Annonce
Nyborg

Se billeder og video: Cigaretskod kan være årsag til gårdbrand

Beredskabet rykkede ud med en indsatsleder, en holdleder, en sprøjtevogn og to tankvogne, da der fredag udbrød brand på Skellerupvej. Foto: Peter Krogh Frausing
Fredag eftermiddag udbrød der brand i en gård ved Såderup på Østfyn. Hverken dyr eller mennesker kom til skade.
Annonce

Såderup: Op til flere personer slog alarm, da der fredag eftermiddag ved 15-tiden udbrød gårdbrand på Skellerupvej ved Såderup - blandt dem gårdens ejer.

Ifølge indsatsleder Jesper Domar Rossen er brandårsagen endnu ikke fastlagt. Men meget tyder på, at det kan have været et cigaretskod, som antændte den fritliggende ladebygning.

- Det er i hvert fald ejerens eget bud. De har gået og arbejdet på bygningen, der skulle have skiftet taget. Og i den forbindelse kan der være sket det, at et cigaretskod havnede på halmloftet, fortæller han.


Der var ingen fare for spredning og ingen fare for hverken mennesker eller dyr. Og det, der kunne falde sammen, var faldet sammen. Så enten har det brændt meget længe, eller også er det gået stærkt

Jesper Domar Rossen, indsatsleder


Der var ingen fare for skader på mennesker eller dyr i forbindelse med branden, og i det hele taget forløb slukningsarbejdet ganske udramatisk, oplyser indsatslederen.

- Meldingen lød på gårdbrand. Efterfølgende fik vi en supplerende melding om, at flammerne var gået gennem taget. Da jeg kommer derud, kan jeg se, at der er røg hen over Skellerupvej, og at det brænder rimelig godt i tilbygningen, der ligger for sig i forhold til resten af gården. Men der var ingen fare for spredning og ingen fare for hverken mennesker eller dyr. Og det, der kunne falde sammen, var faldet sammen. Så enten har det brændt meget længe, eller også er det gået stærkt, konstaterer han.

Det krævede cirka to timers arbejde og 5000-6000 liter vand at slukke branden.

- Faktisk fik vi kun brugt vandet fra den ene tankvogn, så vi havde en disponibel tankvogn, hvis der skulle opstår en ny brand et andet sted, tilføjer han.

Foto: Peter Krogh Frausing
Foto: Peter Krogh Frausing
Foto: Peter Krogh Frausing
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Dyster corona-prognose for Danmark: Kraftigt stigende smitte og tocifrede dødstal til jul

Fyn

Kendt fynsk kok i spil som Årets Fynbo

Kerteminde For abonnenter

Kommune meldt til Arbejdstilsynet for nedrivning af silo: - Det er helt vanvittigt, det de har gang i

Kerteminde

Lokal entrepenør klagede over giftigt pcb: Nu har Arbejdstilsynet været i Kerteminde

Annonce