Annonce
Odense

Liberal Alliance skifter ud i toppen

- Liberal Alliance er falmet lidt i forhold til den førte politik, og slagsmålet om topskatten var ikke særlig køn, mener Tonny Vest, der tidligere var spidskandidat for Liberal Alliance i Odense, men nu er skiftet til Venstre. Arkivfoto: Nils Mogense Svalebøg

Sidste år valgte Liberal Alliances bestyrelsesformand i Odense, Jens Bonde, at trække sig i protest mod Liberal Alliances ageren i finanslovforhandlingerne. Nu følger spidskandidat Tonny Vest efter - han skifter til Venstre.

Annonce

De har travlt i Liberal Alliance i Odense. Så travlt, at Jens Bonde stadig står opført som bestyrelsesformand og kontaktperson på partiets Odenseside på internettet, selv om det er et år siden, han stoppede.

- Den performance, Liberal Alliance havde i forbindelse med de lidt kaotiske finanslovforhandlinger, vidnede om et parti, der efter min mening måske ikke helt var moden til at påtage sig et regeringsansvar. Det fik mig til at overveje, om det var værd at bruge så meget tid på politik og Liberal Alliance - og jeg kom frem til, at det ikke var tilfældet. Jeg synes, det var useriøst, og arbejdet gav ikke længere mening, og derfor meddelte jeg, at jeg gik af til den ordinære generalforsamling i februar sidste år, fortæller Jens Bonde.

Nu har partiets spidskandidat til seneste to kommunalvalg, 52-årige Tonny Vest, valgt at følge efter.

Han luftede sin tvivl, om han ville fortsætte som spidskandidat lige efter sidste valg, da det stod klart, at han og partiet heller ikke kom ind i byrådet i andet forsøg. Som han sagde:

- Jeg må sunde mig og overveje, om det er tidsforbruget værd. Fire år er lang tid, og det er spørgsmålet, om jeg skal lade mig styre af det så længe. Jeg skal også lige tale med min familie om det. Jeg har stadig lyst til politik, men i hvilken rolle det bliver, ved jeg ikke endnu.

Annonce

Ny Venstremand

Det ved han nu.

Tonny Vest har meldt sig ind i Venstre og har ambitioner om at stille op for det parti til kommunalvalget i 2021.

- Værdimæssigt ligger Venstre og Liberal Alliance ikke så langt fra hinanden, mener han, der håber, at han med et større organisatorisk apparat i ryggen hos Venstre vil have mere held til at nå en af de 29 stole i byrådssalen.

- Det er svært både at arbejde politisk og organisatorisk, konstaterer Tonny Vest om tiden i det noget mindre Liberal Alliance.

Ligesom lokalformanden forlader Tonny Vest Liberal Alliance i utilfredshed med partiets ageren som regeringsparti.

- Liberal Alliance er falmet lidt i forhold til den førte politik, og slagsmålet om topskatten var ikke særlig køn.

- Måske kunne vi have lært lidt af Dansk Folkeparti, der har indflydelse uden at være i regering, konstaterer han.

Stiftstidende har forsøgt at få en kommentar fra partiets nye bestyrelsesformand i Odense, Gustav Aakerlund Jensen, men det er ikke lykkedes.

Gustav Aakerlund Jensen var den, der klarede sig bedst efter Tonny Vest ved det seneste kommunalvalg. Han fik 248 personlige stemmer - Tonny Vest fik 628.

Liberal Alliance fik i alt 2287 krydser, hvilket svarede til 2,1 procent af stemmerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Dårlige udsigter: Corona-pessimisme breder sig i fynsk erhvervsliv

Annonce