Annonce
Fyn

Liselotte var daghospitalets første patient: Det betyder alt, at jeg nu har mere tid til mine børnebørn

Liselotte Hansen, 58 år, var den første patient på Fælles Daghospital på OUH. Hun har fået en medicinpumpe, så hun kan få sin medicin derhjemme i stedet for at sidde på OUH flere timer hver uge. Foto: Simon Trøjgaard Jepsen
Det har givet Liselotte Hansen kæmpe frihed at få en medicinpumpe på Fælles Daghospital. Nu kan hun bruge meget mere tid med sine børnebørn i stedet for at være låst fast på sygehuset.
Annonce

- Jeg kan gøre alt nu.

58-årige Liselotte Hansen nyder den frihed, hendes medicinpumpe har givet hende.

Hun har fået tid til at gå ture og handle, men vigtigst af alt har hun fået en masse tid til at være sammen med sine børnebørn.

- Medicinpumpen har givet mig så mange muligheder, fordi jeg ikke længere er låst fast på sygehuset. Det betyder alt for mig, at jeg har tid til mine børnebørn. Jeg kan også have besøg af naboen eller tage ind til byen, hvis det ikke var disse tider, siger fynboen.

Liselotte Hansen får magnesium via pumpen, fordi hun lider af Morbus Crohn, der er en sygdom i mave-tarmkanalen.


Jeg spildte dagen. Nu kan jeg slappe meget mere af herhjemme, hvor der er fred og ro.

Liselotte Hansen


Hun var den første patient på Fælles Daghospital, der i februar fejrer et års fødselsdag. Daghospitalet har det første år haft særlig succes med at give medicinpumper til patienter, så de kan få deres medicin med hjem.

- Jeg brugte ekstremt mange timer på OUH, fordi jeg i perioder fik medicin to gange om ugen. Så sad jeg der fra morgen til eftermiddag eller måske til klokken 18, hvis der var rigtig travlt, fortæller hun og tilføjer:

- Hvis jeg var heldig, kunne jeg få en seng i en stue, hvor jeg kunne se tv. Så kunne jeg ligge der i op til seks timer.

Annonce

Spærret inde

Liselotte Hansen fortæller, at hun nærmest følte sig spærret inde på OUH, fordi hun brugte så mange timer på sygehuset.

- Jeg spildte dagen. Nu kan jeg slappe meget mere af herhjemme, hvor der er fred og ro, siger hun.

Medicinpumpen har Liselotte Hansen i en rygsæk, så hun kan have den med rundt. Foto: Simon Trøjgaard Jepsen

Nu kan hun nøjes med at tage ind på Fælles Daghospital én gang om ugen, når hun skal have en ny omgang medicin i pumpen.

- Jeg er typisk derinde klokken otte og er ude af døren igen før ni. Så går jeg med den derhjemme, indtil der er en alarm, der fortæller mig, at jeg skal pille den fra, forklarer Liselotte Hansen, der ikke er bange for at pille det lille plastikrør ud af armen. Det har hun hørt, at andre patienter har sværere ved.

- Første gang jeg skulle gøre det, tænkte jeg, om jeg kunne klare det. Jeg sagde til mig selv, at selvfølgelig kan jeg det. Jeg har prøvet så meget andet i livet, fortæller hun.

Liselotte Hansen har fået en rygsæk til medicinpumpen, som hun også kan have andre småting i, hvis hun skal nogle steder hen.

Annonce

Betryggende

Liselotte Hansen kalder det en virkelig behagelig oplevelse at komme på daghospitalet den ene gang om ugen.

- Det har været fantastisk, fordi de altid er så søde og spørger ind til én. Det er betryggende, siger hun og fortsætter:

- Der er en helt anden ro, og man kommer til med det samme.

Liselotte Hansen følte, at hun spildte tiden, når hun sad på OUH. Nu nyder hun at have mere tid derhjemme. Foto: Simon Trøjgaard Jepsen

Hun var som nævnt den første patient på daghospitalet, men der gik nogle uger, før hun fik sin medicinpumpe, som hun nu har haft et års tid.

- De spurgte, om jeg havde mod på at få en pumpe, og det ville jeg rigtig gerne prøve, fordi jeg så kunne slippe for at komme der så tit, fortæller hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Her er argumenterne for, hvorfor salget af Odense Havn til én entreprenør er en god idé - eller en rigtig dårlig

Annonce