Annonce
Erhverv

Store problemer på Island: Fynsk kæmpe-entreprenør vokser - men tjener ikke meget

Munck Gruppen vil gerne lave flere store infrastrukturprojekter. Her gælder det broer og veje i Ghana. Foto: Munck Gruppen
Munck Gruppen i Nyborg vokser kraftigt gennem store arbejder med infrastruktur. Men store problemer i Island gør overskuddet beskedent.
Annonce

Nyborg: Munck Gruppen, der er Fyns største entreprenørvirksomhed, bliver hele tiden endnu større. Flere store opgaver betyder, at koncernens omsætning er vokset med 10 procent.

Det viser koncernens regnskab for 2018/19, der blev offentliggjort torsdag eftermiddag.

Ifølge virksomheden selv er det store infrastrukturopgaver, der står for travlheden. Det drejer sig blandt andet om byggeriet af en bro og en vej i Ghana, som udføres med støtte fra Danida, og om anlæggelsen af Odense Letbane, hvor Munck er underleverandør til spanske Comsa.

Selv om aktiviteten stiger, er antallet af ansatte faldet med 149 og var i seneste regnskabsår på 1286.

Der er heller ikke kommet mange penge ud af anstrengelserne. Overskuddet er på 15 millioner kroner før skat, hvilket er langt fra tidligere tiders niveau på op til 134 millioner kroner.

Forklaringen er, at Munck endnu ikke er sluppet ud af den islandske suppedas, som i 2017/18 kostede fynboerne et kæmpeminus på 147 millioner kroner efter skat. Virksomheden overtog i december 2016 islandske LNS Saga, og det har vist sig, at dette selskab havde indgået meget dyre kontrakter, som siden har trukket enorme beløb ud af koncernen.

Den islandske virksomhed er mere eller mindre under afvikling. Siden 2018 har man ikke taget nyt arbejde ind, men blot færdiggørelsen af de opgaver, man allerede havde forpligtet sig til, har kostet store penge - også i det netop offentliggjorte regnskab.

Når de sidste store byggeprojekter i Island er gjort færdig i løbet af foråret, vil selskabet på øen fokusere på belægningsarbejder og større infrastrukturprojekter, skriver Munck Gruppen i en pressemeddelelse.

I Danmark har datterselskabet Havne & Anlæg efter flere utilfredsstillende år haft højere aktivitet og et tilfredsstillende overskud. Munck Asfalt har haft nok at lave, selv om der ikke er så meget aktivitet på vejområdet, men overskuddet har ikke været stort nok. Munck Forsyningsledninger har godt med arbejde og har leveret et overskud på niveau med tidligere.

Det polske datterselskab har i flere år været presset af et meget hårdt marked men er alligevel kommet ud af regnskabsåret med et mindre overskud. Det venter væsentlig større overskud i dette regnskabsår.

Efterhånden som man arbejder sig ud af de islandske problemer, forventer Munck Gruppen, at resultaterne bliver bedre. Overskuddet for regnskabsåret 2019/20 ventes at blive "på et højere niveau end det forgangne år," skriver virksomheden.

Munck Gruppen A/S

Hjemsted: Nyborg

CVR-nummer: 16 49 96 09

Direktion: Hans Christian Munck

Bestyrelse: Søren Greve (formand), Carl Alfred Munck (næstformand), Hans Gormsen, Ole Friis, Anna Madsen

Ejer: Hans Christian Munck

Regnskabstal 2018/19: (2017/18 i parentes)

Omsætning: 2,2 millarder kroner (2,0)

Resultat af drift (ebitda): 129 millioner kroner (-21)

Resultat før skat: 15 millioner kroner (-129)

Resultat efter skat: 2 millioner kroner (-147)

Egenkapital: 433 millioner kroner (438)

Antal ansatte: 1297 (1446)

Grønland bliver helt afgørende for Munck Gruppen i de kommende år, da koncernen har fået ordre på at bygge flere lufthavne på øen, hvor den i forvejen har erfaring fra arbejde på Thule-basen. Foto: Munck Gruppen
En del af medarbejderne fra Muncks kriseramte afdeling i Island skal arbejde på de nye projekter på Grønland. Foto: Munck Gruppen
Munck Gruppen vil gerne arbejde mere i udlandet som her i Ghana. Det udvikler koncernen og giver den nye kompetencer og dermed bliver den mere konkurrencedygtig, siger ejeren, Hans Christian Munck. Foto: Munck Gruppen.
Munck Gruppen får travlt i Grønland. Foto: Munck Gruppen
Munck Gruppen får travlt i Grønland. Foto: Munck Gruppen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Arbejde længe, men i eget tempo

GOG

GOG: Storsejr med panderynker

Annonce