Annonce
Kerteminde

Lions i Kerteminde vil have flere medlemmer

Søndag 17. november byder Lions på en hyggelig julekoncert i Kerteminde Kirke, hvor "Grundtone Trio" spiller. Pressebillede

Kerteminde: René Milo, som er den nye præsident for Lions Kerteminde, har budt 25 medlemmer velkommen til en ny sæson.

Præsidenten håber, at den nye sæson vil betyde nye medlemmer til klubben og oplyste, at klubbens medlemsudvalg snarest vil iværksætte initiativer for at få flere kvinder og mænd til at melde sig ind i klubben.

Allerede på klubbens første møde besluttedes det at donere midler, så Fjordly Plejecenter kan holde en tyrolerfest og senere en julefest for beboerne.

Lions skaffer midler til arbejdet gennem en række aktiviteter, som traditionelt skaffe indtægter på omkring 120.000 kr. årligt. Allerede søndag 3. november afvikler klubbens således sit traditionelle bankospil i Kertemindehallen og årets store kunstudstilling er planlagt til 29. februar og 1. marts.

Den nye sæson byder også på en ny aktivitet, idet klubben søndag 17. november byder på en hyggelig julekoncert i Kerteminde Kirke, hvor "Grundtone Trio" spiller.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce