Annonce
Indland

Lilleholt vil bruge nødspor på motorvej: - Ikke en nødløsning at inddrage nødspor, men realistisk

Der skal tages affære hurtigst muligt angående udvidelse af Fynske Motorvej, står det til energi- forsynings- og klimaminister, Lars Christian Lilleholt (V). Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Den fynsk valgte energi- forsynings- og klimaminister, Lars Christian Lilleholt (V), vil inddrage nødsporet som tredje spor på Fynske Motorvej og finde pengene til det i denne regeringsperiode.

- Det afgørende er ikke, hvor pengene skal findes, men at de findes hurtigst muligt. Det skal de, og det kan de, hvis ellers der er politisk vilje til det.

Sådan lyder det fredag formiddag fra energi- forsynings- og klimaminister, Lars Christian Lilleholt (V), som fredag morgen udtalte, at han arbejder på og for, at der i indeværende regeringsperiode skal træffes beslutning om, hvorledes og hvornår fynboerne kan vente sig et tredje motorvejsspor - i ministerens optik gennem inddragelse af nødsporet.

Til trods for, at ministeren ikke kan give et klart svar på, hvor de 270 millioner kroner, der anslået skal til for at inddrage nødsporet på den fynske motorvej, peger han på et par, i hans optik, mulige scenarier.

- Det kan være i forbindelse med fordelingen af 2025-pengene, og det kan være i forbindelse med finanslovsforhandlingerne. Det vigtige er, at vi kommer i gang. Vi kan ikke længere sidde på hænderne og vente, siger ministeren, som på samme baggrund forestiller sig, at det realistisk set vil blive nødsporet, der først og fremmest inddrages.

- For mig er det ikke en nødløsning at inddrage nødsporet. Det er en realistisk, gennemførlig løsning, siger Lars Christian Lilleholt og tilføjer:

- Det kan godt være, at man ønsker sig en kæmpe julegave. Men det er ikke sikkert, at der er råd til en sådan. Så er det klart, at det er bedre at få størstedelen af, hvad man ønsker sig; bedre trafikafvikling. For hver dag, som det er nu, koster det uheld, fynske arbejdspladser og menneskelig mobilitet, at der ikke er et tredje spor.

- Nødspor virkningsfuldt trods hastighedssænkning

Ifølge ministeren er han ikke selv i tvivl om, at inddragelsen af nødsporet vil lette en del af trafiktrykket, der i tide og utide hersker tværs over Fyn.

Det mener han, på trods af at Vejdirektoratets rapport fra 2016, "Kørsel i nødspor", blandt andet konkluderer, at en inddragelse af nødsporet på den fynske motorvej, efter alt at dømme vil påkræve en nedjustering i hastighedsbegrænsningen, som fastsættes af politiet i dialog med vejmyndigheden.

Rapporten konkluderer blandt andet: "Det kræver derfor, at fremkommelighedsproblemerne har en vis størrelse, før det kan svare sig at tillade kørsel i nødspor."

- Selvom hastigheden nedsættes, kan enhver se, at det vil gøre trafikafviklingen hurtigere og lettere, siger Lars Christian Lilleholt, der i samme ombæring mener, at det er for tidligt at vurdere, hvordan inddragelsen af nødsporet skal ske - om sporet skal anvendes døgnet rundt eller blot på specifikke tidspunkter af dagen, hvor trafikmyldret er størst.

- Jeg håber på en løsning inden nærmeste valg. Og for mig at se er der ingen tvivl om, at man undgår at gå helt i stå, hvorfor trafikken vil glide hurtigere, selvom hastighedsbegrænsningen sænkes, siger den fynske minister.

Annonce
Kerteminde For abonnenter

Villy måtte flygte fra sit hus: - Ellers vil jeg ikke længere være den ældste mand i Hundslev

Danmark

Onsdagens smittetal sætter ny rekord - nærmer sig 39.000 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde

Se video: Vej spærret efter kraftig brand - kan lugtes otte kilometer væk

Nyborg For abonnenter

Kæmpe vinkup i Nyborg: Professionelle tyve bakkede lastbil til og stjal 11 paller af Kenneths vin

Faaborg-Midtfyn

Vedtaget i rungende tavshed: Nu ruller tusindvis af skraldespande ud i indkørslerne

Fyn

Se på samfundssmitte ikke antallet af covid-patienter på intensiv: Jeg kan ikke se gode argumenter for at åbne mere

Så meget kan din bil sladre om dig og din kørsel: - Det korte svar er alt, man kan forestille sig

Odense For abonnenter

Snus-virksomhed fra Odense idømt stor bøde: Reklamerede ulovligt for tyggetobak

Danmark

Onsdagens smittetal sætter ny rekord - nærmer sig 39.000 tilfælde

Sport

Marienlyst kaster det hvide flag mod Svendborg - træneren vil bygge op til næste sæson

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Konflikt om faldefærdige huse eskalerer efter kritisk artikel: Pludselig bankede ejendomsmatador på døren

For abonnenter

Klokken 11.50 i går døde Knud-Erik Dam - han besluttede det selv og så frem til det

Odense

Odense er et bekymrende sted: Reagerer du, hvis der bliver råbt 'bøssekarl' efter folk?

Assens For abonnenter

Poul Erik solgte halvdelen af huset til sin datter: - Jeg lever ikke evigt, og vi ved ikke, om jeg en dag går hen og bliver syg

Middelfart

Kreativt makkerpar giver 'Byens Bedste Service': - Nu, hvor vi har vundet, forpligter det

Annonce