x
Annonce
Nyborg

Lindholm Havn var et kæmpe sats

Fortum Waste Solutions - det tidligere Kommunekemi - er formentlig den mest kendte af virksomhederne på Lindholm. Foto: Michael Bager

Lindholm Havn har haft broelementer, færger, vindmøller og stål ved kajen.

Nyborg: Det var et kæmpe sats, da Nyborg Kommune besluttede at overtage havnen på Lindholm i Nyborg Fjord, da brobyggerne var færdige med at støbe elementer til Vestbroen midt i 1990'erne.

Med ét slag fik Østfyn en pæn stor erhvervshavn med en masse plads på land - med næsten uanede muligheder for erhvervseventyr. Havnen levede de første år højt på at huse Vognmandsrutens færger, der sejlede masser af biler over Storebælt frem til broåbningen i 1998.

Den kommunalt ejede havn blev omkring år 2000 en del af ADP A/S, som også omfatter Middelfart og først og fremmest kæmpehavnen i Fredericia.

Annonce

Stål til kajen

Alligevel har man ledt efter kunderne til Lindholm-havnen, der har oplevet både opture og det modsatte. En af havnens mest trofaste kunder har været Ib Andresen Industri i Langeskov, der i mange år har fået en del af sit stål ind over kajen ved Nyborg. Firmaet har en stor stålhal på havnen, hvor stålrullerne opbevares til de køres videre til Langeskov.

Også det lokale shippingfirma Thomas Wang A/S har haft lagerhaller på havnen i mange år og stået for mange aktiviteter med Lindholm havn som udgangspunkt.

Vindmøller på havnen

En kort overgang forsøgte man sig med Lindholm som containerhavn, men der har især været gang i sagerne på havnen, i de perioder, hvor Lindholm har været udskibningshavn for havvindmøller. Det skete første gang tilbage i 2002 og flere gange senere, og det har handlet om både danske, svenske og tyske parker.

Det handlede også om vindmøller, da Ib Andresen omkring 2012 stiftede datterselskabet Andresen Towers, der anlagde en stor fabrik på Lindholm til at bygge en ny type vindmølletårne, der blev lavet i moduler og først samlet på det sted, hvor møllen skulle stå. Det gik imidlertid ikke, og virksomheden begærede sig selv konkurs i 2015.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Link til de nyeste corona-tal

Leder For abonnenter

Det er okay at være ufuldkommen - det er Mette Frederiksen også

Vi fejrer som bekendt påske, fordi Jesus, Guds søn, i disse dage for næsten 2000 år siden blev korsfæstet, døde, blev begravet - og på tredjedagen genopstod fra de døde. Påskedagene er derfor en fortælling om lidelse, smerte og død - og samtidig om det ufattelige, det guddommelige, det ophøjede. Påsken er imidlertid også ramme om noget såre menneskeligt, velkendt og jordnært; om disciplenes dårskab og svigefuldhed, deres misgreb og fejltrin, deres løgne, deres ufuldkommenhed. For Jesu disciple var fejlbarlige mennesker som os andre. De var kyniske og selviske, frygtsomme og troløse; de fornægtede ham, de stak af i rædsel, de tvivlede. Selv Jesus viste sig som et menneske, da angsten og afmagten og smerterne overmandede ham: "Min gud, min gud, hvorfor har du forladt mig", råbte han, da han hang på sit kors. På den måde binder påskedagene det guddommelige og det såre menneskelige sammen. De menneskelige svagheder, som du og jeg rummer, rummede Jesus og hans disciple også. Det, som du og jeg ikke magter, magtede Jesus og hans disciple heller ikke. For frygten er svær at bære, lidelsen er svær at bære, døden er svær at bære. Ikke mindst i disse tider. Påsken er tillige forræderiets tid. Om lidt forråder Judas sin kammerat. I den nattemørke Getsemane Have vil Judas gå hen til Jesus og kysse ham, give ham et judaskys, så de romerske legionærer kan anholde Guds søn og siden torturere og dræbe ham. De færreste af os har sendt et andet menneske i døden, men de fleste af os har ikke desto mindre svigtet et menneske, svigtet en tillid, snydt på vægten – og derfor kan fortællingen om Judas’ forræderi være genkendelig for mange af os. På søndag sker der noget ufatteligt: Jesus sætter sig ud over døden, genopstår fra de døde og bliver på den måde guddommelig. Inden da viser han og hans disciple sig som lige så ufuldkomne mennesker som alle os andre, statsminister Mette Frederiksen inklusive. Det giver en særlig ro for alle, uanset om man tror eller ej: At selv den, der er guddommelig, kan være ufuldkommen. Ligesom os andre.

Danmark

Live: Ikke alle skoler og daginstitutioner åbner efter påske

Nyborg

Ingen voldspil i år: Cyrano udsættes

Annonce