Annonce
Middelfart

Lillebælt Halvmarathon: - Salget er gået lidt sløjt

Køber man en billet til Lillebælt Halvmarathon koster det nu 465 kroner, og man kan stadig nå det. Arkivfoto: Michael Svenningsen

To uger. Det er den tid, der er til, at tusindvis af løbere indtager Middelfart. Men antallet af deltagere ligger langt fra tidligere år.

Middelfart: Snart vil tusindvis af løbere fare afsted. Løbefødderne vil trampe over brosten og fliser - i år er antallet af løbefriske deltagere dog anderledes end tidligere. Med to uger til startskuddet gør arrangørerne af Lillebælt Halvmarathon status på et billetsalg, der er kommet noget stille fra start.

I februar var der solgt omkring 3500 billetter til løbet, og med knap to uger tilbage er antallet oppe på 5000 købte billetter. Det er markant færre end i 2014, 2015 og 2016, hvor de 11.000 billetter blev revet væk.

Den udvikles skyldes ifølge løbsleder Mads Stryhn flere ting.

- Salget er gået lidt sløjt. Det skyldes blandt andet, at der er kommet sindssygt mange flere løb til, siden vi startede. Vi er jo hellere ikke længere det nye løb. Samtidig med, der er kommet flere løb til, er der det samme antal løbere, som ikke deltager i så mange løb som tidligere, siger han.

Annonce

- Det er et arrangement, som byen og kommunen får PR ud af, men vi får ikke noget ud af det som handelsby.

[i]Kjeld Johansen, Formand for Middelfart Handel[/i]
På ruten har arrangørerne 21 cm at rykke med. Derfor skal ruten måles meget præcis op. Arkivfoto: Michael Svenningsen

Fortsat udvikling

Ofte har løberne selskab af venner og familie på sidelinjen. Ifølge Mads Stryhn kommer der halvanden tilskuer per deltager, så på trods af det lave deltagertal, er løbet stadig en stor logistisk opgave. Mads Stryhn og hans kolleger forsøger altid at udvikle løbet, så det til stadighed er attraktivt.

- Vi skal uden tvivl kigge på, hvordan vi gør det her. Det gør vi hele tiden. Lige nu kan jeg ikke se, hvad vi skulle have gjort anderledes for at få flere deltagere i år, siger Mads Stryhn.

Har du ikke fået sikret dig en plads i løbet, er der mulighed for det indtil den 5. maj klokken 13.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1969: Cafeteria i Mageløs brændte - men gæsterne blev siddende

1994 Nu er der mulighed for at få en garanteret medicinfri flæskesteg på julebordet. Som den første forretning i Odense har Kvickly i Dalum fået en statsautoriseret godkendelse til at sælge ferskt økologisk grisekød. Slagtermester Søren Nielsen i Kvickly siger, at grisene med garanti aldrig har fået medicin eller mærkelige tilskudsstoffer. Vi får kødet fra den ene af to producenter i Jylland, der er statskontrollerede. Og selv bliver vi også kontrolleret i alle ender og kanter. Kødet skal håndteres for sig selv, og skal der midt på dagen skæres mere, skal værktøjet renses, hvis det i mellemtiden har været brugt til andet grisekød. Det økologiske kød koster 10 kroner mere kiloet, og Kvickly kan kun få 100 kilo om ugen. 1969 Odense Brandvæsen havde ved midnatstid besvær med at få gæsterne i cafeteriaet Go-In, Mageløs 7, til at forlade lokalet, skønt det brændte ret kraftigt i køkkenet og op gennem taget. Det måtte adskillige opfordringer til, før folk rettede sig efter brandvæsenets anvisninger. Den væsentligste grund til, at gæsterne skulle ud, var brandvæsenets kulsyretåge, der er giftig. Og kort efter, at en sådan tåge er sprøjtet ud i et rum, opstår der som følge af slukningen en kraftig røg, hvilket gæsterne ved selvsyn kunne se, da de havde forladt lokalet. Ilden opstod i nogle frituregryder og bredte sig hurtigt gennem aftræksrør til en del af tagkonstruktionen. Det skete ret betydelig skade i cafeteriaet. 1944 Der er i disse dage i København samt i Odense, Aarhus og Aalborg meget vidtgående foranstaltninger under forberedelse til indsats i det øjeblik, der eventuelt skulle opstå katastrofer af et sådant omfang, at hele bydele er i fare for at blive ødelagt af brand. Fra Statens civile Luftværn er udsendt et cirkulære til de lokale luftværnsmyndigheder, hvorefter der så hurtigt som muligt, skal træffes foranstaltninger til imødegåelse af katastrofebrand og ildstorm, et udtryk for fladebrande af en så voldsom karakter, at de kan sammenlignes med naturkatastrofer. Når Ildstorm raserer en by, opstår der en sådan ophedning af luften, at både huse og alt levende fuldstændig opsluges som i en krematorieovn.

Annonce