Annonce
Kerteminde

Lille pige med stort mod: Mens broren spiller computer, klatrer Nanna ned fra en 22 meter høj silo

Nanna Meldgaard Abbednæs har det "fint med højder." Tirsdag var hun i toppen af et 12 meter højt bøgetræ. Onsdag rappellede hun ned af en 22 meter høj silo. Foto: Helle Kryger
13-årige Nanna Meldgaard Abbednæs har nydt godt af kommunens gratis sommerferietilbud. Tirsdag klatrede hun op i toppen af et bøgetræ. Onsdag rapellede hun ned fra en silo.

ngeskov: Vinden suser voldsomt om ørerne og får det store blå/gule Muus-skilt på toppen af den gamle silo til at synge nærmest advarende, da hun resolut træder ud over metalgelænderet og står med 22 meters potentielt frit fald under sig.

Nanna Meldgaard Abbednæs vinker ned til sin far. Han står nede i græsset med mobiltelefonen i hånden og er klar til at filme, når datteren om lidt træder ud på ydersiden af den ikoniske beton-silo i Langeskov og begynder at rapelle ned imod ham.

Hendes ben dirrer tydeligt og får de sorte Hummel-kondisko til at vippe op og ned.

Annonce

- Jeg har ellers ingen problemer med højder. Men det er lidt nerve-pirrende, når man står heroppe, fortæller hun.

Muus-siloen i Langeskov er 22 meter høj. Onsdag kunne kommunens børn og unge - helt gratis prøve en udfordring. At rappelle ned på ydersiden af siloen. Foto: Helle Kryger

Nanna Meldgaard Abbednæs er én af de børn og unge, som har nydt godt af det bugnende katalog af gratis sommerferietilbud, som Kerteminde Ungdomsskole i år tilbyder takket være en corona-pulje fra staten. Hun har deltaget på et dansehold på Kulturhus Fjorden, tirsdag var hun ude at klatre i 12 meter høje bøgetræer i Geels Skov sammen med sin tvillingebror og sin kusine. Og da hun hørte om muligheden for at komme i højderne igen dagen efter, takkede hun ja. Kusinen er rejst hjem, og tvillingebroren foretrækker en dag med gaming foran computeren, fortæller hendes far.

- Det er nogle flotte gratis tilbud, der er i år, og vi syntes,  der skulle ske noget i sommerferien. Vi har lige fået en hundehvalp, så vi har mest været hjemme, fortæller Mads Abbednæs.

Du skal ikke give slip

Det er ungdomsskolelærer Allan Røndrup, der står for adventure-aktiviteterne. Han står nu på toppen af siloen og har sikret den 13-årige pige med flere forskellige reb og spændt hendes hjelm en ekstra gang. Nu venter han på, at hun tør tage de sidste skridt baglæns. Ud over kanten.

- Men hvad sker der, hvis jeg får fingrene i klemme?

- Hvad sker der, hvis mine fødder glider ned?

- Hvad sker der, hvis jeg kommer til at give slip?

Han svarer roligt og fattet:

- Lad være med at få fingrene i klemme. Hvis dine fødder glider ned, svinger du ind i siloen. Det er derfor, du har hjelm på. Du skal ikke give slip. Du skal holde fast i rebet hele tiden. Ellers har jeg godt fat i dig i det her ekstra sikringsreb.


Jeg har ellers ingen problemer med højder. Men det er lidt nerve-pirrende, når man står heroppe.

Nanna Meldgaard Abbednæs


Vinden puster på dem begge med 10 meter i sekundet.

- Ja, det er ikke den nemmeste dag at gøre det på, og når man ikke vejer mere end hende, kan vinden nemt få fat, konstaterer Allan Røndrup.

Mads Abbednæs stod naturligvis klar forneden til at filme sin datter. Foto: Helle Kryger

Men Nanna Meldgaard Abbednæs er fast besluttet på at gennemføre, og da hun først har regnet ud, hvordan hun forsigtigt kan løsne grebet og fire sig ned med benene på siloen og ryggen mod horisonten, går det fremad. Selvom vinden flere gange blæser den lille krop skiftevis ind mod siloen og væk fra siloen, er hun pludselig tilbage med fødderne solidt plantet på jorden.

- Fire minutter. Min far tog tid. Det var faktisk nemmere, end jeg regnede med, fortæller hun.

Og tager en tur mere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Se højdepunkterne fra en magisk EM-aften: Danmark tævede Rusland og bragede i ottendedelsfinalen

Annonce