Annonce
112

Livsfarlig medicin stjålet fra OUH i Svendborg - politiet advarer misbrugere

Fyns Politi er i gang med at advare personer i Svendborgs misbrugsmiljø om farlig medicin, som er blevet stjålet fra OUH i Svendborg. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær.
Det er lykkedes for en tyv at stjæle "en del farlig medicin" fra Odense Universitetshospital i Svendborg. Medicinen kan være dødelig.

Svendborg: Der er blevet stjålet medicin på OUH i Svendborg, og politiet er gået i gang med at advare personer i byens misbrugsmiljø mod at bruge medicinen. Det fortæller Fyns Politi på Twitter.

Politiet fik fredag morgen anmeldelse om tyveriet af flere pakker medicin fra anæstesi-afdelingen, og politiet beder om, at personer, der måtte komme i besiddelse af medicinen, henvender sig til politiet eller til OUH.

Politiet har ikke oplyst, hvilken medicin der er tale om, og det ønsker vagtchef hos Fyns Politi Henrik Krøjgaard heller ikke at uddybe fredag formiddag:

- Hvis man finder noget medicin liggende et sted, eller man kommer i besiddelse af noget medicin, som ikke er ens eget, så ring til os.

Ifølge politiet er medicinen "i rette mængde" dødelig.

Der er ifølge vagtchefen ikke formodning om, at medicinen er kommet uden for Svendborg, og derfor koncentrerer politiet sig om at oplyse byens misbrugere om faren ved at indtage medicinen.

Fyns Politi kan kontaktes på telefon 114.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Byråd sætter punktum for Odeon-sag: Men der mangler stadig en undskyldning

Leder For abonnenter

Odeon har tumlet rundt som en beruset balletdanser

Det er ynkeligt, at selskabet bag Odeon ikke vil undskylde de løgne, som man var sendt ud i offentligheden for at dække over sagen om den systemkritiske kinesiske dansetrup Shen Yuns aflyste optræden i musik- og teaterhuset. Odeon-selskabet har, som det fremgik af avisen tirsdag, i stedet valgt at "beklage" sin optræden via en advokat, men man har ikke haft mod og mandshjerte nok til at sige det lille, men vigtige ord "undskyld". Det er uhørt dårlig stil; en uforskammet opførsel. Derfor må man håbe, at Odeon tager ved lære af forløbet og den berettigede kritik, der er blevet rejst mod selskabet. For selvfølgelig skal man undskylde, når man stikker en løgn. Odeon har i Shen Yun-sagen tumlet rundt som en beruset balletdanser midt i et balletkompagni. Man har løjet for offentligheden, og man har løjet for sin kontraktpartner, Odense Kommune. Det har absolut ikke været kønt at se på. Det er blevet grundigt tilbagevist, at aflysningen af den kinesiske dansetrups optræden skyldtes pres fra det kinesiske regime. Der findes ganske enkelt ikke skyggen af dokumentation for, at den kommunistiske supermagt Kina har forsøgt at diktere programmet i et musik- og teaterhus i hjertet af Danmark. Der er andre og bedre forklaringer på, at Shen Yun-truppen ikke fik lejlighed til at optræde i Odeon. Alene det faktum, at truppen er ukendt i offentligheden og derfor næppe ville have haft gennemslagskraft til at samle et større publikum i Odeon, kan begrunde, at truppen fik et nej fra Odeon. Det kunne man imidlertid have sagt højt og dermed sparet sig selv for megen ballade. Ligesom man fra Odeons side kunne have sagt, at der var åbenlyse samarbejdsproblemer mellem den kinesiske trup og musik- og teaterhuset. Det er nu engang altid bedst at sige tingene, som de er - også når det er ubekvemt. Selv om sandheden ifølge mundheldet er ilde hørt, er sandheden altid at foretrække. Derfor må Odeon mande sig op og lære at sige tingene, som de er. Også, når det handler om at afvise ukendte, kinesiske dansere. Alt andet er ynkeligt.

Sydfyn

Tak til frivillige

Annonce