x
Annonce
Fyn

Stormende kuling nærmer sig - vinden driller på alle fynske broer

Vindfølsomme køretøjer bør holde sig fra Svendborgsundbroen, oplyser Vejdirektoratet tirsdag morgen. I løbet af dagen kan vinden tiltage til en stormende kuling, og ved de nordfynske kyster kan der komme vindstød af stormstyrke, lyder prognosen fra DMI. Arkivfoto: Tim Kildeborg Jensen.
Kør ikke over Svendborgsundbroen i vindfølsomt køretøj. Sådan lyder rådet fra Vejdirektoratet tirsdag morgen, hvor blæsten over Sydfyn er kraftig. DMI har varslet stormende kuling langs nordkysten på Fyn.

Fyn: Efteråret vil ikke forlade Danmark. Endnu en dag står i blæstens tegn, og der er, som sædvanligt, mulighed for byger, som tirsdag til en afveksling kan være med hagl eller slud. Ind imellem bygerne skulle der også blive mulighed for at få et glimt af solen.

DMI's prognose for Fyn lyder tirsdag som lidt af en helgardering, men det vil være vinden, som sætter det største præg på dagens vejr. Den kan nå op på en hård kuling-styrke og med vindstød af stormstyrke. Tirsdag morgen fraråder Vejdirektoratet bilister i vindfølsomme køretøjer at køre over Svendborgsundbroen.

På både Langelandsbroen og den Ny Lillebæltsbro er der kraftig vind i begge retninger, og vinden ventes først at aftage i løbet af eftermiddagen og aftenen. Også på Storebæltsbroen er der varsel om kraftig vind.

Ærøfærgerne har tirsdag formiddag aflyst alle afgange mellem Søby og Fynshav resten af dagen.

Det er et lavtryk, som passerer ind over den nordlige del af landet i løbet af eftermiddagen og aftenen, som bevirker den kraftige vind over især den sydlige del af Danmark, deriblandt Fyn. Ifølge DMI er det særligt ved de nordlige kyster på Fyn, der kan komme vindstød af stormstyrke.

Der er tirsdag morgen varslet forhøjet vandstand i Vadehavet, men ikke i de indre danske farvande.

Natten til onsdag stilner vinden af til let til frisk, og temperaturen kan dykke ned til en grads frost.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Ingen voldspil i år: Cyrano udsættes

Leder For abonnenter

Det er okay at være ufuldkommen - det er Mette Frederiksen også

Vi fejrer som bekendt påske, fordi Jesus, Guds søn, i disse dage for næsten 2000 år siden blev korsfæstet, døde, blev begravet - og på tredjedagen genopstod fra de døde. Påskedagene er derfor en fortælling om lidelse, smerte og død - og samtidig om det ufattelige, det guddommelige, det ophøjede. Påsken er imidlertid også ramme om noget såre menneskeligt, velkendt og jordnært; om disciplenes dårskab og svigefuldhed, deres misgreb og fejltrin, deres løgne, deres ufuldkommenhed. For Jesu disciple var fejlbarlige mennesker som os andre. De var kyniske og selviske, frygtsomme og troløse; de fornægtede ham, de stak af i rædsel, de tvivlede. Selv Jesus viste sig som et menneske, da angsten og afmagten og smerterne overmandede ham: "Min gud, min gud, hvorfor har du forladt mig", råbte han, da han hang på sit kors. På den måde binder påskedagene det guddommelige og det såre menneskelige sammen. De menneskelige svagheder, som du og jeg rummer, rummede Jesus og hans disciple også. Det, som du og jeg ikke magter, magtede Jesus og hans disciple heller ikke. For frygten er svær at bære, lidelsen er svær at bære, døden er svær at bære. Ikke mindst i disse tider. Påsken er tillige forræderiets tid. Om lidt forråder Judas sin kammerat. I den nattemørke Getsemane Have vil Judas gå hen til Jesus og kysse ham, give ham et judaskys, så de romerske legionærer kan anholde Guds søn og siden torturere og dræbe ham. De færreste af os har sendt et andet menneske i døden, men de fleste af os har ikke desto mindre svigtet et menneske, svigtet en tillid, snydt på vægten – og derfor kan fortællingen om Judas’ forræderi være genkendelig for mange af os. På søndag sker der noget ufatteligt: Jesus sætter sig ud over døden, genopstår fra de døde og bliver på den måde guddommelig. Inden da viser han og hans disciple sig som lige så ufuldkomne mennesker som alle os andre, statsminister Mette Frederiksen inklusive. Det giver en særlig ro for alle, uanset om man tror eller ej: At selv den, der er guddommelig, kan være ufuldkommen. Ligesom os andre.

Danmark

Live: Nyt pressemøde om kontrolleret genåbning af Danmark - følg med direkte her

Annonce