Annonce
OB

Se Sport Fyns videoanalyse: OB fik et enkelt point med hjem fra Randers

Det hele er slut efter chancefattig affære i Randers.

Før pausen fik hverken gæster eller hjemmehold skabt det store, og der stod derfor 0-0 på måltavlen efter de første 45 minutter.

Efter pausen åbnede kampen en smule mere op, men de helt store muligheder kunne hverken OB eller Randers FC få spillet sig frem til. I kampens slutning var Randers FC tæt på sejren, da Alexander Juel Andersen sendte et indlæg på egen overligger, men det hele sluttede som det startede uden scoringer.

Det ene point rykker ikke det store i tabellen, hvor Randers FC nu er på 31 point og syvendepladsen, mens OB ligger nummer ni med 28 point.

Genlæs livebloggen herunder eller se Sport Fyns videoanalyse i toppen af artiklen.

OBs Sander Svendsen (10) afslutter presset af Randers FCs Bjorn Kopplin (15) og Erik Marxen (11) i Superliga-kampen mellem Randers FC og OB på Cepheus Park Randers, 23. februar 2020. (Foto: Bo Amstrup/Scanpix 2020)
Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Der er lys - også i den mørke tid

Da Hitlers sorte fugle fløj over Danmark i de tidlige morgentimer for 80 år siden, var det begyndelsen på fem mørke år. Begivenhederne 9. april 1940 var imidlertid også begyndelsen til, at danskerne endnu engang indså, at det lille land højt mod nord ikke kan klare sig alene. Læren af besættelsen var derfor blandt andet, at vi aktivt skal indgå i samarbejder, der rækker langt ud over vores egne grænser, hvis vi skal kunne løse vores sikkerhedsmæssige, politiske og økonomiske problemer. Derfor er 9. april 1940 på den ene side en sort dag, på den anden side en lysets dag, fordi det da stod klart, at vi er nødt til at binde os tæt sammen med andre lande for at løse fælles udfordringer. Besættelsen er på sin vis baggrund for Danmarks engagement i krigene på Balkan, i Irak og i Afghanistan. Den er også årsagen til, at danske politifolk og jurister og folkeretseksperter har været udstationeret i talrige stater verden over. Og den er katalysator for vores tætte samarbejde med andre europæiske og vestlige lande i EU, FN, Nato, WHO og talrige andre internationale institutioner og sammenslutninger. Bevares: Det er ikke, fordi dansk forsvars- og udenrigspolitik har været konsekvent. Fodnotetiden i 1980'erne står som et lavpunkt i vores omgang med vores allierede. På samme måde er danskernes til tider meget valne holdning til EU-samarbejdet et problem. Det ændrer imidlertid ikke på, at vi qua besættelsen har forstået det betydningsfulde i at samarbejde med andre. Også, når epidemier raser. Engang var Danmark et lille, fattigt land. Lille er landet stadig, men det har udviklet sig til at høre til blandt de rigeste lande i verden. Det skyldes ikke, at vi har store mængder af naturressourcer eller et særligt gavmildt klima. Det skyldes vores evne til at samarbejde med andre lande. Besættelsen og de mørke år, der fulgte, understreger - ligesom alt, hvad der er sket i de seneste måneder - at det er vigtigt, at vi fortsat forpligter os i EU, Nato og andre organisationer, der er med til at holde verden rundt om os i balance. Uden EU og uden Nato ville vores økonomiske, politiske og sikkerhedspolitiske grænser engang været blottet. Derfor skal vi holde fast i at ville samarbejde. Også i disse tider. For der er lys i den mørke tid.

Annonce