Annonce
Erhverv

Leverer 300 nye praktikforløb og job på et år: 30 firmaer i tech-pagt slår alle forventninger

Christian Bech Agger (tv.) og Anders Kirsby Thygesen har begge været i praktik ved Hesehus. Dermed er de to blandt de 167 studerende, der har fået job eller praktikforløb gennem ordningen med Technology Denmark. Arkivfoto: Nils Mogensen
De firmaer der for et år siden forpligtede sig til at etablere flere studiejob, tage praktikanter ind og arbejde for få flere internationale kandidater gennem en pagt med brancheforeningen Technology Denmark skabte sammenlagt næsten 300 job til studerende og internationale kandidater, samt leverede 1500 undervisningstimer i løbet af et år.
Annonce

De udenlandske studerende skal blive i Odense, når de er færdige som specialister fra SDU eller UCL, og de studerende på uddannelsesinstitutionerne skal i højere grad tilbydes studiejob og praktikforløb.

Det var del af den aftale, som 30 fynske it- og teknologivirksomheder sidste år indgik med Technology Denmark, da brancheforeningen lagde "virksomhedspagten" foran dem.

Onsdag aften kunne de bedste af virksomhederne så lade sig hylde et år efter, da Technology Denmark præsenterede resultatet af aftalen.

Og der var grund til at hylde de fire bedste, men også alle de øvrige virksomheder, som har leveret varen, lyder det fra Technology Denmarks direktør Mette Beck-Nielsen.

- Det er gået over al forventning, siger hun.

De var med i pagten

It- og techbrancheforeningen Technology Denmark kunne onsdag aften hylde de bedste af de 30 virksomheder, som var medunderskrivere af "virksomhedspagten". Formålet var bl.a. at øge antallet af studiejob og fastholde og tiltrække flere internationale kandidater til de fynske tech- og it-virksomheder.

De 30 deltagende virksomheder formåede at øge antallet af studie- og praktikforløb til det dobbelte i forhold til året før, og der blev lagt tre gange så mange undervisningstimer i "pagten", som det var ambitionen ved underskrivelsen for et år siden.

Nu skal en ny pagt underskrives og denne gang skal der 100 virksomheder med, lyder ambitionen fra Technology Denmark.

De 30 firmaer i den første udgave var: Universal Robots, Hesehus, QuickOrder, Blue Ocean Robotic, JDM, Lorenz Technology, HelpHouse, House of Code, HR-ON, Ordbogen, Ecreo, Vitec Aloc, TV2, Jysk Fynske Medier, Esoft, Copenhagen Trackers, Incaptiva, Processio, Morning Train, Good Karma Officer, B&R Automation, Abtion, Kofoed&co., Redweb, Lets Software, Oxygen, Paperturn, Intramanager, Infowice, Centic og Axla.

Annonce

167 praktik- og studiejob

De 30 virksomheder har da også skabt hele 167 nye praktik- eller studiejobs. Året før havde de samme virksomheder haft 143 studentermedhjælpere, praktikanter, og projektsamarbejder med uddannelsesinstitutioner. Der er altså tale om en fordobling.

Firmaerne har præsteret stort set lige så godt, når det handler om at fastholde og tiltrække udenlandske kandidater til den fynske it- og techbranche. Her har virksomhederne i aftalen leveret ikke færre end 128 nye job.

I 2018 havde de samme virksomheder 140 internationale medarbejdere, så underskriverne af pagten har altså øget mængden af internationale kandidater med 90 procent i perioden.

Udover det har virksomhederne også leveret 1563 undervisningstimer i samarbejde med bl.a. SDU og UCL, som enten har været på besøg på virksomhederne eller haft repræsentanter fra virksomhederne på besøg som del af undervisningen.

Annonce

Tre gange så mange timer

Hos Technology Denmark er direktør Mette Beck-Nielsen da også stærkt begejstret for resultatet af det arbejde, der er blevet lagt i pagten fra virksomhedernes side.

- I forhold til undervisningssamarbejdet alene er der brugt 1113 flere timer end målsætningen i pagten. Det svarer til tre gange så meget og overstiger langt vores forventning, siger hun.

Og direktøren fortsætter:

- Vi kan i den grad konkludere, at vi i er nået i mål og at virksomhederne har haft et massivt fokus på at ansætte internationale medarbejdere, studerende og samarbejde med uddannelsesinstitutionerne, siger hun.

Til venstre Anne Røssel Læsø, HR-chef, og Mette Reinholt Mortensen, direktør for leverance og udvikling ved it-firmaet Hesehus, der er blandt de fire virksomheder, der har klaret sig bedst, når det handler om at leverere på aftalerne i pagten. Arkivfoto: Nils Mogensen
Annonce

100 firmaer skal med

Onsdag aften blev de bedste af virksomhederne hædret ved et arrangement hos it-firmaet House of Code i Odense. De fire virksomheder, der har leveret mest på de tre kriterier i det forgangne år er Blue Ocean Robotics, Hesehus, B&R Automation og Helphouse.

De gode resultater af den første virksomhedspagt får da heller ikke lov til at stå alene, understreger hun.

Den næste og udvidede pagt er allerede på vej. Ambitionen er at tredoble antallet af deltagende virksomheder.

- Vi gå efter at lave aftaler med 100 virksomheder, som skal være med i pagten næste år, så vi kan skabe endnu flere job og løse rekrutteringsudfordringen i 2020 også, siger hun.

Mette Beck-Nielsen er direktør i brancheforeningen Technology Denmark, der med succes fik 30 virksomheder til at underskrive en pagt for et år siden. Nu skal den udvides til 100 virksomheder, efter at det bl.a. lykkedes at skabe næsten 300 nye studiejob og job til internationale kandidater i de 30 firmaer. Arkivfoto: Kim Rune
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn

Se dem her: Lyngvilds syv omstridte billeder fra Faaborg Kirke

Annonce