Annonce
Erhverv

Lindø-direktør: Nu handler det om at redde menneskeliv

Carsten Aa, direktør for Lindø port of Odense, har trykket på alle beredsskabsknapper på havnen og bedt alle sine lejere om at være særligt opmærksomme. Arkivfoto: Nils Svalebøg
- Jeg kan ikke være i det, når jeg hører folk, der taler om nedgang i vækst lige nu, siger Carsten Aa, direktør for Lindø port of Odense, der har rebet alle sejl i kampen mod corona

Der er tomt i kontorlokalerne på Lindø Port of Odense.

Langt de fleste medarbejdere er hjemme - enten for at arbejde eller for at afspadsere - og Lindø-direktør Carsten Aa og hans ledelesesteam har sat havnen i højeste beredskab. Det store tilløb blev taget i starten af ugen, og onsdag aften, da statsminister Mette Frederiksen havde lukket landet ned, mødtes ledelsen og satte alle sejl til.

Møder, konferencer og rejseaktiviteter er afblæst, medarbejdere er bedt om at bade hjemme i stedet for i omklædningsrummene, kantinen kører på laveste blus, rengøringen på højeste, og ved porten til havneområdet er adgangskontrollen skærpet.

Annonce

Så må de virksomheder, der skal have materialerne, få dem løftet af og transportere dem videre. Hvis chaufføren er afvist i porten, kommer han ikke ind på området.

Carsten Aa, direktør Lindø port of Odense

Afviste chauffører

Lastbiler, der kommer med materialer til havnens virksomheder, får ikke uden videre lov til at komme ind på havneområdet

- Vi har sagt ekstra vagt på. Alle, der ikke har et adgangstegn, skal skrive under på, at de ikke inden for de seneste 14 dage har været i et af de områder, som Udenrigsministeriet fraråder at rejse til. Og at de heller ikke har været i kontakt med en person, der har haft symptomer. Har de det, kommer de simpelt hen ikke ind på området - så sender vi dem derned, siger Carsten Aa og peger på et skærmet område bagest på en stor parkeringspladsen.

Dér bliver afviste lastbiler henvist til.

- Så må de virksomheder, der skal have materialerne, få dem løftet af og transportere dem videre. Hvis chaufføren er afvist i porten, kommer han ikke ind på området, fastslår Lindø-chefen, mens han kører ind på området og op til giganten af en mobil havnekran, som Lindø købte i december

To lastbiler er ankommet med delene til en kolossal grab til kranen, Lindøfolk er ved at tømme lastbilerne for grab-dele, og mens det arbejde foregår, sidder chaufførerne i deres lastbiler og venter.

- De får ikke lov til at træde ud af deres biler. Det er nogle af de forholdsregler, vi kan tage, og så tager vi dem, fastslår Aa, der ikke har lukket ned for krankapaciteten på Lindø.

Samfundssind

Lindø port of Odense er Fyns største private arbejdsplads, og det er hævet over enhver tvivl, at corona-krisen også her rammer økonomisk, men det er ikke de finansielle udsigter, der optager Carsten Aa mest i disse dage. Faktisk bliver han stikirriteret, når han hører f.eks banker tale om lav vækst og faldende aktiekurser, og hvad skal der nu ske med pensionsopsparingerne.

- Helt ærligt. Jeg kan ikke være i det. Vækst - ja, og hvad så?! Det er ikke væksten, der er vigtig i den her situation. Nu og her handler det om at redde menneskeliv. Om at vise samfundssind og om, at vi skal være der for hinanden og passe på hinanden og på de svageste i vores samfund. Jeg har også aktier og pensionsopsparing, og ja, den er sikkert mindre værd nu, men det er penge, og den økonomiske situation må vi kigge på bagefter. Her og nu handler det om menneske, fastslår Lindøchefen, der anslår, at 50 af Lindø cirka 70 mand store stab er sendt hjem.

Også hos Lindøs lejere bliver der taget forholdsregler. Det gælder f.eks hos MHI Vestas, som producerer naceller til de store vindmøller, men produktionen af dem er ikke berørt, siger pressechef John Wawer.

