Annonce
Nyborg

Listetyve på spil: Tyv brød ind hos sovende ejer

Tre steder i Nyborg havde indbrud henover weekenden. Arkivfoto: Michael Bager

Flødstrup/Bovense/Ørbæk: Tre steder i Nyborg Kommune blev hen over weekenden udsat for indbrud, men under temmelig forskellige omstændigheder og med forskellige resultater.

På Flødstrupvej lå en beboer i sin stue og sov, da en tyv kom ind gennem en ulåst dør i boligen. Tyven sneg sig ind i køkkenet, hvor han tog en køkkenmaskine. Mere turde tyven tilsyneladende ikke tage fra selve boligen.

I garagen stod det dog værre til. Her tog tyven en grå Puch-knallert, der ikke havde nummerplade. Derudover løb han også med fire vinterdæk fra boligejerens personbil. Indbruddet skete natten til lørdag mellem midnat og klokken 5.

På Strandtvedvej i Bovense listede en tyv sig også ind i en ulåst garage. Derfra tog tyven en kap- og geringssav af mærket Stihl. Sammen med saven kom tyven også afsted med i alt fire gasflasker.

Tre af dem var gule og på 10 kilo, mens den sidste var blå og ligeledes på 10 kilo. Boligejeren er ikke sikker på, hvornår indbruddet skete. Det kan have været alt mellem torsdag klokken 18 og lørdag klokken 12.

En butik på Nyborgvej i Ørbæk slap billigere. Klokken 00.11 brød en tyv et vindue op og kom ind i butikkens personalerum. Der er spor efter, tyvens færden i personalerummet, men alt tyder på, at han aldrig kom længere ind i butikken end det. Der var umiddelbart ingen tegn på, at noget skulle være stjålet.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

En livsingrediens, du ikke må f**** med

Det var blevet mørkt, da de to ladvogne endelig kørte afsted - fyldt med alskens indbo. Stumtjeneren, skænken, lænestolen og alt det andet habbengut, der vidnede om, at et liv engang var blevet levet med tingene. Huset, som tingene kom fra, var lige så mørk som aftenen. Jeg har set husets to gamle beboere mange gange. Sludret med dem om campingvognen, ferien sydpå og julefrokosten i pensionistklubben. Om længslen efter besøgene, der pludselig stoppede – og sorgen over det. ”Hvorfor?”, hang altid tungt i luften. En dag var kvinden væk. Demensen havde taget hende, sagde nogle. Længe efter konen forsvandt, så jeg manden gå alene frem og tilbage på vejen. Han så fortabt og trist ud. Ensom. I stedet for at tage kontakt til den gamle mand, begyndte jeg at ”gemme” mig, når jeg så ham. Bag min telefon, mit pandehår eller mælken, der i raketfart skulle på køl. For jeg har jo virkelig travlt, ikk’? Åbenbart alt for meget om ørerne til at give den gamle mand fem minutter af min tid (for hvad nu, hvis han, ligesom Fakta, gerne ville have, at jeg blev lidt længere?). Dét var der altså ikke tid tid. Nu er manden også væk. Det har han været et godt stykke tid. Jeg har taget mig selv i at hold øje med, om han kom forbi min vindue. Det gjorde han ikke. Mon han er død lige som livet i huset? Er han kommet på plejehjem? Er der overhovedet andre end mig, der har bemærket, at han er væk? Jeg ville ønske, at jeg kunne spole tiden tilbage. At jeg havde taget hovedet ud af r**** og talt med min næsten nabo, som jeg gjorde for år tilbage. For hvad er egentlig mere vigtigt end, at vi ser hinanden og tager os tid til hinanden? Relationer er det vigtigste i verden. Det er dem, der er med til at holde ensomheden fra døren. Relationer får os til at føle os i live. Studier viser faktisk, at det skærer år af vores levetid, hvis vi ikke er en del af relationer. Det tomme hus og møblerne på vognenes lad fik mig for alvor til at vende blikket mod en af mine relationer, hvor mørket er ved at falde på. Det fik mit til at tænke på, hvordan tid er en livsingrediens, vi ikke må f**** med. En dag har vi ikke mere tid at give af. Vi skal sænke farten og lade være med at spilde tiden på at brokke os over vejret eller lørdagens genudsendelser på tv. Tidsspilde er det også at bære nag, være vrede over fortiden, at kæmpe for at få ret eller for at ændre andre. Vi skal give hinanden vores (nu)tid. Være sammen med de mennesker, vi holder af. Tale med hinanden – naboen, forældre, kassedamen, ens børn, taxichaufføren, venner. Give hinanden kys, kram og komplimenter. Hver dag. Dét er en god måde at bruge tiden på.

Annonce