Annonce
Fyn

To morgenuheld ved Odense gav kilometerlang køkørsel

Arkivfoto: Michael Bager.

Fyn: Der skete mandag morgen kort før klokken 7.30 et uheld på den Fynske Motorvej ved afkørsel 52, Odense SV. Uheldet skete ifølge Vejdirektoratet i det østgående spor, det vil sige i retning mod Odense. Venstre vognbane var ifølge Vejdirektoratet spærret, og oprydningen efter uheldet forventedes afsluttet klokken 8.30. Uheldet betød ifølge Vejdirektoratets trafikkort, at der klokken 8.45 var cirka otte kilometers tæt kørsel frem mod afkørsel 52, og trafikanterne måtte regne med op til 15 minutters ekstra køretid.

Fyns Politi oplyser på Twitter, at syv køretøjer var involveret i uheldet. Det har endnu ikke været muligt at få oplyst fra politiet, om der er tilskadekomne.

Tidligere på morgenen skete et uheld på den Fynske Motorvej mellem afkørsel 53, Odense V, og afkørsel 52, Odense SV. Uheldet skete, ligesom det seneste uheld, i det østgående spor.

Vejdirektoratet oplyste klokken 6.30, at højre vognbane var spærret på grund af uheldet. Både redningsmandskab og politi var på stedet. Vejdirektoratet forventede tidligere, at der ville være ryddet op efter uheldet klokken syv, men meldingen var senere, at trafikanter først kunne forvente fri bane klokken 7.30.

Ifølge Vejdirektoratets trafikkort var der klokken 7.20 køkørsel over en cirka halvanden kilometer lang strækning før afkørsel 53. Bilister måtte regne med op til 10 minutters længere rejsetid. Klokken 7.35 var køen opløst.

Annonce

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Danmark

Endnu en dansker er coronasmittet efter tur til Norditalien

Annonce