- Vi lytter selvfølgelig til myndighedernes anbefalinger. Alle konferencer er aflyst, kun et minimum af absolut nødvendige rejser bliver gennemført, og medarbejdere, der har været i risikolande, er sat i karantæne i 14 dage, og mange andre, der kan arbejde hjemme, er blevet bedt om at arbejde hjemme. Men vi opretholder produktionen uændret, og vi vil overholde vores deadlines i forhold til vores kunder. Det er en vanskelig situation, vi er i på grund af corona-virus, men vi har i MHI Vestas været forskånet for tilfælde af medarbejdere, der er smittede, siger John Wawer.

Kære læser: Vi har valgt at låse alle artikler om coronavirussen op for at sikre, at alle brugere på fyens.dk har adgang til den bedst tilgængelige viden om den trussel, vi står over for.

At hjælpe med at begrænse smitten af coronavirus er en naturlig del af vores mission om at understøtte det lokale samfund.

Heldigvis er der mange andre vigtige historier at fortælle hver eneste dag. Hvis du ikke allerede er betalende læser, kan du for 49 kroner om måneden få adgang til alle vores låste historier om dit lokalsamfund, Danmark og verden: Køb abonnement.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Takker politiet: Gydas skizofrene søn truede hende med samuraisværd og barrikaderede sig i huset

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1970: Odense Kommune bliver større i morgen

1995 Danmarks første elektroniske markedsplads åbnede i går for kunderne. Efter en lang sej fødsel er Diatel-netværket nu klar med en række tilbud til pc-ejere. For eksempel kan man sidde foran sin skærm og bestille teaterbilletter, lave sine bankforretninger, købe ind, læse Den Blå Avis eller se det seneste døgns nyheder. 30 forskellige tjenester er der indtil videre at vælge imellem på Diatel, der officielt blev søsat af forskningsminister Frank Jensen (S) med et tryk på den rette knap på tastaturet. Det er TeleDanmark/ Jydsk Telefon, Kommunedata og Girobank, der ejer Diatel. Derudover har dagbladene Jyllands-Posten og Politiken poster i bestyrelsen med ret til senere at købe sig ind i selskabet. 1970 Fra i morgen er Odense Storkommune en kendsgerning. I eftermiddag kl. 14 holdt det nyvalgte byråd sit konstituerende møde, hvor borgmester Holger Larsen som rådets ældste medlem bød de 28 andre medlemmer velkommen og derefter ledede valget af borgmester. Det blev som ventet Holger Larsen, der blev genvalgt med 15 stemmer (14 socialdemokratiske og folkesocialisten Alfred Andersen). Ingen andre kandidater var opstillet. Der foretoges valg af magistrat, der består af borgmesteren og fire rådmænd. Magistraten har borgmesteren som formand og består af rådmand Poul Nielsen, Bellinge, rådmand Jens Helbak, Odense, rådmand C. Jeppesen, Næsby og Lennart Larson, Pårup. 1945 Efter de begivenheder, der er sket i den senere tid, skulle man tro, at en flyvervarsling nu blev mødt med større alvor end nogen sinde tidligere. At dette ikke er tilfældet, kunne man opleve i går eftermiddag, da sirenerne kl. 15 forkyndte, at der kunne ventes overflyvning. I de første minutter, hvor sirenerne lød, var der en del mennesker, der søgte hjem eller i tilflugtsrum. Men det varede ikke længe, efter at sirenerne var blevet tavse, før der igen var børn på gaden og folk, der kom ud for at se, ”om der skete noget”. På et vist tidspunkt under varslingen var der samlet op mod et par hundrede mennesker på fortovet og kørebanen uden for det offentlige tilflugtsrum i Bryggergårdens kælder.

Odense For abonnenter

Forarget rådmand om ulovlig udlejning af boliger: - Det hører ingen steder hjemme

Danmark

Liveblog: Ældre og sårbare får gratis vaccination mod lungebetændelse

Annonce