Annonce
Erhverv

Liv og død: Fynsk firma planter et træ for hver solgt kiste

For hver kiste, Tommerup Kister sælger, vil de bidrage med et træ til skovrejsningsprojektet ved Elmelund Skov.

Fynsk kistefirma vil plante et træ i Elmelund ved Odense for hver kiste, det sælger. Det handler om at give tilbage til miljøet og om at hjælpe de efterladte.

Tommerup Kister, der ligger ved Glamsbjerg, har indgået et samarbejde med Folkeskoven.dk, der står for at plante 18.000 træer i Folkeskoven Elmelund ved Odense. For hver kiste, firmaet sælger, skal der plantes et træ.

Det handler om at give noget tilbage til miljøet og om at hjælpe de efterladte med deres sorg, forklarer Laura Ricks, der står for salg og markedsføring.

- Det gør noget godt for miljøet og for de kommende generationer, og vi håber, det kan være en trøst for de efterladte, siger hun.

Annonce

3500 træer

Det er ikke tilfældigt, at Tommerup Kister begynder samarbejdet, mens Folkeskoven.dk er ved at plante træer på Fyn. Virksomheden har ligget på Fyn i mere end 100 år.

Laura Ricks regner med, at der vil blive solgt mellem 3000 og 3500 kister frem til nytår - og dermed blive plantet lige så mange træer på Tommerup Kisters regning.

Allerede inden Tommerup Kister tog kontakt til Folkeskoven.dk, var firmaet sikker på, at det ville lave en kampagne, der havde noget med træer at gøre.

- Træer forbinder man med liv, og der er meget symbolik i forbindelse med dødsfald. Og så er vores kister lavet af træ, så vi planter et træ, når vi bruger noget, siger Laura Ricks.

Skal beskytte grundvand

Samlet dækker Elmelund Skov et areal på 360 hektar, hvoraf Elmelund Folkeskov, som plantes i dette efterår, med officiel indvielse 8. november klokken 13.00, udgør 4,5 hektar.

Skovene skal hjælpe til, at beskytte en tredjedel af Odense bys fremtidige rene drikkevand.

Indtil videre strækker Tommerup Kisters kampagne sig frem til nytår.

- Men vi regner bestemt med at fortsætte, siger Laura Ricks.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: Vi skærer, hvor det gør ondt, mens der flyder millioner til Frederiksberg og Gentofte

Lokaldebat: Årets budgetlægning (i kommunerne red.) har været præget af stor usikkerhed og forsinkelse. Folketingsvalget kom sent, derefter var Socialdemokraterne og deres støttepartier længe om at få dannet en regering. I stedet for hurtigt at få lavet aftaler med kommuner og regioner, valgte den nye regering at holde sommerferie. Derfor vidste vi ikke, om vi skulle spare 25 eller 100 millioner før sidst i september. Det er ingen let opgave at være politiker i disse år. Vores udgiftspres stiger voldsomt år efter år på grund af flere ældre og flere borgere med tunge diagnoser. Og vores indtægter er meget under landets gennemsnit, så skal der skæres, hvor det gør ondt. Danmark mangler stadig en udligningsreform, der hjælper kommuner som vores. Når velstillede kommuner som Frederiksberg og Gentofte næste år får henholdsvis 90 og 50 millioner i udligning fordi de "har ryddet op i cpr. registret" og derfor mister indbyggere, er kommentarer vist overflødige. Heldigvis er vi i en situation, hvor den ansvarlige politik, de fleste af os har været enige om, gør, at det nu i nogle år er muligt bruge af opsparede midler. I år fremlagde administrationen et effektiviserings- og sparekatalog på 60 millioner med mange tidsler. Det gik heldigvis bedre end forventet, så der blev ”kun” brug for cirka 25 millioner. Det blev muligt at styre udenom de værste forslag omkring daginstitutionerne, skoleområdet, de tidlige indsatser, rengøring hos de ældre og reducering af nattevagter. Det lykkedes også at få et balanceret anlægsbudget, hvor rammen blev hævet fra 90-95 millioner. Det var vigtigt for Venstre, så vi også fortsat har penge til haller, skoler, trafiksikkerhed og cykelstier rundt i Faaborg-Midtfyn Kommune, samtidig med store beløb til byudvikling i Årslev.

Annonce