Annonce
Faaborg-Midtfyn

Liv på Slagterigrunden: Velkommen i byens nye madpakkehus

Den helt ideelle dag at teste et madpakkehus, som Anne Høyby fra Øhavsmuseet gør her - på en regnvejrsdag i august. Foto: Palle Søby
Lidt efter lidt kommer der nyt liv på Slagterigrunden. Senest i form af det nye madpakkehus, der er kommet op lige bag ved Øhavsmuseet. Det er hele byens hus, og alle må bruge det. Øhavsmuseet vil gerne bruge det til undervisning og information.
Annonce

Faaborg: Det er perfekt vejr til at besøge Faaborgs nye madpakkehus.

Et madpakkehus kommer jo mest til sin rette, når det regner, og det gør det i høj grad denne formiddag, hvor Anne Høyby fra Øhavsmuseet har inviteret avisen hen for at se madpakkehuset.

Det ligger på Slagterigrunden lige bag ved Øhavsmuseet, som er i fuld gang med at etablere sig i det gamle frølager.

Lad os slå det fast med det samme: Det er mega flot, det nye madpakkehus, som det ligger dér og skinner i regnen i sine flotte, brune træfarver.

- Alle kan benytte det, dagplejen, børnehaver eller andre, der er på tur. Vi håber at kunne bruge det til undervisning og måske sponsorarrangementer på Øhavsmuseet. Det ligger jo fantastisk til, at vi lige kan gå ud ad døren, og så kan vi allerede ret hurtigt skabe en illusion om at være ude i naturen, siger Anne Høyby, kommunikationsansvarlig på Øhavsmuseet.

Annonce

Fra byggeplads til natur

- Ambitionen er at anrette et bålsted ved siden af. Og så skal vi nok have lavet lidt afskærmning. Det er jo stadig ret meget en byggeplads og ikke specielt hyggeligt. Men lidt efter lidt fjerner vi indtrykket af byggeplads og sniger stille og roligt natur ind. Det er dejligt, at vi på den måde kan skabe nye byrum, som vi på museet og alle andre kan bruge - ligesom vi gjorde med den terrasse, som vi sammen med kommunen åbnede på Vestkaj tidligere på sommeren, tilføjer hun.


Det ligger jo fantastisk til, at vi lige kan gå ud ad døren, og så kan vi allerede ret hurtigt skabe en illusion om at være ude i naturen.

Anne Høyby, kommunikationsansvarlig på Øhavsmuseet


Madpakkehuset blev egentlig lavet som en shelter til kommunens hjerteambassade på Heartland Festival. Her får kommunen hvert år fat i nogle frivillige, der gør alt, hvad de kan, for at fortælle om, hvor fedt det er at bo i Faaborg-Midtfyn. De gør det med kærlighed ved at servere små brunsvigere om morgenen ved teltene, sørge for plastre, hjælpe med at pumpe luftmadrasser op og bare ved at være søde, alt sammen i håb om, at Heartland-gæsterne kunne få lyst til at flytte til kommunen.

Madpakkehuset er lige nu helt tomt og bart indeni, og der er åbent i begge ender. Men det er meningen, at der skal laves nogle smalle bænke og noget afskærmning, fortæller Anne Høyby fra Øhavsmuseet. Foto: Palle Søby

I år skulle temaet være outdoor, og her passsede shelteren jo perfekt. Men Heartland blev jo aflyst, og så stod kommunen pludselig med en shelter, de ikke rigtig vidste, hvad de skulle stille op med.

Øhavsmuseet blev tilbudt at få den sat op uden for museet, og de sagde de ja til.

Annonce

Ikke til overnatning

Når man siger shelter, tænker nogen måske på et sted, hvor man kan overnatte.

- Men det må man ikke. Den er ikke til overnatning. Når vi nu skal have lavet nogle lange bænke, som man kan sidde på i en undervsningssituation, men de bliver lavet til små rumper, så folk ikke får lyst til at sove på dem, siger Anne Høyby.

Det er tanken, at der i shelteren skal være forskellig information og skiltning om Øhavsstien, Østersøruten, Geopark Det Sydfynske Øhav, Bike Island og så videre.

Det er PH Byg, der har bygget shelteren.

Madpakkehuset ligger meget tæt på legepladsen på Slagterigrunden, så den vil være perfekt, når dagplejebørn og børnehaver skal spise madpakker på en regnvejrsdag. Foto: Palle Søby
Det er en perfekt dag for Anne Høyby at vise det nye madpakkehus frem, for det sjaskregner denne formiddag. Foto: Palle Søby
Madpakkehuset er med til at give indtryk af nyt liv på Slagterigrunden, som stadig på mange måde fremstår som en byggeplads. Foto: Palle Søby
Madpakkehuset ligger lige bag ved Øhavsmuseet, så det er meget nemt at gå ud ad døren og hurtigt fornemme noget outdoorstemning i shelteren. Foto: Palle Søby
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce