Annonce
Erhverv

Lidl vil bygge ny butik i østre bydel

Lidl vil både udvide butikken her på Mølmarksvej og åbne en ny butik i østre bydel. Arkivfoto: Finn Eriksen
Tysk discountkæde ønsker at åbne butik nummer to i Svendborg, og man søger også om lov til at udvide kædens butik ved Svendborg Storcenter.
Annonce

Svendborg: Konkurrencen om dagligvarekunderne i Svendborg ser ud til at spidse yderligere til.

Den tyskejede discountkæde Lidl har i dag kun en butik i Svendborg, men kæden ønsker at åbne yderligere en butik, og man søger nu konkret om lov til at åbne en filial i østre bydel. Her kan kunderne i forvejen handle i Fakta, Netto og Aldi i området omkring krydset ved Nyborgvej, Ørbækvej og Linkenkærsvej.

Advokat for Lidl Danmark, Anders Hessner, skriver i et brev til Svendborg Kommune:

”Området er attraktivt, og Lidl ønsker at investere i butik nummer to i Svendborg”, skriver advokaten, der opfordrer til, at det nuværende bydelscenter bliver udvidet til også at omfatte et område sydøst for Nyborgvej.

”Det vil skabe dynamik og forstærke bydelscentret i sin helhed som et handelscentrum for bydelen”, skriver Lidl-advokaten

Annonce

Mangler plads

Det fremgår også af brevet, at Lidl ønsker at udvide kædens enlige butik på Mølmarksvej ved Svendborg Storcenter. Butikken åbnede i 2008, men den har i følge kæden ikke længere en størrelse, der matcher kundetilstrømningen og pladsbehovet i en Lidl-butik med såkaldt fuldsortiment.

”Det har derfor længe stået på Lidl’s ønskeliste at udvide og modernisere butikken”, skriver advokaten.

Lidl ønsker at udvide selve butikken med 525 kvadratmeter og derudover bygge en overdækket vareindlevering på 150 kvadratmeter. Det vil dog kræve en ændring af kommuneplanen, fordi Lidl med den planlagte udvidelse vil overskride grænsen for butikker på 1500 kvadratmeter i denne del af området.

Der er i forvejen en stor Kvickly- og en Fakta-butik i området omkring Svendborg Storcenter, og senere på året åbner Rema 1000 en ny butik på den tidligere Jem og Fix-grund på hjørnet af Mølmarksvej og Vestergade.

Annonce

Dagligvarebutikker to kilometer fra torvet i Svendborg

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce