Annonce
Nyborg

Lindholm Havn var et kæmpe sats

Fortum Waste Solutions - det tidligere Kommunekemi - er formentlig den mest kendte af virksomhederne på Lindholm. Foto: Michael Bager

Lindholm Havn har haft broelementer, færger, vindmøller og stål ved kajen.

Nyborg: Det var et kæmpe sats, da Nyborg Kommune besluttede at overtage havnen på Lindholm i Nyborg Fjord, da brobyggerne var færdige med at støbe elementer til Vestbroen midt i 1990'erne.

Med ét slag fik Østfyn en pæn stor erhvervshavn med en masse plads på land - med næsten uanede muligheder for erhvervseventyr. Havnen levede de første år højt på at huse Vognmandsrutens færger, der sejlede masser af biler over Storebælt frem til broåbningen i 1998.

Den kommunalt ejede havn blev omkring år 2000 en del af ADP A/S, som også omfatter Middelfart og først og fremmest kæmpehavnen i Fredericia.

Annonce

Stål til kajen

Alligevel har man ledt efter kunderne til Lindholm-havnen, der har oplevet både opture og det modsatte. En af havnens mest trofaste kunder har været Ib Andresen Industri i Langeskov, der i mange år har fået en del af sit stål ind over kajen ved Nyborg. Firmaet har en stor stålhal på havnen, hvor stålrullerne opbevares til de køres videre til Langeskov.

Også det lokale shippingfirma Thomas Wang A/S har haft lagerhaller på havnen i mange år og stået for mange aktiviteter med Lindholm havn som udgangspunkt.

Vindmøller på havnen

En kort overgang forsøgte man sig med Lindholm som containerhavn, men der har især været gang i sagerne på havnen, i de perioder, hvor Lindholm har været udskibningshavn for havvindmøller. Det skete første gang tilbage i 2002 og flere gange senere, og det har handlet om både danske, svenske og tyske parker.

Det handlede også om vindmøller, da Ib Andresen omkring 2012 stiftede datterselskabet Andresen Towers, der anlagde en stor fabrik på Lindholm til at bygge en ny type vindmølletårne, der blev lavet i moduler og først samlet på det sted, hvor møllen skulle stå. Det gik imidlertid ikke, og virksomheden begærede sig selv konkurs i 2015.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Magnus & Aksel sang tårerne frem i X Factor: - Når I står der og sprudler, så tænker man WAUW!

Leder For abonnenter

Spar sammen, OB

Odense Kommune skal stå fast over for fodboldklubben OB i sagen om en renovering af Odense Stadion. For det bør ikke være Odenses skatteborgere, der skal betale for, at byens og øens største fodboldklub får et bedre stadion at spille på. Det bør klubben og dens ejerkreds selv bekoste. Spørgsmålet om en renovering af Odense Stadion er nok engang blevet aktuelt, fordi OB sammen med de øvrige superliga-klubber, Divisionsforeningen og Dansk Boldspilunion har besluttet, at alle superliga-stadioner fra 2028 er udstyret med fuldt overdækkede tribuner. Det er en fin beslutning, som vil give bedre forhold for klubbernes tilskuere, så man på længere sigt forhåbentlig kan tiltrække flere tilskuere og dermed tjene flere penge. Det er imidlertid ikke Odense Kommunes opgave at sørge for, at erhvervsvirksomheder får bedre fysiske rammer at udøve deres virksomhed i. Odense Kommune skal skabe gode rammevilkår for kommunens virksomhederne i almindelighed, men kommunen skal ikke bruge sine sparsomme skattekroner på at forbedre hverken robotproducenters, gartneriers eller fodboldklubbers ydre rammer. Det må virksomhederne selv klare. Ejerforholdene af Odense Stadion er i dag mildt sagt noget rod. Odense Kommune ejer tre tribuner på stadion, mens en ejerkreds af bestyrelsesmedlemmer i Odense Sport & Event ejer den fjerde, og det skaber helt naturlige tvister mellem de forskellige ejeres forskellige ønsker. Derfor vil det være klogt, hvis man får skilt den kommunale økonomi fra den private virksomhed OB’s interesser fra hinanden. Det vil være til gavn for OB, for Odense Stadion og for Odense Kommune – og for de odenseanske skatteydere. Derfor vil det være klogt, at OB og ejerkredsen bag klubben begynder at spare sammen, så man på et snarligt tidspunkt kan købe stadion af kommunen. På den måde kan man engang i fremtiden, måske allerede inden 2028, få lejlighed til at gennemføre alle de udvidelser og forbedringer af Odense Stadion, som man har lyst og råd til og dermed være med til at skabe grundlag for at høste gevinster ved fremtidige sejre. Så spar endelig sammen, OB. Og begynd hellere i dag end i morgen.

Odense

Fra sceneskræk til sanger: Odenseanske Aksel er med i X Factor

Annonce