Annonce
Kultur

Coronakrisen: Stor fynsk koncertarrangør skubber samtlige udendørskoncerter til 2021

Der går lang tid, før Den Fynske Landsby fyldes med publikummere igen. Flertallet af sommerens koncerter er flyttet til 2021. Arkivfoto: Lasse Hansen
Efter flere ugers intenst arbejde med at samle et kompliceret puslespil, melder den fynske koncertarrangør fredag ud, at alle planlagte sommerkoncerter i Den Fynske Landsby og på Valdemars Slot er flyttet til næste år og i to tilfælde aflyst.

Da det tidligere på ugen blev meldt ud, at der indtil september er forbud mod forsamlinger på flere end 500 personer, var det reelt dødsstødet for koncertarrangøren Live Cultures sommerkoncerter i Den Fynske Landsby og på Valdemars Slot.

Derfor har Live Culture sammen med de berørte bands brugt nærmest samtlige af døgnets timer de seneste dage på at finde nye datoer i 2021, hvor både spillestederne var ledige og den pågældende artist på turné.

- Vi vidste, det var urealistisk at afvikle store koncerter i løbet af sommeren, derfor var vi klar til at rykke, når vi havde noget konkret at forholde os til. Vores ambition har været, at publikum skulle have de koncerter, de havde set frem til, og det har også været udgangspunktet for forhandlingerne med alle bands, som reelt begyndte allerede i marts. Jeg er glad for, at det er lykkedes at finde nye datoer i 2021 til næsten alle vores sommerkoncerter, så vi kun har to aflysninger i hele sommerens program, siger Michael Juul Møller, administrerende direktør i Live Culture.

Han uddyber, at hele manøvren har været som at lægge et stort puslespil udelukkende med svære brikker.

- At få alle artisternes turneplaner i 2021 til at gå op med vores datoer har været et kunststykke. Det er så heller ikke lykkedes hele vejen rundt, da Søren Huss og The Savage Rose samt Almost AC/DC, Bryan Adams Tribute & Dressed for Roxette er aflyst.

Nye koncertdatoer i 2021

Lis Sørensen & Hush flyttes til 18. juni

Jacob Dinesen & Claus Hempler flyttes til 14. august

Poul Krebs & Rasmus Walter flyttes til 20. august

Malurt & Mathilde Falch flyttes til 27. august

Burhan G, Noah, Pernille Rosendahl & Dorte Gerlach med Danmarks Underholdningsorkester flyttes til 28. august

Lars Lilholt & En Lille Pose Støj flyttes til 4. september

Almost AC/DC, Bryan Adams Tribute & Dressed for Roxette aflyses

Søren Huss & The Savage Rose aflyses

Queen Machine flyttes til 19. november i Jyske Bank Arena

Valdemars Slot Open-air med Nik & Jay, Malurt, Mads Langer og Patina flyttes til 21. august

Derudover har Live Culture flyttet en lang række planlagte shows med Nikolaj Stokholm på Magasinet og Svendborg Teater i juni til efteråret.

Tilfælde med mange august-koncerter

Flertallet af koncerterne er rykket til august 2021, og det handler ikke om at placere dem så langt ude i horisonten som muligt.

- Det er tilfældigt og handler udelukkende om de pågældende bands turnéplaner. Hvis det rigtige navn dukker op, og vi kan få kalenderen til at passe, tøver vi ikke med at annoncere udendørskoncerter i juni 2021, siger Michael Juul Møller.

De mange flytninger er ekstra ærgerlige, fordi Live Culture til sommer skulle søsætte det storstilede koncertpakke-sats i Den Fynske Landsby, hvor publikum har kunnet købe sølv- og guldpakker med forskellige antal koncerter.

- Det er selvfølgelig ærgerligt, at de ting vi har arbejdet med i over et år ikke bliver til noget. Når det er sagt, må vi bare op på hesten og kigge fremad.

Annonce

September ryger for en sikkerheds skyld

Forsamlingsforbuddet på maksimalt 500 mennesker udløber officielt 1. september. Alligevel har Live Culture valgt at flytte eller aflyse de planlagte udendørskoncerter i september.

- I stedet for at gætte og afvente udmeldinger fra offentlig side har vi valgt at udskyde de udendørs koncerter, der lå i starten af september. Det har vi naturligvis gjort i samråd med artisterne og andre berørte, da vi til netop disse koncerter ikke på nuværende tidspunkt er lovmæssigt forpligtet til at flytte eller aflyse, siger Michael Juul Møller.

Han har en fast tro på, at hvis vi alle retter ind og ikke forsøger at lave krumspring for at gennemføre arrangementer på den korte bane, så står vi langt stærkere som samfund i det lange løb.

