x
Annonce
Erhverv

Lidl vil bygge ny butik i østre bydel

Lidl vil både udvide butikken her på Mølmarksvej og åbne en ny butik i østre bydel. Arkivfoto: Finn Eriksen
Tysk discountkæde ønsker at åbne butik nummer to i Svendborg, og man søger også om lov til at udvide kædens butik ved Svendborg Storcenter.

Svendborg: Konkurrencen om dagligvarekunderne i Svendborg ser ud til at spidse yderligere til.

Den tyskejede discountkæde Lidl har i dag kun en butik i Svendborg, men kæden ønsker at åbne yderligere en butik, og man søger nu konkret om lov til at åbne en filial i østre bydel. Her kan kunderne i forvejen handle i Fakta, Netto og Aldi i området omkring krydset ved Nyborgvej, Ørbækvej og Linkenkærsvej.

Advokat for Lidl Danmark, Anders Hessner, skriver i et brev til Svendborg Kommune:

”Området er attraktivt, og Lidl ønsker at investere i butik nummer to i Svendborg”, skriver advokaten, der opfordrer til, at det nuværende bydelscenter bliver udvidet til også at omfatte et område sydøst for Nyborgvej.

”Det vil skabe dynamik og forstærke bydelscentret i sin helhed som et handelscentrum for bydelen”, skriver Lidl-advokaten

Annonce

Mangler plads

Det fremgår også af brevet, at Lidl ønsker at udvide kædens enlige butik på Mølmarksvej ved Svendborg Storcenter. Butikken åbnede i 2008, men den har i følge kæden ikke længere en størrelse, der matcher kundetilstrømningen og pladsbehovet i en Lidl-butik med såkaldt fuldsortiment.

”Det har derfor længe stået på Lidl’s ønskeliste at udvide og modernisere butikken”, skriver advokaten.

Lidl ønsker at udvide selve butikken med 525 kvadratmeter og derudover bygge en overdækket vareindlevering på 150 kvadratmeter. Det vil dog kræve en ændring af kommuneplanen, fordi Lidl med den planlagte udvidelse vil overskride grænsen for butikker på 1500 kvadratmeter i denne del af området.

Der er i forvejen en stor Kvickly- og en Fakta-butik i området omkring Svendborg Storcenter, og senere på året åbner Rema 1000 en ny butik på den tidligere Jem og Fix-grund på hjørnet af Mølmarksvej og Vestergade.

Dagligvarebutikker to kilometer fra torvet i Svendborg

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Coronavirussen vil forandre dansk politik

I Danmark har vi – heldigvis – en politisk tradition for, at vi rykker sammen, når det gælder. Således kunne Folketinget på tværs af partiskel i et højt tempo og uden det sædvanlige politiske fnidder vedtage de nødvendige tiltag. Hvad enten det var omfattende og nødvendige tiltag på sundhedsområdet, forbud mod større forsamlinger eller en historisk stor økonomisk kompensation til ansatte og virksomheder, der er ramt af Coronaen. Også fagbevægelsen og arbejdsgiverne har med indgåelsen af en trepartsaftale, der spænder et sikkerhedsnet ud under rigtigt mange lønmodtagere og mange virksomheder vist, at de er parate til at tage ansvar i denne svære situation. Men det er ikke slut endnu, og der bliver brug for flere tiltag. Både for at håndtere sundhedssituationen, men også for at sikre, at de alt for mange virksomheder, der af den ene eller anden årsag ikke bliver hjulpet af de vedtagne hjælpepakker, kan få den fornødne hjælp. Når denne coronakrise er drevet over, er der behov for samarbejder på tværs af partiskel. Til den tid vil dansk politik være forandret. Vi vil stå med en kæmpe regning, som vi endnu ikke kender, og som skal samles op. Det kommer til at kræve politisk mod og vilje. Hvordan sikrer vi de rette politiske rammer, økonomisk vækst og dermed en fortsat høj beskæftigelse? Og hvordan får vi de mange tusinde mennesker, der i disse dage bliver afskediget eller sendt hjem, tilbage på arbejdsmarkedet? Der er mange spørgsmål, der kræver politisk handling og samarbejde i Folketinget. I den første tid af coronakrisen har Folketinget vist vilje til samarbejde, men hvor længe vil det vare ved? Vil vi se ydrefløjene grave sig ned, som vanen forskriver? Og hvad med regeringens parlamentariske grundlag – herunder ikke mindst Enhedslisten og SF – vil de have modet til også at træffe upopulære beslutninger? Der må gøres ofre i tiden efter, og det er ikke givet, at Arne får lov til at komme tidligere på pension, eller at vi kan afsætte ubegrænset med penge til klimaet, hvis pengene ikke er der. For mig at se er løsningen klar: Et tæt samarbejde mellem S-regeringen og Venstre om en omfattende plan, der skal få Danmark tilbage på sporet. En plan, der rækker mange år frem – også til efter næste folketingsvalg. De to partier har flertal tilsammen og har for mig at se en forpligtigelse til at træffe de nødvendige politiske beslutninger for at bringe Danmark sikkert videre. Coronavirussen har derfor forandret dansk politik her og nu men så sandelig også på lang sigt.

Annonce