Annonce
OB

Lieder og Svendsen endte for langt fra hinanden - Fenger skabte ravage i debuten

Sander Svendsen fik chancen fremme. Han blev ramt i ansigtet af Nicolai Poulsens støvle midt i første halvleg. En aktion, der gav et gult kort til AGF'eren. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Det var Lieder og Svendsen, der fik chancen fremme for OB mod AGF. Hollænderen gik igen i stykker og spillede kun 47 minutter i en kamp, der gav debut til Max Fenger, som havde flere store chancer.
Annonce

Fodbold: Det var norske Sander Svendsen og hollandske Mart Lieder, der startede som OB's frontduo i mandagens kamp mod AGF.

Det lignede på forhånd en klar rollefordeling, hvor stærke Lieder skulle have vævre Svendsen løbende omkring sig. I defensiven var det en klar 4-4-1-1 med Svendsen bagved Lieder i et kompakt blokforsvar.

På målsparkene fra Oliver Christensen stod de to yderst tæt med formålet om at lade Lieder tage duellen med Backman, mens nordmanden skulle sendes dybt. Den plan var Backman og Tingager i AGF-defensiven gode til at spolere. Lieder har været god med ryggen til mål i SønderjyskE og var det også i flere omgange i første halvleg mod AGF. Alt for sjældent var hans norske legekammerat dog i nærheden. Den lidt dybere og friere rolle gjorde Svendsen flagrende, og så var hollænderen fanget alene. Når de to angribere var tæt på hinanden, var de bedst. Som da Svendsen i det 28. minut blev retvendt på den sidste tredjedel og fandt Lieder, der med flot overblik spillede den på tværs til Aron Thrándarson, hvis afslutning blev blokeret.

Annonce

Lieder skadet igen

Sidst i første halvleg fik Lieder et slag, der krævede behandling, og han lignede en mand, der kom humpende ud til anden halvleg. Unge Max Fenger havde længe varmet op og ved første spilstop i anden halvleg erstattede han en skadet hollænder og fik debut.

Issam Jebali var af ukendt årsager forsvundet fra truppen, og Jakob Michelsen spillede nu med det, SportFyn vurderer er tredje- og fjerdevalget til kampen fremme. Det gav en smule forvirring omkring rollefordelingen, hvor der blev kigget ud på træner Michelsen fra unge Fenger.

I det 55. minut fik indskifteren dog OB's største chance, da han løb dybt på en høj bold fra Oliver Lund. Eskelinen i AGF-målet var ubeslutsom, men reddede forsøget fra debutanten.

Blot fem minutter senere var Fenger på spil igen, da han brændte en stor ripost fra Mads Frøkjærs afslutning efter selv at have sat midtbanespilleren op. Det skulle være blevet til et debutmål.

20 minutter før tid havde også Svendsen spillet færdigt, og Mads Frøkjær blev lagt frem. Det er svært at forestille sig Michelsen anse den angrebskonstellation som et drømmescenarie i en kamp, hvor angrebsspillet manglede kontinuitet. Derfor scorede fynboerne heller ikke mandag aften i Aarhus.

Annonce
Annonce
OB

Michelsen efter nederlag: - Det var fortjent

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mad og drikke

Frankrig, vi ses igen

OB

Kampen minut for minut: OB tabte til Randers i den første kamp om Europa League-kvalifikation

Annonce