Annonce
Kerteminde

Linnet og Ditlevsen finder sammen igen på Kertemindeegnenes Friskole

Anne Linnet spiller sine Tove Ditlevsen-sange til maj på Kertemindeegenens Friskole. PR-foto
Fredag 15. maj kan du lytte til Anne Linnet, når hun optræder på Kertemindeegnens Friskole med sin musik til Tove Ditlivsens tekster.

Revninge: Fredag 15. maj kan du lytte til Anne Linnet, når hun optræder på Kertemindeegnens Friskole.

For første gang nogensinde vil den danske sanger og komponist stille skarpt på sine populære plader med musik til Tove Ditlevsen, når hun drager på forårsturné i 2020. Næppe er hun kommet hjem fra forårets og sommerens triumfturné med Sanne Salomonsen og Lis Sørensen, hvor hun spillede for flere hundrede tusinde danskere, før hun er klar med en ny godbid til sit store og trofaste publikum.

Nu drager hun ud for at spille sangene fra sine to Tove Ditlevsen-plader "Kvindesind" fra 1978 og "Barndommens gade" fra 1986.

- Jeg har ikke tidligere spillet koncerter med fokus på de to plader, så jeg glæder mig meget til at genbesøge sangene, som jeg skrev, da jeg var ganske ung i 1970’erne, fortæller Anne Linnet i en pressemeddelelse.

Annonce

Tilbage til Kvindesind

Hun tænker her specifikt på "Kvindesind," som hun turnerede med dengang, men arbejdet blev ikke færdiggjort.

- Vi måtte dengang aflyse en række koncerter på den store turné, der lå efter udgivelsen af pladen, da min far pludselig døde i november 1979. Og jeg har faktisk ikke rørt materialet siden, afslører hun.

Hun er i dag lige så glad for Tove Ditlevsens tekster som dengang, da de er ”tidsløse”, som hun siger:

- De kan tages op når som helst, og derfor er jeg ikke overrasket over, at hun stadig læses flittigt, også af de unge generationer.

Ud over sangene fra "Kvindesind" og "Barndommens gade" vil Anne Linnet ikke udelukke, at hun også vil forkæle publikum med nogle særligt udvalgte numre fra sit store og imponerende katalog af sange fra mere end 45 år i dansk musik som en af landets mest populære.

Billetter til koncerten på Kertemindeegnes Friskole kan købes i Den Gamle Købmandsgård eller på www.billet.dk.

Alt overskud går ubeskåret til børn og unge i Kerteminde med udfordringer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1945: Nu bliver øl rationeret

1995 Musikkorps Fyn er et lille orkester med 16 musikere og en dirigent, men dets betydning for øens musikliv er så stor, at kulturrådmand Søren Møller (K) kalder det en katastrofe, hvis politikerne i Folketinget beslutter at nedlægge eller flytte korpset. Rådmanden vil gå til forsvarsminister Hans Hækkerup med en melding om, at uanset hvad der sker med Odense Kaserne og det militære område i Højstrup, bør det militære musikkorps bevares på Fyn. De professionelle musikere i korpset fungerer i stor udstrækning som instruktører og lærere for amatørmusikere, og derfor vil det fynske musikliv ikke blot gå glip af korpsets koncerter men også uddannelse, hvis militærmusikken får marchordre. 1970 Restauratør Peter Poulsen, Varbjerg Strand, må være en af de mest tålmodige mænd på Fyn. Siden han i 1932 overtog sin sommerrestaurant, har han troligt – og med passende mellemrum - søgt spiritusbevilling. Og efter samfulde 38 års tørstige venten er hans stedsegrønne håb nu gået i opfyldelse. For nylig lod myndighederne ham forstå, at bevillingen ville komme, hvis han foretog visse moderniseringer. Det er nu sket, og Peter Poulsen har fået sin bevilling i hus. Stor er hans glæde, og glade bliver beboerne i egnens 400 sommerhuse og de mere flygtige turister formentlig også. Restauratør Poulsen belønnede sig selv for mange års venten med etablissementets første udskænkede ”mandeøl”. 1945 Der har som bekendt længe været øl-rationering, men dog ikke strengere, end at det kunne lykkes at få bryggerierne til at forbarme sig over folk, der skulle have familiefester, så der kunne falde en lille ekstraration af. Men det gælder ikke længere – i hvert fald ikke for Albani Bryggeriernes vedkommende. I en annonce i disse dage gør man opmærksom på, at bryggeriernes nye salgsbegrænsninger, der blev indført 1. marts, gør det nødvendigt, at de givne rationer ikke overskrides under nogen form. Såvel Albani Bryggeriet som Slotsbryggeriet vil ud over de rationer, der ved begyndelsen af hver måned tildeles kunderne, således ikke kunne give ekstraleverancer, hverken af øl eller mineralvand.

Middelfart

Borgmester med lokal coronastatus: Der arbejdes på genåbninger, og hjemsendte sættes til andre opgaver

Annonce