Annonce
Fyn

Anholdt på Fyn: Yderligere to mænd er fængslet i stor våbensag

Det vakte opsigt, da en stor samling politfolk, bomberyddere og hundepatruljer befandt sig i området ved politigården i Odense den 20. september sidste år. Senere viste det sig, at Særlig Efterforskning Øst ved Københavns Politi havde ledet en større aktion mod våben og narko. Arkivfoto: Nils Svalebøg.
Mandag fremstillede Københavns Politi to mænd i Retten i Odense. De sigtes for våbenbesiddelse som del af en større sag, der i efteråret førte til 18 ransagninger på Fyn.

Fyn: To mænd blev mandag ved Retten i Odense varetægtsfængslet indtil 9. marts. Det skete i et grundlovsforhør, som blev holdt for lukkede døre af hensyn til efterforskningen. De to mænd kædes sammen med flere sager om omfattende våbenbesiddelse og besiddelse af narkotika, som kom til offentlighedens kendskab, da Fyns Politi i samarbejde med Særlig Efterforskning Øst fredag 20. september sidste år ransagede 18 adresser på Fyn. Det førte til et massivt våbenfund og 14 anholdelser.

Flere af anholdelserne skete på Nettolageret på Industrivej i Aarslev, hvor der blev fundet ikke mindre end 40 pistoler og mere end 10 kilo amfetamin. To af de anholdte, en 22-årig og en 35-årig mand, blev desuden sigtet for besiddelse af 20 kilo amfetamin.

I alt blev otte af de anholdte, som blev fremstillet i grundlovsforhør, varetægtsfængslet, og i begyndelsen af november blev yderligere to personer varetægtsfængslet i sagen. Grundlovsforhørene foregik bag lukkede døre af hensyn til sagernes videre efterforskning.

Og den efterforskning foregår stadig. Det kom frem, da to mænd på 27 og 29 år mandag formiddag blev fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Odense. De blev anholdt på Fyn søndag formiddag, og de er sigtet for, forud for 15. juni sidste år, at have modtaget og besiddet fire pistoler - ifølge politiet sammen med en p.t. ukendt medgerningsmand. Det er ifølge sigtelsen sket under skærpende omstændigheder.

Annonce
Politi fra forskellige afdelinger i landet var 20. september sidste år samlet på politigården i Odense efter en razzia mod flere adresser. Arkivfoto: Nils Svalebøg.

Senioranklager Tomas Hugger fra Københavns Politi bad dommeren om at lukke dørene for grundlovsforhøret, efter sigtelsen var læst op, og de to sigtede havde haft tid til at tale med deres forsvarere.

Den 29-årige nægtede sig skyldig og afviste at udtale sig, mens den 27-årige ikke havde noget imod at svare på spørgsmål. Den 29-årige blev derefter ført uden for døren, og retsmødet blev lukket, inden den 27-årige blev udspurgt om sagen.

Ifølge politiet var aktionen i september resultatet af en længerevarende efterforskning rettet mod distribution af våben, der blandt andet kan være endt hos de stridende parter i bandekonflikten i hovedstadsområdet.

Der blev fundet i alt 56 skydevåben ved ransagningerne på Fyn, og fire af de otte personer, som blev varetægtsfængslet i september, havde ifølge anklager Annika Jensen fra Københavns Politi tæt tilknytning til værtshuset Restaurant Østerport på Nyborgvej i Odense.

En af de fire, en 66-årig mand, blev løsladt 12. december, men sigtelsen mod ham for ulovlig våbenbesiddelse blev opretholdt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

OUH i corona-beredskab: - Vi bruger flest ressourcer på frygt og bekymring

Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Danmark

Endnu en dansker er coronasmittet efter tur til Norditalien

Annonce