Annonce
Nordfyn

Lidt for god kemi: Nordfyns Gymnasium evakueret efter hændelse i laboratoriet

Beredskab Fyn i gang med at få styr på situationen på Nordfyns Gymnasium. Foto: Local Eyes
Pludselig befandt godt 500 elever og lærere sig ude på boldbanen. For første gang i Nordfyn Gymnasiums historie var det ikke en øvelse, da alle blev bedt om at forlade bygningerne med det samme.
Annonce

Søndersø: En kemisk reaktion i en 25 liters affaldsbeholder var årsagen til, at elever og lærere på Nordfyns Gymnasium mandag først på eftermiddagen blev bedt om at forlade bygningerne med det samme.

Hændelsen indtraf i skolens laboratorie på et tidspunkt, hvor den pågældende undervisning var slut, og der befandt sig derfor ingen mennesker i lokalet.

- Eksplosionen skete efter, at materiale fra et forsøg, vi har lavet masser af gange, blev efterladt i affaldsbeholderen. Herefter har der på en eller anden måde fundet en gasudvikling sted, fortæller vicerektor Jeppe Bregenov-Pedersen.

Umiddelbart kan han ikke pege på, at nogen har gjort noget forkert.

Han beskriver lyden af eksplosionen som braget fra en tung branddør, der vælter. Ved eksplosionen revnede affaldsbeholderen, og der løb væske ud på gulvet. Af frygt for at der ville sprede sig giftige dampe, valgte man, at skolen skulle evakueres. For første gang i de 39 år, Nordfyns Gymnasium har holdt til på sin nuværende adresse var det ikke en øvelse, da alarmen lød.

Annonce

Varslet over højtaler

Konkret foregik det på den måde, at alle blev varslet over skolens interne højtaleranlæg.

Han beskriver lyden af eksplosionen som braget fra en tung branddør, der vælter. Ved eksplosionen revnede affaldsbeholderen, og der løb væske ud på gulvet.

- Det foregik stille og roligt. Alle fulgte retningslinjerne og forlod skolen, som de skulle, siger Jeppe Bregenov-Pedersen.

Og her stod de så. Placeret så langt væk på boldbanerne som muligt. I alt, når man også tæller 10. klasse og VUC med, godt 500 mennesker. Og her blev de ved at stå. Godt nok lød beskeden fra Beredskab Fyn på, at der nok ville gå en halv time.

Da eleverne i skyndingen og helt efter forskrifterne havde efterladt deres ting på skolen, måtte de pænt vente på, at Beredskab Fyn gav dem lov at returnere til skolen. Foto: Henrik Larsen

Men først da der næsten var gået to timer, og nogle drenge var begyndt at tale om, at de var sultne, kom den forløsende besked. De måtte returnere til skolen for at hente de tasker og andet, de helt efter forskrifterne havde undladt at tage med sig i skyndingen.

Annonce

Få skader

Det foregik måske ikke i galop, men så i hvert fald i hastigt trav. Ude på en fyldt parkeringsplads holdt forældre og andre og ventede på, at de langt om længe kunne hente dem, de var kommet for. Og mon ikke der stort set er blevet talt om det samme i hver eneste bil på vej hjem.

Det er nu op til Skadeservice at vurdere skadernes omfang i laboratoriet. Ifølge Jeppe Bregenov-Pedersen er de ikke store. Sandsynligvis kan de snævres ind til et lille beskadiget område på gulvet, en ødelagt affaldsbeholder og skader på det skab, hvor beholderen stod i.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Fra sexchikane til alderschikane

CORONAVIRUS

Live: Mundbind skal bæres i fitnesscentrene - men ikke under træning

Kerteminde For abonnenter

Lego-ejer har hyret 50 lokale håndværkere til restaurering af Skovsbo Gods: Udføres som i gamle dage

Annonce