Annonce
Fyn

Lidt færre nyindlæggelser end i september: Nu 19 patienter indlagt med covid-19 i Syddanmark

Odense Universitetshospital oplyser ikke længere, hvor mange patienter der er indlagt med covid-19. I begyndelsen af oktober, hvor 18 syddanskere var indlagt med sygdommen, befandt de syv af patienterne sig på OUH, viste en opgørelse fra regionen. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Der er de seneste dage sket en lille stigning i antallet af patienter i Region Syddanmark, som er indlagt med covid-19. Men antallet af nyindlæggelser er overordnet faldet siden sidste halvdel af september, og kun én patient ligger på intensiv afdeling.
Annonce

Syddanmark: Der er i øjeblikket 19 patienter indlagt med covid-19 i Region Syddanmark. Det viser de nyeste tal for indlæggelser, som offentliggøres ugentligt på tirsdage af Statens Serum Institut.

Antallet er det samme som i Region Midtjylland, men mens otte midtjyder er lagt i respirator på intensiv afdeling, var der tirsdag kun én syddansker i intensiv behandling - og denne patient lå ikke i respirator.

Der har været en lille stigning i antallet af indlagte i Syddanmark, hvor der søndag var 17 og altså 19 tirsdag. Det er dog på niveau med tallet for en uge siden, hvor der var 20 indlagte på de syddanske hospitaler.

Onsdagens tal

Onsdag eftermiddag offentliggjorde Statens Serum Institut de seneste tal for, hvor udbredt den konstaterede coronasmitte er rundt om i Danmark. Tallene nedenfor for kommunerne på Fyn og øer fortæller, hvor udbredt smitten de seneste syv dage har været per 100.000 indbyggere. Den såkaldte incidens. Tallet i parentes er det faktiske antal personer, der i den seneste uge er testet positive.

Odense: 42 (85)

Nordfyn: 14 (4)

Middelfart: 21 (8)

Assens: 2 (1)

Faaborg-Midtfyn: 33 (17)

Nyborg: 19 (6)

Kerteminde: 42 (10)

Svendborg: 34 (20)

Langeland: 0 (0)

Ærø: 84 (5)

Set over længere tid er der nu lidt færre, der indlægges. De seneste dage er der i Syddanmark blevet indlagt et par patienter dagligt, mens der i slutningen af september var dage, hvor der blev indlagt fem-seks nye covid-19-patienter i Region Syddanmark dagligt. Et niveau, der ikke var set siden april.

Værst så det ud i slutningen af marts, hvor der på nogle dage blev indlagt 16-18 patienter om dagen i regionen.

På landsplan var de fleste patienter tirsdag indlagt på hospitaler i Region Hovedstaden, det gælder 41, mens Nordjylland har færrest med 10. I alt 103 danskere var indlagt med covid-19, hvoraf 14 af de 19 patienter på intensiv afdelinger lå i respirator.

Annonce

Knap 350 indlagte i alt

Statistikken fra Statens Serum Institut viser, at der nu er testet næsten en halv million syddanske borgere. Lidt over 3600 syddanskere er blevet testet positive for covid-19, og for 343 er det endt med en indlæggelse.

I maj viste en opgørelse fra Region Syddanmark, at de dengang i alt 45 covid-19-patienter, som havde været indlagt på intensiv, i gennemsnit var indlagt i 16 dage.

Indtil nu er der 39 syddanskere, som har fået konstateret covid-19, der er døde. Det er dog uvist, om det faktisk var covid-19, der kostede dem livet.

I Region Midtjylland er dødstallet 79, i Nordjylland 38, mens det i Region Sjælland er 130 og Region Hovedstaden 394.

I alt er 674 danskere med covid-19 døde. Det svarer til cirka to procent af de 32.731, som har fået konstateret covid-19.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Måtte købe køjesenge i Jysk: Nyborg Fængsel indlogerede udvisningsdømte på ufærdig afdeling i al hast

Danmark

Psykisk vold per kontrakt

Middelfart

Nu er det nok: Mathias vil omdanne forhutlet stationsbygning til levende café og ungdomsmiljø

CORONAVIRUS

Live: USA's topekspert tror på effektiv vaccine mod corona i december

Annonce