Annonce
Erhverv

Lindø: Maritimt kraftcenter rykker ind på havnen

Den grønne omstilling og bæredygtighed buldrer afsted globalt og er også en af de absolut største drivere på Lindø port of Odense. Her er det verdens største drivmotor, der løftes på plads i verdens største testcenter for havvindmøller, som LORC har etableret på Lindø port of Odense. Drivmotoren skal kunne teste vindmølle-naceller på op til 25 MW. Arkivfoto: Michael Bager
Marlog - Danmarks nationale klynge-organisation for de maritime erhverv og logistik - kommer i øjenhøjde med virksomhederne på Lindø port of Odense

Grøn omstilling, adgang til kvalificeret arbejdskraft, sparring, digitalisering, og finansiering.

Marlog - Danmarks nationale klyngeorganisation for de maritime erhverv og logistik - spænder over rådgivere og viden over en bred palet, og den spændvidde tager organisationen med sig, når den rykker ind på Lindø port of Odense.


Annonce

For os er det et yderligere plus i bogen, når vi skal ud at gøre os spændende for nye virksomheder og for de eksisterende lejere.

Carsten Aa, direktør Lindø port of Odense


Marlog er stiftet i 2020 og arbejder for at fastholde og udvikle Det Blå Danmark som et kraftcenter i Danmark, og det glæder Lindø-direktør Carsten Aa, at organisationen slår sig ned på havnen og bliver let tilgængelig.

Marlog

Det Blå Danmark står for cirka en fjerdedel af Danmarks eksport og har ca. 100.000 beskæftigede.

Marlog - Maritime & Logistics Innovation Denmark - er etableret i 2020.

Det er Danmarks nationale klyngeorganisation for de maritime erhverv og logistik.

Formålet er at styrke den nationale position - ikke blot økonomisk, men også på innovation, bæredygtighed og logistik.

Organisationen har medarbejdere og kontorer i Esbjerg, Frederikshavn, København, Rønne og nu også snart Lindø.

- For os er det et yderligere plus i bogen, når vi skal ud at gøre os spændende for nye virksomheder og for de eksisterende lejere. Både nye og eksisterende virksomheder får for eksempel mulighed for at søge hjælp og viden om, hvordan man kan tiltrække finansiering til nye projekter, og det er alt andet lige lettere, når dem, der er med i den proces, er i øjenhøjde og ikke sidder i København. Det er et super tiltag, og det er godt, at det er kommet på landkortet, at vi er en af Danmarks største industrihavne, siger Carsten Aa.

Konkurrenceevne

For Marlog er det naturligt at blive en del af den klynge af virksomheder, der har til huse på Lindø port of Odense, lyder det fra direktør Mikkel Navarro Hansen.

- Lindø er et centrum for maritime erhverv og logistik og altså et centrum for de virksomheder, vi arbejder for. Vi skal hjælpe virksomhederne med at udvikle sig, så deres konkurrenceevne bliver forøget og ved at være til stede på Lindø kan vi komme i øjenhøjde med virksomhedere og nemmere få startet en god dialog, lyder det fra direktøren.

Marlog blev etableret i 2020 og er organiseret som en forening med fysisk tilstedeværelse i København, Nordjylland, Esbjerg, Rønne og Fyn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce