Annonce
Fyn

Lige nu: Politiet advarer om glatte veje på Fyn

Der er blevet saltet på de fynske veje, og politiet opfordrer trafikanterne til at være ekstra forsigtige efter et par glatføreuheld torsdag morgen. Arkivfoto: Jørgen Hansen.

Fyn: Skal du ud i trafikken torsdag morgen, opfordrer politiet til, at du gør det med ekstra forsigtighed. Lufttemperaturen er klokken 7.45 blot et par grader over frysepunktet, og vejbanerne er ifølge Vejdirektoratet flere steder lige under frysepunktet.

Fyns Politi oplyser, at der er sket to mindre færdselsuheld, som skyldes glatte veje - i begge tilfælde er der kun sket materielle skader, og uheldene har ikke påvirket den øvrige trafik i væsentlig grad, skriver politiet på Twitter.

Politiet oplyser, at saltspredere har været ude på vejene torsdag morgen, og ifølge Vejdirektoratet er der blevet saltet på mange både større og mindre veje inden for de seneste 12 timer.

Torsdagen vil, ifølge DMI, byde på en del sol til fynboerne, men ud på eftermiddagen begynder skyer at dække for solen, og i løbet af torsdag aften bliver der gensyn med et velkendt fænomen, når et regnvejr trænger ind over Fyn. Temperaturen i den kommende nat kan nå ned på frysepunktet, så også fredag morgen er der risiko for glatte veje.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

OUH i corona-beredskab: - Vi bruger flest ressourcer på frygt og bekymring

Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Danmark

Endnu en dansker er coronasmittet efter tur til Norditalien

Annonce