Annonce
Sport

Lige i plet: Fynsk bueskytte med på bronzehold

Fynske Maja Jager kan placere endnu en medalje i skabet. Foto: Jens Wognsen/Ritzau Scanpix
Maja Jager vandt bronze med kvindelandsholdet ved EM i Tyrkiet.

BUESKYDNING: Det danske kvindelandshold i den olympiske buetype recurve - med blandt andre fynske Maja Jager - vandt søndag bronze ved europamesterskaberne i Antalya, Tyrkiet.

Det danske landshold, som - ud over Jager - består af Kirstine Andersen, Holstebro, og Randi Degn, Taastrup, var ude i en meget nervepirrende match, hvor bronzemedaljen først var i hus efter shoot off (omskydning).

Danmark kom foran 2-0, Ukraine udlignede, så kom Danmark foran 4-2 hvorefter Ukraine udlignede, så matchen endte 4-4. I shoot off skyder hver skytte én pil, og her var Danmark mest træfsikker og vandt med 27-25 point.

Annonce

God optakt

Danmark har én individuel plads til det kommende OL i recurve hos kvinderne men har stadig mulighed for at få et hold (tre skytter) med, så det var en god optakt til det komme OL-kvalifikationsstævne for hold, der skydes i Paris, Frankrig den 20.-21. juni 2021, hvor de to første pladser udløser hold-billetter til OL.

- Sejren kom i hus, fordi pigerne var taktisk stærkere i de svære vindforhold, der var på banen. Medaljerne er bevis på det hårde arbejde, alle på og omkring holdet har lagt i den lange periode der har været lukket ned for internationale stævner på grund af pandemien. Det styrker troen på succes om to uger hvor de sidste OL-billetter deles ud, siger landstræner Niels Dall.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce