Annonce
Fyn

Uheld gav kilometerlang kø i retning mod Odense

Arkivfoto: Michael Bager.

Der skete tirsdag morgen et uheld på den Fynske Motorvej mellem afkørsel 55, Aarup, og 54, Vissenbjerg. Uheldet skete i det østgående spor, dvs. i retning mod Odense, og der var klokken 8.45 fortsat flere kilometers tæt kørsel frem til uheldsstedet mellem afkørsel 55, Aarup, og 54, Vissenbjerg. Køkørslen begyndte cirka tre kilometer før afkørsel 55.

Ifølge Vejdirektoratet måtte trafikanter i retning mod Odense regne med op til 10 minutters ekstra rejsetid.

Fyns Politi oplyste tidligere på morgenen, at en vognbane var spærret ved uheldsstedet, og foreslog trafikanter at køre af motorvejen ved afkørsel 55 og derefter følge Gl. Landevej til tilkørsel 53, Odense V.

Bilerne, som var indblandet i uheldet, blev siden flyttet ud i nødsporet, og der var to vognbaner fri til den øvrige trafik, oplyste politiet klokken 8.13.

Annonce

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Byråd sætter punktum for Odeon-sag: Men der mangler stadig en undskyldning

Leder For abonnenter

Odeon har tumlet rundt som en beruset balletdanser

Det er ynkeligt, at selskabet bag Odeon ikke vil undskylde de løgne, som man var sendt ud i offentligheden for at dække over sagen om den systemkritiske kinesiske dansetrup Shen Yuns aflyste optræden i musik- og teaterhuset. Odeon-selskabet har, som det fremgik af avisen tirsdag, i stedet valgt at "beklage" sin optræden via en advokat, men man har ikke haft mod og mandshjerte nok til at sige det lille, men vigtige ord "undskyld". Det er uhørt dårlig stil; en uforskammet opførsel. Derfor må man håbe, at Odeon tager ved lære af forløbet og den berettigede kritik, der er blevet rejst mod selskabet. For selvfølgelig skal man undskylde, når man stikker en løgn. Odeon har i Shen Yun-sagen tumlet rundt som en beruset balletdanser midt i et balletkompagni. Man har løjet for offentligheden, og man har løjet for sin kontraktpartner, Odense Kommune. Det har absolut ikke været kønt at se på. Det er blevet grundigt tilbagevist, at aflysningen af den kinesiske dansetrups optræden skyldtes pres fra det kinesiske regime. Der findes ganske enkelt ikke skyggen af dokumentation for, at den kommunistiske supermagt Kina har forsøgt at diktere programmet i et musik- og teaterhus i hjertet af Danmark. Der er andre og bedre forklaringer på, at Shen Yun-truppen ikke fik lejlighed til at optræde i Odeon. Alene det faktum, at truppen er ukendt i offentligheden og derfor næppe ville have haft gennemslagskraft til at samle et større publikum i Odeon, kan begrunde, at truppen fik et nej fra Odeon. Det kunne man imidlertid have sagt højt og dermed sparet sig selv for megen ballade. Ligesom man fra Odeons side kunne have sagt, at der var åbenlyse samarbejdsproblemer mellem den kinesiske trup og musik- og teaterhuset. Det er nu engang altid bedst at sige tingene, som de er - også når det er ubekvemt. Selv om sandheden ifølge mundheldet er ilde hørt, er sandheden altid at foretrække. Derfor må Odeon mande sig op og lære at sige tingene, som de er. Også, når det handler om at afvise ukendte, kinesiske dansere. Alt andet er ynkeligt.

Annonce