Annonce
forside

Lille Ellen døbte Little Ellen: Ærøs første eldrevne turistbåd er nu sat i rute

Lille Ellen Vikkelsø Rasmussen havde æren af at døbe båden Little Ellen i rød sodavand. Foto: Rasmus Henriksen

Turistbåden Little Ellen er nu døbt og sat i rute. De første passagerer har allerede fået en tur i elbåden.

Ærøskøbing: En stor gruppe mennesker var mødt op ved den lille havn ved siden af færgelejet i Ærøskøbing. Med sved på panden og lidt chokolade i mundvigen, fra Bager Tom Rasmussens smeltende kransekager, så de purunge Ellen Vikkelsø Rasmussen døbe turistbåden Little Ellen i rød sodavand.

Elbåden er dermed nu officielt klar til at fragte passagerer. Borgmester Ole Wej Petersen (S) var også til stede for at lykønske de to iværksættere Tom Rasmussen og Allan Harsbo.

- Little Ellen passer lige ind i Ærøs image som værende en grøn og bæredygtig kommune, fortalte borgmesteren til de fremmødte.

- Det er godt med initiativer som det her. Og så er det godt, at der er initiativrige mennesker, som tør vove pelsen, sagde han.

Herefter introducerede han de fremmødte for den nye skipper, Theis Matthiesen, som han har haft som elev på navigationsskolen.

Og den nye styrmand på Little Ellen glæder sig til at sejle passagerer fra Ærøskøbing til Kleven Havn, Borgnæs og på ture under solnedgangen. Selv har han boet 15 år i Marstal, så han kender Ærø og havet, der omkranser øen.

- Det er ren hygge for mig her om sommeren. Det er et fedt projekt med en unik båd. Du kan sejle verden rundt uden at tanke den op, siger Theis Matthiesen.

Udover at navigere Little Ellen og passagerene om bord sikkert frem og tilbage, skal han også underholde med vittige anekdoter undervejs.

Bådens ture har alle afgange fra Ærøskøbing. En tur til Kleven Havn koster 100 kroner. Vil du gerne se Borgnæs med en afstikker til Vester Strand, skal du af med 150 kroner, mens en tur under solnedgangen koster 200 kroner.

Annonce
Her sejler de første passagere med Little Ellen. Foto: Rasmus Henriksen
Selvom han har ferie, så kunne borgmester Ole Wej Petersen ikke lade være med at komme forbi og lykønske Tom Rasmussen og Allan Harsbo med projektet. Foto: Rasmus Henriksen
Turist- og erhvervsdirektør Chris Hammeken kom også forbi arrangementet. Han roste også projektet, som han kropsprog på billedet viser. Foto: Rasmus Henriksen
Tom Rasmussen havde bagt kransekage. Det var med at være hurtig, da chokoladen smeltede i sommervarmen. Foto: Rasmus Henriksen
Annonce
Forsiden netop nu
OB

Da Alphonse Tchami kørte over hajtænderne

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce