Annonce
Danmark

Lille flertal i V-bagland vil have en borgerlig regering

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
En rundspørge peger på, at flest medlemmer mener, at Venstre skal gå til valg på en borgerlig regering.

Venstre har fået en turbulent start på den politiske sæson. Noget af det, som har givet anledning til en del furore, er spørgsmålet om, hvorvidt Venstre skal søge et bredt regeringssamarbejde med Socialdemokratiet.

Partiets næstformand Kristian Jensen mente (V) - indtil han på Venstres sommergruppemøde blev nødt til at bakke tilbage - at tanken skal droppes, mens formand Lars Løkke Rasmussen (V) ikke vil begrave tanken.

I Venstres bagland tegner der sig dog et billede af, at opbakningen til en borgerlig regering er størst. Det fremgår af en rundspørge, som Ritzau har sendt til 1172 Venstre-medlemmer med tillidsposter.

277 har svaret, og dermed er rundspørgen ikke repræsentativ, men den kan give et billede på, hvad det er for en holdning, der tegner sig i Venstres bagland.

155 siger ja til en ren borgerlig regering, mens 77 siger ja til, at Venstre skal gå til valg på ønsket om en eventuel SV-regering.

Jens Wistoft, som er byrådsmedlem i Aabenraa, mener, at udgangspunktet for Venstre bør være at stræbe efter en borgerlig-liberal regering.

- Det er helt naturligt for mig. Det er udgangspunktet, og det er det, vi skal gå til valg på. Men det er ikke ensbetydende med, at vi ikke kan samle os på midten og indgå et samarbejde, for jeg er ikke tilhænger af yderfløjene, siger han.

For byrådsmedlem i Tønder, Allan Skjøth, er tanken om et bredt regeringssamarbejde over midten derimod meget tiltalende og desuden noget, han i mange år har talt varmt om.

- Det er også derfor, at jeg fortsat kan bakke op om Løkke – det er SV-samarbejdet det handler om for mig og ikke så meget persongalleriet, siger han.

SV-diskussionen begyndte, da Lars Løkke Rasmussen midt i valgkampen udgav bogen "Befrielsens Øjeblik", hvor han talte for, at en regering bestående af Socialdemokratiet og Venstre kunne blive en mulighed.

Dagen før valget 5. juni smed Lars Løkke Rasmussen endnu en bombe, da han annoncerede, at Venstre ikke længere gik til valg på at danne en borgerlig-liberal regering, men at det var hans førsteprioritet at danne en regering hen over midten.

I sidste uge på Venstres årlige sommergruppemøde holdt Løkke fast i en SV-regering som en mulighed:

- Jeg kommer ikke som formand til at afskrive mig nogen muligheder, sagde han.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

- Vi ved godt, det er ulovligt: Derfor parkerer varebilerne midt på fortovet

Leder For abonnenter

Parkering på fortove: Helt ærligt, vi er jo ikke Sverige

Lov er lov, og lov skal holdes, og derfor er vi på denne plads normalt stærke tilhængere af at overholde loven. For landets love, regler, forordninger, cirkulærer, rammer og aftaler er med til at skabe et samfund, hvor alle er stillet ens, uanset økonomisk, aldersmæssig, social, politisk, seksuel eller trosmæssig baggrund og orientering. Alligevel vil vi gøre en undtagelse i sagen om de rigide parkeringsregler, der omtales i avisen i dag. Regler, der gør, at en flyttemand ikke kan parkere sin flyttebil uden for den ejendom i et par timer, mens han bærer sofaer, lænestole og køkkengrej i flyttekasser ud i den ventende bil. Regler, der gør, at en vvs'er ikke kan parkere sin varevogn på et fortov for at løse et akut opstået problem med et lækkende vandrør i en etageejendom. Det er ganske enkelt for stift, for rigidt, for drakonisk. Danmark er et regelsamfund, og hurra for det. Men vi er ikke Sverige. Og vi skal have plads til, at vi også kan bo og leve i vores egne byer. Derfor skal en håndværker selvfølgelig kunne foretage en midlertidig parkering på et fortov uden at skulle frygte en parkeringsbøde. Det er klart, at vores gader og stræder ikke må ende i det rene kaos med biler parkeret på syditaliensk manér; på kryds og på tværs og på langs. Derfor skal vvs'eren, flyttemanden og tømreren parkere med den yderste omhu og omtanke, så han ikke er med til at skabe farlige situationer i trafikken, når gående eller cyklende skal udenom den parkerede lastvogn. Man kan mene, at håndværkere, flyttemænd og andre, der føler trang til at parkere på et fortov i en snæver vending, blot kan vælge lovlydighedens vej og anmode kommunen om en midlertidig parkeringstilladelse. Men helt ærligt: Hvor bureaukratisk kan verden blive? Lykkeligvis udviser mange parkeringsvagter allerede i dag konduite og sund fornuft i disse situationer og undgår at uddele bøder. Det er klogt og bestemt et eksempel til efterfølgelse. For helt ærligt. En flyttebil på et fortov skal der altså være plads til. Også selv om lov er lov.

Annonce