- På den måde håber vi, at Live Cultures tilgang kan være en medvirkende årsag til, at vi kan gennemføre større shows senere på året. Hvis det viser sig, at det kan vi ikke, håndterer vi det til den tid, siger Michael Juul Møller.

Han oplever stor forståelse for beslutningen om at udskyde septemberkoncerterne, selv om de i teorien ikke er ramt af forsamlingsforbuddet.

- Der er heldigvis en generel holdning blandt de mennesker, vi samarbejder med, at vi ikke skal presse noget igennem, fordi vi er i vores gode ret til det. Når det er sagt, beklager jeg ekstra meget over for de koncertgæster, der er berørt af ændringerne i september. Men vi skal kunne stå på mål for sikkerheden, siger Michael Juul Møller.

Sådan er publikum stillet

Festival-, koncert- og fodboldbilletter kan man som udgangspunkt kun få refunderet, hvis begivenheden bliver aflyst.

Sker det på grund af uforudsete hændelser eksempelvis ved smitsomme sygdomme som coronavirus, har man ret til at få refunderet sin billet og få pengene tilbage.

Der kan være særlige betingelser knyttet til billetten. Måske har arrangøren eller billetsælgeren rykke eventet til en anden dato, som du kan få nye billetter til. Eller hvor den købte billet i stedet kan bruges.

Lider man økonomiske tab i forbindelse med aflysningen, kan man være berettiget til at få dækket sine udgifter til for eksempel transport og hotel. Det gælder dog ikke, hvis der er tale om en force majeure situation – altså en situation, som arrangøren ikke er herre over.

Kilde: Forbrugerrådet Tænk

Annonce

En bøn til publikum

Præcis som festivalcheferne på Heartland og Tinderbox har Michael Juul Møller en bøn til de mange publikummere.

- Selvom Live Culture refunderer billetudgifter til de gæster, der måtte ønske det, håber vi, at så mange musikfans som muligt vil beholde deres billetter. De gælder naturligvis til næste års koncerter. Vi er utroligt kede af ikke at kunne fylde den fynske sommer med musik i år, men vi håber, at vores publikum vil bakke op om både os, kunstnerne og spillestederne ved at beholde deres billetter, siger Michael Juul Møller og tilføjer, at det er alt for tidligt at vurdere de økonomiske påvirkninger for Live Culture.

Da Live Culture i marts flyttede en lang række forårskoncerter på blandt andet Magasinet til efteråret eller 2021, stod det klart, at en betragtelig del af billetkøberne beholdt deres billetter.

- Det håber vi også gør sig gældende i denne omgang, så vi kan få arbejdsro til at planlægge fremtidige koncerter og forestillinger. Vi får også travlt med at håndtere de spørgsmål og henvendelser, der opstår i kølvandet på denne udmelding.

Gnags er ét af de talrige danske bands, der har optrådt i en komplet udsolgt Den Fynske Landsby. En ramme mange bands i øvrigt kalder landets smukkeste scene. Arkivfoto: Lasse Hansen
Michael Falch og Malurt nåede at give to udsolgte koncerter på Magasinet, inden hele Malurts comeback-turné blev lagt ned af corona. Nu er bandets sommerkoncert i Den Fynske Landsby rykket til 2021. Foto: Simon Staun
Annonce
Erhverv For abonnenter

Campingpladsejer har udsigt til ”århundredets” sæson: - Vi kunne have lejet 100 hytter ud - det er fuldstændig vildt

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Nu får bilisterne en ny smutvej gennem Odense: S og DF skød forslag om bilfri plads ned

Odense For abonnenter

Trafikforsker angriber rapport om letbanen: - Aarhus er for lille til en letbane, og Odense er endnu mere for lille

Speedway

Endelig publikum til speedway i Fjelsted igen: Men festen blev spoleret af store tekniske problemer og et sløjt fynsk hjemmehold

Odense

Se video: Sankthans og D-A-D rykkede ind på havnen

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Odense

Søren gav penge til de små i lokalsamfundet: - Tusind tak - det betyder virkelig noget

Erhverv

Stort byggefirma sender 65 ansatte hjem efter smitteudbrud: - Det er ikke ovre endnu

EM LIV

Malte fra Nørrebro blev hele Danmarks student, da han kastede sin hue på banen og fik Delaneys trøje efter dansk-russisk EM-skæbnekamp

Odense For abonnenter

Kommentar: S og DFs nej til at lukke for smutvej i Odense er helt sort i en tid, hvor politikerne skal tænke grønt

Middelfart For abonnenter

Kæmpe interesse for luksusbiler: Middelfart-milliardærs leasingfirma vokser med rekordfart

Nyborg For abonnenter

Jubel i Frørup: Byråd vil holde hånden under de små skoler

Annonce