Annonce
Erhverv

Lindø får bæreevne på 105.000 ton: Her kan verdens største kran snart boltre sig

Den nye havneterminal bliver udstyret med en kilometer kaj, hvoraf et område på 30 meter i bredden og 100 meter i længden konstrueres, så det kan bære 105.000 ton. Til sammenligning vejer en Airbus 380 - verdens største jumbojet - 560 ton, når den er fuldt lastet. Foto: Michael Bager
Et område med en bæreevne på 105.000 ton åbner nye døre for tunge kunder på Lindø port of Odense.
Annonce

105.000 ton.

Det bliver bæreevnen på det 30 meter brede og 100 meter lange heavyload-område, som Lindø port of Odense snart kan byde kunder indenfor på. Den nye havneterminal bliver udstyret med en kilometer løbende kaj, og de første 375 meter står klar til brug i dette efterår.

105.000 ton svarer til vægten af 187 fuldt lastede Airbus 380, verdens største jumbojet, og et lignende offshore område tilbydes ifølge Lindø port of Odense kun af én anden havn i Europa, i Rotterdam.

Området er designet af Züblin A/S, gennemtjekket af Lindøs egne eksperter og lavet, fordi blandt andet vindmøller og andet tungt gods, som skal skibes ind og ud af havne, bliver større og tungere.

- Med så stor en bæreevne kan verdens største mobile kran, Liebherr 13.000, operere her. Den vejer i fuld skala i sig selv 3000 ton og kan løfte mere end 3000 ton. Det er tre gange det, portalkranen kan løfte, og vi tror, at det er den vej, det går. Elementerne bliver større og større, og de skal kunne skibes ud over kajen, og der er kun i Europa to af den type kraner, siger Niels Kiersgaard, havneingeniør på havneudvidelsen.

Heavyload-området, der skal færdiggøres i de kommende måneder, er et led i Lindøs specialisering i bestræbelserne på at fastholde eksisterende kunder og tiltrække nye, eksempelvis tårn- og vingeproducenter i vindmølleindustrien.

Liebherr 13.000 er navnet på verdens største, mobile kran, og den kan Lindø som en af to europæiske havne fra næste sommer byde velkommen.

Liebherr vejer i sig selv 3000 ton, kan løfte 3500 ton

Der findes én havn i Europa, som kan det, Lindø port of Odense i fremtiden

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
OB

Michelsen efter nederlag: - Det var fortjent

OB

Kampen minut for minut: OB tabte til Randers i den første kamp om Europa League-kvalifikation

Annonce