Annonce
Nordfyn

Lettet værestedsleder: - Forsamlingsforbuddet gælder heldigvis ikke os

Værestedsleder Maria Christoffersen kan fortsat tage imod værestedsbrugere uden at skulle efterleve et forsamlingsforbud. Billedet her er et arkivfoto fra maj, hvor Maria Christoffersen forberedte genåbningen af Værestedet efter flere måneders nedlukning. Arkivfoto: Dorthe Wolff
Både brugere og leder af Værestedet i Otterup kunne ånde lettet op i weekenden, da det blev klart, at fredagens ny-udmeldte forsamlingsforbud ikke gælder for landets allermest udsatte.

Otterup: Det var hårdt for Værestedets brugere, da det sociale aktivitetstilbud blev lukket ned af coronavirus i marts og forblev lukket i flere måneder, før det måtte åbne igen den 27. maj.

Faktisk var det så hårdt, at manglen på det sociale samvær, som brugerne normalt har nydt godt af i Værestedets lokaler, førte flere tilbage i misbrug, sådan som værestedsmedarbejder og daglig leder af huset, Maria Christoffersen, fortalte i avisen den 10. maj.


Annonce

Hvis vi skulle tilbage til at dele folk op i begrænsede hold, som måtte besøge huset et ad gangen, sådan som vi startede med efter nedlukningen, ville det være noget af et tilbageslag.

Maria Christoffersen, værestedsleder


Derfor var det en lettet Maria Christoffersen, der oven på fredagens ny-udmeldte coronarestriktioner kunne konstatere, at forsamlingsforbuddet på 10 personer ikke gælder for sociale tilbud som herberger, kvindekrisecentre, botilbud og væresteder. Det blev understreget af social- og indenrigsminister Astrid Krag på et pressemøde søndag. En melding, der altså bliver taget godt imod på Bryggerivej 31 i Otterup.

- Både jeg og brugerne er rigtig lettede over, at forsamlingsforbuddet ikke gælder os. I forvejen er vi jo begrænsede af, at vi skal sidde med to meters afstand, og at vi som personale skal rende rundt med værnemidler og spritte af. Hvis vi så samtidig skulle tilbage til at dele folk op i begrænsede hold, som måtte besøge huset et ad gangen, sådan som vi startede ud med efter nedlukningen, så ville det være noget af et tilbageslag.

Det nye krav om mundbind gælder ikke brugere af sociale tilbud, men kun personalet, fortæller Maria Christoffersen og henviser til en opdatering, hun har modtaget fra Landsforeningen af Væresteder.

Aflyste arrangementer

Værestedet i Otterup har den seneste tid set sig nødsaget til at aflyse en række arrangementer som en bowlingtur, Mortens Aften og årets julefrokost.

- Da alle sociale arrangementer aflyses i Nordfyns kommune, så skal det selvfølgelig også efterleves på Værestedet, lyder det fra Maria Christoffersen.

I stedet forsøger hun og de frivillige på Værestedet at være kreative i arbejdet med på anden vis at skabe indhold for brugerne i huset og har for eksempel planlagt en julekalender med pakker i december.

- Vi må gøre nogle andre ting for at hygge om brugerne, når alt andet er begrænset.

Maria Christoffersen er daglig leder af Værestedet på Bryggerivej i Otterup. Arkivfoto: Dorthe Wolff
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce