have sagt højt og dermed sparet sig selv for megen ballade. Ligesom man fra Odeons side kunne have sagt, at der var åbenlyse samarbejdsproblemer mellem den kinesiske trup og musik- og teaterhuset. Det er nu engang altid bedst at sige tingene, som de er - også når det er ubekvemt. Selv om sandheden ifølge mundheldet er ilde hørt, er sandheden altid at foretrække. Derfor må Odeon mande sig op og lære at sige tingene, som de er. Også, når det handler om at afvise ukendte, kinesiske dansere. Alt andet er ynkeligt.

Annonce