Annonce
Sport

Lindberg på landsholdet igen: Det rigtige sted for mig

Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
38-årige Hans Lindberg er efter en landsholdspause siden VM tilbage på holdet, der er samlet til Golden League.

I januar var Hans Lindberg med til at blive verdensmester med det danske herrelandshold i håndbold. Men i VM-åbningskampen pådrog han sig en skade, der holdt ham ude af kamp i det meste af turneringen.

Efterfølgende besluttede fløjspilleren at tage en landsholdspause, og derfor var han ikke med til den seneste samling i foråret.

Men nu er han tilbage på landsholdet, der i denne uge er samlet i Aarhus til Golden League.

- Jeg har glædet mig til at være her igen. Jeg synes, det er sjovt at være her og spille på landsholdet og være en del af den her gruppe, siger Lindberg.

Den 38-årige fløjspiller overvejede kort undervejs, om pausen skulle gøres permanent, men tanken fløj hurtigt ud af hovedet igen.

- Den første test på det var første landsholdssamling, hvor jeg sad på tilskuerrækkerne og så Danmark spille i Royal Arena.

- Det var første gang, jeg kunne mærke efter, og der kunne jeg godt mærke, at jeg synes, det kunne være sjovt, hvis jeg var nede på banen. Det var ikke noget med et lettelsens suk.

- Det var ikke det rigtige for mig at sidde udenfor. Det har heller ikke været planen. Det har hele tiden været planen at holde en kort pause og holde mig skadefri, siger han.

Landstræner Nikolaj Jacobsen er også glad for, at han igen kan gøre brug af den rutinerede fløj, der til dagligt spiller i Füchse Berlin, hvor han i øjeblikket får tæt på fuld spilletid.

- Det er dejligt, at Hans er tilbage. Jeg synes jo, at han viser i sin klub, at han er på et ekstremt højt niveau, og at han også fysisk er godt med, siger landstræneren.

Han er dog bevidst om, at Lindberg og makkeren på højre fløj, 36-årige Lasse Svan, ikke har alverdens år tilbage på landsholdet.

- På et eller andet tidspunkt på højre fløj skal vi nok til at have noget nyt klart, men lige nu synes jeg, at det er de to bedste, der er, og så skal man også være med og ikke kigge på alderen, siger Nikolaj Jacobsen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fængselsforbundet: - Vi kan aldrig undgå, at indsatte tager livet af sig selv

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Annonce