Annonce
Sport

Lewandowski redder Bayern fra blamage mod bundhold

Michael Dalder/Reuters

Robert Lewandowski scorede to gange og sørgede for en smal Bayern München-sejr på 3-2 hjemme over Paderborn.

Bundesligaens bundhold var yderst tæt på at drille topholdet.

Annonce

Men overraskelsen udeblev, og det endte med den ventede sejr til Bayern München hjemme over Paderborn.

Bayern München vandt kampen med 3-2 på to mål af ligatopscorer Robert Lewandowski.

Paderborn havde dog stor ære af kampen og ydede flot modstand ved at udligne to gange i kampen til både 1-1 og 2-2.

Derfor skulle der en scoring fra Lewandowski til i det 88. minut, før Bayern München kunne hale de tre point hjem.

Hjemmeholdet kom tidligere i kampen foran 1-0 på et mål af Serge Gnabry efter 25 minutter, som fik meget tid og plads i feltet.

Bayern-keeper Manuel Neuer begik kort før pausen en stor fejl og fik ikke sparket bolden væk fra egen forsvarszone, da han var kommet langt ud af sit mål.

I stedet driblede Dennis Srbeny smart forbi den tyske keeper og snød yderligere et par Bayern-spillere, inden han kunne udligne til 1-1.

Efter 70 minutter sparkede Lewandowski hjemmeholdet på 2-1, men endnu en gang fik Paderborn bragt balance i regnskabet.

Det var udeholdets Sven Michel, der fulgte op på en returbold fra Neuer, og så lurede bundholdet for alvor på point.

Men sådan skulle det ikke gå, da Lewandowski slog til for anden gang i kampen og lavede sit ligamål nummer 25.

Bayern München fører nu ligaen med 49 point efter 23 kampe. RB Leipzig er toer med 45 point efter 22 kampe.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Der er lys - også i den mørke tid

Da Hitlers sorte fugle fløj over Danmark i de tidlige morgentimer for 80 år siden, var det begyndelsen på fem mørke år. Begivenhederne 9. april 1940 var imidlertid også begyndelsen til, at danskerne endnu engang indså, at det lille land højt mod nord ikke kan klare sig alene. Læren af besættelsen var derfor blandt andet, at vi aktivt skal indgå i samarbejder, der rækker langt ud over vores egne grænser, hvis vi skal kunne løse vores sikkerhedsmæssige, politiske og økonomiske problemer. Derfor er 9. april 1940 på den ene side en sort dag, på den anden side en lysets dag, fordi det da stod klart, at vi er nødt til at binde os tæt sammen med andre lande for at løse fælles udfordringer. Besættelsen er på sin vis baggrund for Danmarks engagement i krigene på Balkan, i Irak og i Afghanistan. Den er også årsagen til, at danske politifolk og jurister og folkeretseksperter har været udstationeret i talrige stater verden over. Og den er katalysator for vores tætte samarbejde med andre europæiske og vestlige lande i EU, FN, Nato, WHO og talrige andre internationale institutioner og sammenslutninger. Bevares: Det er ikke, fordi dansk forsvars- og udenrigspolitik har været konsekvent. Fodnotetiden i 1980'erne står som et lavpunkt i vores omgang med vores allierede. På samme måde er danskernes til tider meget valne holdning til EU-samarbejdet et problem. Det ændrer imidlertid ikke på, at vi qua besættelsen har forstået det betydningsfulde i at samarbejde med andre. Også, når epidemier raser. Engang var Danmark et lille, fattigt land. Lille er landet stadig, men det har udviklet sig til at høre til blandt de rigeste lande i verden. Det skyldes ikke, at vi har store mængder af naturressourcer eller et særligt gavmildt klima. Det skyldes vores evne til at samarbejde med andre lande. Besættelsen og de mørke år, der fulgte, understreger - ligesom alt, hvad der er sket i de seneste måneder - at det er vigtigt, at vi fortsat forpligter os i EU, Nato og andre organisationer, der er med til at holde verden rundt om os i balance. Uden EU og uden Nato ville vores økonomiske, politiske og sikkerhedspolitiske grænser engang været blottet. Derfor skal vi holde fast i at ville samarbejde. Også i disse tider. For der er lys i den mørke tid.

Annonce