Annonce
Fyn

Efter to uheld i vestgående retning: Kødannelse og forlænget rejsetid på E20

Begge spor er kl. 14.30 atter farbare efter to uheld på E20 i Vestgående retning. Trafikanter må forvente forlænget rejsetid på op til en time.
Et uheld mellem Kildebjerg Nord og Vissenbjerg spærrede tirsdag middag E20 i retning mod Middelfart. Kort efter oprydningen var færdig, skete endnu et uheld og spærrede venstre spor. Begge spor er nu farbare.

Opdateret kl. 15.10: Ifølge Vejdirektoratet er begge spor i vestgående retning nu farbare. Bilister må forvente kødannelse og forlænget rejsetid på omkring 10 minutter.

Kildebjerg: Den Fynske Motorvej blev tirsdag kort før middag spærret i vestgående retning mellem Kildebjerg Nord og Vissenbjerg (afkørsel 54), oplyser Vejdirektoratet.

Det skyldes et uheld kort efter Kildebjerg Nord. Både politi og redningsmandskab er på stedet, hvor begge vognbaner er blokeret af en lastbil og en autocamper.

Ifølge Vejdirektoratet ventes der tidligst at være ryddet op klokken 14.30, mens Fyns Politi klokken 12.15 oplyste på Twitter, at tidshorisonten er ukendt.

Et øjenvidne oplyser til Fyens.dk, at passagersiden i den ene bil ser ud til at være trykket ind. Ifølge vagtchef hos Fyns Politi Milan Holck er en autocamper kørt op i bagenden af en lastbil og har kilet sig fast under lastbilen.

Føreren af autocamperen har været fastklemt, men er uden for livsfare, oplyser vagtchefen.

Trafikanter, som kører i vestgående retning, skal køre fra motorvejen ved afkørsel 53 (Odense V), oplyser Fyns Politi. Klokken 12.50 er der dog kø cirka fire kilometer før frakørslen.

Uheldet betyder, at der også er opstået kø på Middelfartvej i vestgående retning efter Blommenslyst. Det fremgår af Vejdirektoratets live-trafikkort.

Motorvejen er åben igen ved tilkørsel 54 (Vissenbjerg).

Kort efter klokken 13 skete, ifølge Vejdirektoratet, endnu en uheld i vestgående retning denne gang mellem Odense SV og Odense V. En havareret bil holdt og spærrede venstre vejbane. Omkring kl. 14.20 var oprydningsarbejdet færdigt og begge spor atter farbare.

Annonce
Kilometerlang kø på E20 tirsdag middag efter et uheld mellem Kildebjerg Nord og Vissenbjerg spærrede motorvejen i retning mod Middelfart. Foto: Local Eyes
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Parkering på fortove: Helt ærligt, vi er jo ikke Sverige

Lov er lov, og lov skal holdes, og derfor er vi på denne plads normalt stærke tilhængere af at overholde loven. For landets love, regler, forordninger, cirkulærer, rammer og aftaler er med til at skabe et samfund, hvor alle er stillet ens, uanset økonomisk, aldersmæssig, social, politisk, seksuel eller trosmæssig baggrund og orientering. Alligevel vil vi gøre en undtagelse i sagen om de rigide parkeringsregler, der omtales i avisen i dag. Regler, der gør, at en flyttemand ikke kan parkere sin flyttebil uden for den ejendom i et par timer, mens han bærer sofaer, lænestole og køkkengrej i flyttekasser ud i den ventende bil. Regler, der gør, at en vvs'er ikke kan parkere sin varevogn på et fortov for at løse et akut opstået problem med et lækkende vandrør i en etageejendom. Det er ganske enkelt for stift, for rigidt, for drakonisk. Danmark er et regelsamfund, og hurra for det. Men vi er ikke Sverige. Og vi skal have plads til, at vi også kan bo og leve i vores egne byer. Derfor skal en håndværker selvfølgelig kunne foretage en midlertidig parkering på et fortov uden at skulle frygte en parkeringsbøde. Det er klart, at vores gader og stræder ikke må ende i det rene kaos med biler parkeret på syditaliensk manér; på kryds og på tværs og på langs. Derfor skal vvs'eren, flyttemanden og tømreren parkere med den yderste omhu og omtanke, så han ikke er med til at skabe farlige situationer i trafikken, når gående eller cyklende skal udenom den parkerede lastvogn. Man kan mene, at håndværkere, flyttemænd og andre, der føler trang til at parkere på et fortov i en snæver vending, blot kan vælge lovlydighedens vej og anmode kommunen om en midlertidig parkeringstilladelse. Men helt ærligt: Hvor bureaukratisk kan verden blive? Lykkeligvis udviser mange parkeringsvagter allerede i dag konduite og sund fornuft i disse situationer og undgår at uddele bøder. Det er klogt og bestemt et eksempel til efterfølgelse. For helt ærligt. En flyttebil på et fortov skal der altså være plads til. Også selv om lov er lov.

Annonce