Annonce
Kerteminde

Live fra Kirsebærfestivalen: Se Rylens ankomst, hør om idéen til festivalen og sig hej til den nye kirsebærminister

Fyens Stiftstidende tog dig tæt på Kirsebærfestivalen, hvordan idéen opstod, hvad en kirsebærminister er, og hvem den nye minister blev.

Kerteminde: For 15. gang danner Kerteminde rammen for Kirsebærfestivalen. Allerede fredag morgen startede festivalen med gratis morgenbrød, og i løbet af fredag middag havde flere og flere fundet vejen til Torvet for at gå på opdagelse i de forskellige boder. Andre havde taget plads ved bænkene ved Hindsholmvej for at være klar til Rylens ankomst klokken 14.

Også Fyens Stiftstidende havde fundet vej til Rylens ankomst. Fra klokken 13.50 sendte avisen live, hvor du blandt andet kunne høre den afgående kirsebærminister fortælle om, hvordan han selv har lavet sin ministerskjorter og hvilken gave, han havde til den nye kirsebærminister, se Rylen og kirsebærdronningen ankomme, høre hvordan idéen til festivalen opstod over et glas whiskey i Skotland og se, hvem der blev den nye kirsebærminister.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kemisagen: Odense Kommune har været absurd langmodig

Det er overraskende og opsigtsvækkende, at der stadig ikke findes en plan for, hvordan de efterladte kemikalier fra den krakkede virksomhed Printline i det nordøstlige Odense vil blive bortskaffet. Overraskende, fordi problemet har været kendt i årevis. Opsigtsvækkende, fordi kommunen har udvist en helt absurd langmodighed med ejeren af den industribygning, hvori kemikalierne opbevares. Realiteten er, at der siden 2016 – nu skriver vi som bekendt 2020 – har stået tonsvis af kemikalier i en erhvervsejendom beliggende tæt ved et boligkvarter i Seden. Til overflod er der, som avisen beskriver i dag, øjensynligt ikke udsigt til, at kemikalierne kommer væk foreløbig. Det bør Odense Kommune ærlig talt håndtere bedre. Det er vigtigt at understrege, at det ikke er Odense Kommunes skyld, at kemikalierne står, hvor de står. Ansvaret er først og fremmest Printlines, for man burde, da konkursen nærmede sig, have afsat midler fra virksomhedens side til at få bortskaffet kemikalierne. Det havde ethvert moralsk ansvarligt firma gjort. Det gjorde Printline bare ikke. Og det gjorde Seden Ejendomsinvest, der ejer den pågældende industribygning, heller ikke. Det er ryggesløst. Der er overhovedet ingen tvivl om, at det direkte ansvar for, at kemikalierne ryddes på forsvarlig vis, hviler på de to private virksomheder. Odense Kommune har imidlertid et ansvar for borgerne i området, og derfor er det på sin plads, at kommunen påtager sig opgaven med at få ryddet grunden for de mange ton kemikalier, herunder stærke koncentrationer af salpetersyre og svovlsyre. Også selv om kommunen ikke mener, at "der er en overhængende miljørisiko ved opbevaringen af kemikalierne", sådan som en kontorchef i Odense Kommune forklarer i dagens avis. Regningen må man efterfølgende få kradset ind fra de ansvarlige virksomheder. Sagen bør give myndighederne anledning til at gennemtænke, hvordan man skærper kravene til virksomheder, der anvender eller opbevarer kemikalier. For sådanne virksomheder skal drives ansvarligt. Også i Seden.

Sport

Fynboer fejrede sporten: Se de 10 bedste billeder fra Årets Sportsnavn

Fyn

2822 husstande uden strøm

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];