Annonce
Indland

Lig fundet i forsvundet ægtefælles bil: Nu kan over et år gammel mordgåde afsluttes

Den tilmudrede bil er netop hævet. Den ses bag den sorte lastbil. Foto: Casper Vagner Christensen

Den bil, som dykkere fandt torsdag eftermiddag i havnen i Kolding og som fredag er blevet hævet, tilhører Bent Ovesen, som har været forsvundet siden oktober 2017 sigtet for at dræbe sin hustru.

Det bekræfter politiet overfor JydskeVestkysten.

Bent Ovesen forsvandt fra sit hjem den 27. oktober 2017, og siden har politiet søgt i flere havne særligt i den sydjyske del af landet. Politiet har tidligere også søgt i Kolding Havn, hvor Bent Ovesens bil nu altså er blevet fundet.

I bilen har politiet fundet et lig, oplyser efterforskningsleder Frede Nissen.

Om det er liget af den forsvundne Bent Ovesen, er endnu ikke bekræftet, da liget ikke er blevet identificeret.

Retsmedicinsk institut vil nu ifølge en pressemeddelelse gennemføre undersøgelser med henblik på at identificere det fundne lig og dermed be - eller afkræfte politiets formodning om, at det er Bent Ovesen, der er fundet. Det er også en væsentlig opgave at fastslå, på hvilken måde døden er indtrådt, således at drabsefterforskningen i givet fald vil kunne finde sin afslutning.

Frede Nissen forventer, at liget bliver identificeret i starten af næste uge. Bent Ovesen har været internationalt efterlyst siden drabet, idet efterforskningen meget hurtigt pegede på ham som mistænkt og han har ikke været set siden, det blev begået.

Annonce

Sagen kort

Lørdag den 28. oktober kort før kl. 12 modtog Sydøstjyllands Politi anmeldelse om et mistænkeligt dødsfald på Christiansøvej i Kolding. Politiet fandt en 61-årige kvinde død. Der blev indledt efterforskning og der blev tilkaldt tekniske efterforskere, hundeførere og en retsmediciner. Det kunne ret hurtigt fastslås, at, at kvinden ikke var død af naturlige årsager. I forbindelse med den indledende efterforskning blev det klart, at kvindens mand, Bent Ovesen, ikke var set siden drabet. Han blev derfor og på baggrund af efterforskningen efterlyst også offentligt, som mistænkt for drabet på sin hustru. Man formodede at han eventuelt kunne være kørende i parrets bil, en gråbrun Ford Mondeo. I forbindelse med efterlysningen har Sydøstjyllands Politi med hjælp fra forsvaret gennemført flere eftersøgninger både til lands og til vands i det Sydøstlige Jylland, Lillebælt og ved Vestkysten af Jylland. Eftersøgningerne gav ikke noget resultat.

Ingen retssag

Hvis det fundne lig bliver endeligt identificeret som den mistænkte Bent Ovesen og når dødsmåden er fastslået, er det sidste udestående i sagen på plads. Hvis den formodede gerningsmand har taget sit eget liv, vil der ikke blive en retssag, men anklagemyndigheden vil alligevel vurdere sagen med henblik på at bekræfte, at der ikke er grundlag for at fortsætte efterforskningen, da gerningsmanden med den fornødne sikkerhed er fundet.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dødsfald i Odense Arrest: Meget beklagelig mørkelægning fra myndighedernes side

Det er beklageligt, at Fyns Politi og Kriminalforsorgen har mørkelagt den tragiske sag om den 27-årige danske mand, der lørdag morgen blev fundet død i Odense Arrest. Beklageligt fordi offentligheden har en legitim interesse i at få årsag og omstændigheder at vide, når en ung mand dør i politiets varetægt. Og beklageligt fordi mørklægningen baner vej for allehånde gætterier, der næppe er politi og myndigheder venligt stemt. Politiet begrunder mørklægningen med at sagen efterforskes, og det er sædvanligvis en begrundelse, som pressen respekterer. Der kan være gode grunde til, at politiet i faser af en efterforskning holder kortene tæt til kroppen. I dette tilfælde forekommer “hensynet til efterforskningen” dog at være en standardafvisning, der er hentet til lejligheden. For det første er det svært at se, at et dødsfald, som tilsyneladende ingen andre mennesker er impliceret i, kan kræve en mørkelagt efterforskning over flere dage. Men selv med accept af mulige faktorer, som lægfolk ikke kender til, er der - for det andet - spørgsmål, som politiet må kunne svare på, efterforskning eller ej. For eksempel spørgsmålet, om den afdøde mand skal obduceres - en oplysning, som politiet i mange andre sager går ud med af egen drift. Senest da en ung mand blev fundet druknet i Munke Mose. Den afdøde 27-årige mand var dansker og mistænkt for at have begået et mord i Sverige. Han blev anholdt af dansk politi fredag aften på den fynske motorvej ved Ejby. Det rejser en række spørgsmål, bl.a. om han fik skader i forbindelse med biljagten, om han var psykisk uligevægtig ved anholdelsen, og om han i løbet af fredag aften eller nat blev tilset af en læge. Relevante spørgsmål, idet man skal huske, at med anholdelse af en person følger også en forpligtelse til at passe på den anholdte. Indtil videre vil politiet end ikke oplyse dødsårsagen, og pressen må derfor nøjes med at give den generelle information, at det ind imellem sker, at indsatte i arresthuse begår selvmord. Disse hændelser forsøger medarbejderne i Kriminalforsorgen at komme i forkøbet, men det lykkes ikke altid, og det har omverdenen forståelse for. Af flere grunde vil det være i Fyns Politis interesse at trække mørklægningsgardinet helt eller delvist fra.

Danmark

Nederlag til styrelse: Skandalelæge må fortsætte med at omskære drengebørn

Annonce