Annonce
Bagsiden

Lisbet kørte træt i farven blå - så vandt hun 10.000 kroner

Koordinator Tine Jørgensen fra Fjordens Dags sekretariat med den plakat, som tre fjordborgmestre og en chefredaktør valgte i fuld enighed. Fra venstre: Morten Andersen (V), Nordfyns, Kasper Ejsing Olesen (S), Kerteminde, Poul Kjærgaard, Fyens Stiftstidende, og Peter Rahbæk Juel (S), Odense. Foto: Hans Faarup
Jysk grafiker sagde sit sikre job op og blev strandvandrer. Nu har en enig dommerkomite valgt hendes plakat som blikfang for Fjordens Dag 2021.

165 plakater indsendt af 125 kunstnere fra hele landet, og sågar fra Norge.

Det var, hvad  der fredag lå bredt ud på langborde i Fyens Stiftstidendes mediehus i Odense, så borgmestrene fra Nordfyn, Kerteminde og Odense samt avisens chefredaktør kunne gå rundt og finde argumenter for den plakat, de hver især helst ville have til Fjordens Dag 2021.

Men det blev slet ikke nødvendigt, for alle fire havde tænkt på den samme plakat.

Annonce

Røde gummistøvler

Efter at have studeret alle plakaterne hver for sig udbrød borgmester Morten Andersen (V), Nordfyns Kommune:

- Der var en sjov strandskade med røde gummistøvler, sommerhat og rygsæk ...

Årets vinderplakat til Fjordens Dag med den nysgerrige strandskade. Foto: Hans Faarup

Odense-borgmester Peter Rahbæk Juel (S) og chefredaktør Poul Kjærgaard nikkede bekræftende.

- Ja, når først Morten begynder at se efter noget rødt, så må vi være ved at være der, spøgte Kertemindes socialdemokratiske borgmester Kasper Ejsing Olesen (S).


Ja, når først Morten begynder at se efter noget rødt, så må vi være ved at være der

Kasper Ejsing Olesen, borgmester i Kerteminde


Og så var det afgjort.

Annonce

En strandvandrer

Skaberen af plakaten er Lisbet Juncker Groth, 61.

Hun er uddannet arkitekt, blev senere grafiker og arbejdede i 13 år for et erhvervsmæglerfirma med annoncer og andet grafisk arbejde, inden hun sagde op for at blive freelancer:

Lisbet Juncker Groth tog en selfie ved sommerhuset efter kåringen til vinder af plakatkonkurrencen. Foto: Lisbet Juncker Groth

- Det var meget noget med mørkeblå annoncer, så jeg fik lyst til at lave noget, der bobler. Siden har jeg deltaget i en masse plakatkonkurrencer. Det er tredje gang, jeg sender ind til Fjordens Dag. Jeg synes, det er en spændende udfordring at lave plakater, og jeg er selv sådan en, der går med gummistøvler i vandkanten, fortæller hun fra sommerhuset ved Sletten Strand ved Jammerbugten i Jylland.

Annonce

En grafisk fugl

Til daglig bor Lisbet Juncker Groth i Risskov ved Aarhus, og det er hendes mange strandvandringer, der har inspireret hende.

- Jeg fandt ret hurtigt på den strandskade. Det er en meget "grafisk" fugl, fordi den er sort, hvid og rød. Alle de sorte streger på plakaten er tegnet i hånden, scannet ind og farvelagt på computer, forklarer hun.

Annonce

En fremmed fugl

Selv om hun har vandret på mange strande, har Lisbet Juncker Groth aldrig set Odense Fjord.

- Så jeg er selv lidt af en fremmed fugl, ler hun.

Der var mange forskellige bud på en plakat. Her en norsk kunstners leg med plasticaffald der er drevet i land. Foto: Hans Faarup

Men det er hun snart ikke mere. For 12. september møder hun op til Fjordens Dag og får overrakt sin præmie på 10.000 kroner ved Boels Bro.

Fjordens Dag blev på grund af corona aflyst i 2020, men indtil videre tror koordinator Tina Jørgensen, at det vil lykkes i år. 12. september - med eller uden røde gummistøvler.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense For abonnenter

Nyt notat afslører dyb frustration i specialenhed mod bander: Kriminelle går under jorden, men kan beholde kontanthjælpen

OB

OB-angriber lejes ud til Kolding IF

Assens For abonnenter

Kæmpe solcellepark til 78 millioner bliver taget i brug om få dage: - Vi forventer, at varmeprisen falder med ti procent

Annonce