Annonce
Odense

Lille fremgang: Flere er kommet i arbejde i Odense

Færre borgere i Odense Kommune tog i juni turen ind på jobcentret for at melde sig ledige i forhold til i maj. Arkivfoto: Michael Bager
Annonce

Flere borgere i Odense Kommune er kommet i arbejde.

Det viser dugfriske ledighedstal fra Danmarks Statistik.

Således er der ifølge den sæsonkorrigerede opgørelse 6460 ledige i Odense Kommune i juni. Det svarer til 6,7 procent af arbejdsstyrken. I maj var ledighedsprocenten 6,9.

Faldet glæder naturligvis Brian Dybro (SF), der er beskæftigelses- og socialrådmand i Odense Kommune.

- Det er godt at se, at ledigheden er faldet fra maj til juni, siger han og iler med et 'men'.

- Men ledighedstallet viser stadig med brutal tydelighed, hvordan corona har kostet mange mennesker jobbet - både i Odense og på landsplan, siger han og understreger, at de ledige skal hjælpes på vej tilbage til arbejdsmarkedet.

- Vi skal hjælpe de ledige så godt som overhovedet muligt, og her er opkvalificering et helt afgørende element. Vi skal simpelthen sikre, at de ledige kan gøre sig klar til fremtidens job, og vi skal hjælpe ufaglærte til at blive faglærte.

- Samtidig vil vi naturligvis fortsætte vores målrettede indsatser for at hjælpe akademikere i job, slår rådmanden fast.

Det betyder samtidig, at Odense Kommune falder en enkelt plads på listen arbejdsløsheden i de danske kommuner. I maj lå Odense på en 10. plads, der i juni blev skiftet ud med en 11. plads.

På landsplan er ledigheden også faldet. Fra 5,6 procent i maj til 5,5 procent i juni.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Milioner på vej: Rahbæk Juel lover penge til både velfærd og vedligehold

Nordfyn

Gammelt asfalt bliver genbrugt

Annonce