Annonce
Fyn

59-årig mand er dræbt på E20: Motorvejen er atter åbnet øst for Odense

Ulykken skete ifølge Fyns Politi, da en varebil ramte bagenden af en lastbil, som holdt i kø på motorvejen på grund af et uheld længere fremme på vejen. Foto: Local Eyes.
Den Fynske Motorvej blev mandag kort før klokken 11 spærret i retning mod Odense, efter der var sket en ulykke mellem Langeskov og Tietgenbyen. Fyns Politi oplyser, at føreren af en varebil er omkommet. Siden er der sket endnu et uheld i retning mod Odense. Klokken 12.15 er motorvejen blevet genåbnet for trafik i retning mod Odense.

Fyn: En mand er mandag formiddag omkommet i en ulykke på den Fynske Motorvej mellem Nyborg og Odense. Ulykken er sket mellem afkørsel 47, Langeskov, og 48, Tietgenbyen.

Fyns Politi oplyste lidt før klokken 11, at motorvejen var blevet spærret i vestgående retning, dvs. imod Odense. Længere fremme i motorvejens vestgående spor var der sket et uheld, som skabte kø på vejen, og ifølge Fyns Politi kostede det føreren af en varebil livet, da han ikke fik bremset i tide for en lastbil, som holdt i kø foran varebilen.

Politiet oplyser, at den dræbte er en 59-årig mand fra Vejle-egnen. Hans pårørende er underrettet.

Der opstod hurtigt kø på motorvejen frem mod afkørsel 47, og trafikanter blev derfor ledt af motorvejen allerede ved afkørsel 46, Nyborg V, og måtte følge landevejen frem til Odense ved Ring 3, hvor det var muligt at køre på motorvejen igen.

Klokken 12.15 blev der atter åbnet for trafik i motorvejens vestgående spor. Vejdirektoratet forventede tidligere, at oprydningen efter uheldet kunne være færdig klokken 11.45, men prognosen lyder nu, at oprydningen tidligst er færdigklokken 13.15.

Annonce
Der er ifølge politiet kø på motorvejen frem mod afkørsel 47, og trafikanter skal derfor køre af motorvejen allerede ved afkørsel 46, Nyborg V, og følge landevejen frem til Odense ved Ring 3, hvor man kan køre på motorvejen igen. Foto: Local Eyes

Nyt uheld i retning mod Odense

Efter ulykken, som kostede den 59-årige mand livet, skete der endnu et uheld på motorvejen i det vestgående spor, oplyste Vejdirektoratet. Uheldet skete mellem rasteplads Rønninge Syd og Nyborg V. Her var højre vognbane en overgang spærret, men trafikanter kunne passere uheldsstedet med sænket hastighed. Ingen personer kom til skade ved dette uheld.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fængselsforbundet: - Vi kan aldrig undgå, at indsatte tager livet af sig selv

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Annonce